ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ… Οι Κούρδοι ιδρύουν ενιαίο Στρατό σε Συρία-Τουρκία


Στην ίδρυση ενιαίου στρατου προχώρησαν οι Κούρδοι Συρίας, Τουρκίας, με τις ευλογίες και των Κούρδων του Ιράκ, κάνοντας σταθερά βήματα προς δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν, με ενιαίες κρατικές δομές.

Στο αίτημα  της ένοπλης πτέρυγας  των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG),  του συριακού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD, που είναι η επέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, αποφασίστηκε- χάριν της ενότητας των Κούρδων-  η ίδρυση κουρδικού στρατού, μια συμφωνία που έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της κουρδικής περιφέρειας του βόρειου Ιράκ,   Μασούντ Μπαρζανί.

Σε συνάντηση που έγινε  στην πόλη Ερμπίλ στο βόρειο μέρος της Κουρδικής Περιφέρειας, υπό τον πρόεδρο  Μασούντ Μπαρζανί, συμμετείχαν κουρδικές ομάδες της Συρίας και αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν  έναν ενιαίο κουρδικό στρατό.

Ωστόσο, η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος PYD, η YPG απέρριψε τη συμφωνία αυτή κατηγορώντας ότι ένοπλες δυνάμεις χωρίς δομές είναι μόνο μια απόφαση στο χαρτί.
Μετά όμως από δύο ημέρες η YPG- που διατηρεί ένοπλες δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία-  δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση που πάρθηκε στην Ερμπίλ.

Σημειώνεται ότι πολλοί Κούρδοι προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στη Συρία κατέφυγαν στην κουρδική περιφέρεια του βόρειου Ιράκ και εκεί έχουν εκπαιδευτεί από το κουρδικό στρατό Πεσμέργκα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.