Νέο μνημόνιο και νέα μέτρα στον ορίζοντα


Νέο μνημόνιο και νέα μέτρα στον ορίζονταΝέα, σκληρότερα μέτρα περιμένουν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους, καθώς εμφανίζονται να μην έχουν πειστεί πως η εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ και οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup και του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα βελτιώσουν την ελληνική οικονομία.

Αντιθέτως πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, των νέων μέτρων και συνεπώς της λιτότητας και της ύφεσης.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες, οι οποίοι πήραν μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr και απάντησαν στο ερώτημα: «Τι προβλέπετε ότι θα συμβεί μετά την εξασφάλιση της δόσης;».

Η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 85,41%, απάντησε: «Δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστούμε κι άλλη δόση και θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε νέα, σκληρότερα μέτρα».

Το 12,58% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις της Ελλάδας στο εξής, τη στάση των δανειστών μας, αλλά και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης».

Μόλις ένα 2,02% παρουσιάζεται αισιόδοξο και πιστεύει πως «η ελληνική οικονομία σώζεται και, πλέον, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Αξίνει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα πήραν μέρος περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.