Οι δειλοί σβήνουν τα δικά σου όνειρα


Της Μαίρης Σταμπουλοπούλου

Σίγουρα τους άντρες τους κάνουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Έτσι είχα μάθει τουλάχιστον, από το σπίτι μου, στην συνέχεια απλώς απογοητεύτηκα.

Τι σημαίνει άνδρας δηλαδή; Ο ορισμός δεν πρέπει να είναι συνώνυμος με αυτόν που βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια όταν καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Άντρας είναι  ο ρωμαλέος αυτός που «βιάζει» τα πάντα γύρω του για να σε κάνει ευτυχισμένη. Αλλά  τελικά εν έτη 2012 οι άνδρες κοιτάνε τη βόλεψη τους και μόνο και στα δύσκολα οπισθοχωρούν.

Η εικόνα είναι σαν να είσαι σε σταθμό τρένου να κρατάς τις βαλίτσες σου στο χέρι και απλώς περιμένεις από τον καλό σου να επιβιβαστεί στο βαγόνι.

Μια ζωή να συζητάς μαζί του  γι’ αυτό το ταξίδι, το ταξίδι της ζωής σας και τελικά το τρένο αρχίζει να σφυρίζει.

Όταν αυτός συνειδητοποιεί πως πρέπει να κάνει το πιο καθοριστικό βήμα της ζωής του αρχίζει να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εσύ περίλυπη και απογοητευμένη προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί.

Αλλά το τρένο αρχίζει και κινείται και σε λίγα λεπτά ο σταθμός χάνεται και μαζί με αυτόν χάνονται με μιας όνειρα, προσδοκίες, επιθυμίες…επειδή αυτός που μέχρι πριν λίγα λεπτά σου έταζε τον ουρανό με τα άστρα ξαφνικά παραδέχθηκε έμμεσα πως είναι λίγος για σένα. Και εσύ τώρα μόνη…σε ένα ταξίδι που δεν έχει επιστροφή.

Ο ελεγκτής σε βρίσκει θυμωμένη, χαμένη, μπερδεμένη και πολύ οργισμένη.

Τα συναισθήματα εναλλάσσονται μέσα σου με γοργούς ρυθμούς και τα δάκρυα που κατακλύζουν τα μάτια σου δεν ξέρεις αν είναι από νεύρα, από απογοήτευση ή από αντίδραση γιατί γκρεμίστηκαν μονομιάς οι εικόνες που έπλαθες χρόνια τώρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γυρίσεις ποτέ πίσω, σε αυτόν που δεν ανέβηκε ποτέ στο τρένο και σου τσαλάκωσε με τη δειλία του τη ψυχή σου. Του εύχεσαι καλή τύχη και καλή ζωή, αφού συνεχίζεις πλέον μόνη αναζητώντας το εαυτό σου…

pinakio

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.