Ο Ευ. Βασιλάκος πρoτείνει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας για να διαπιστωθεί το κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων!


οο

Απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθεια κατάργησης της στρατιωτικής θητείας απέκτησε η Τρόικα! Πρόκειται για τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Ευάγγελο Βασιλάκο, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας.. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Realnews,ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων, με την πλούσια πείρα του σε θέματα εθνικής άμυνας (…) καταθέσε τις δικές του προτάσεις για τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών”.  Σε ότι αφορά την υποχρεωτική στράτευση, η πρόταση του  κ. Βασιλάκου συνοψίζεται στο εξής: Ας την καταργήσουμε εντελώς….για να διαπιστωθεί το πραγματικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων! Μια σατανικά ιδιοφυής πρόταση! Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην διευθυντής ΓΔΑΕΕ (δηλαδή ο κύριος υπεύθυνος για την υλοποίηση της εξοπλιστικής πολιτικής του ΥΕΘΑ, ένα εξαιρετικά κρίσιμο πόστο) δυστυχώς δεν εξήγησε το σκεπτικό του. Μοιραία, έρχεται στο μυαλό μας το αμίμητο  «ε, δεν θα γίνει δα και πόλεμος», το οποίο εκτοξεύθηκε εναντίον του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Γράψα, όταν ο τελευταίος επισήμανε την κρισιμότητα του προγράμματος απόκτησης πυρομαχικών 120mm.

Να θυμήσουμε ότι ως αποτέλεσμα των χειρισμών Βασιλάκου, μια επένδυση ύψους 1,7 δισ ευρώ από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου απαξιώθηκε επί  σειρά ετών, αποστερώντας τους τεθωρακισμένους σχηματισμούς του ΕΣ από ένα πολύτιμο όπλο. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φυσικά το φιάσκο των πυρομαχικών αρμάτων δεν αποτελεί την μοναδική “επιτυχία” του πρώην γενικού διεθυντή. Η πλημελής λειτουργία της ΓΔΑΕΕ κατά την διάρκεια της θητείας του, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον ομαλό εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αμυντική βιομηχανία αγνοήθηκε συστηματικά και οι χειρισμοί σε συγκεκριμένα προγράμματα (πχ παρεμβολείς SONAK) προκάλεσαν δυσμενείς για το Ελληνικό Δημόσιο συνέπειες.

Ευτυχώς η θητεία του κ.Βασιλάκου έληξε τον Οκτώβρη του 2010, πριν προλάβει να “ευεργετήσει” περαιτέρω τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με προτάσεις σαν την παραπάνω. Για όσους αναρωτιούνται πώς κατέληξε στο τιμόνι της ΓΔΑΕΕ, να τονίσουμε ότι υπήρξε μια καθαρά πολιτική επιλογή του πρώην ΥΕΘΑ, και νυν πρόεδρου του Κοινοβουλίου, Ευάγγελου Μειμαράκη.

ΥΓ : Ειρήσθω εν παρόδω, φανατικός οπαδός του δόγματος της καφετζούς υπήρξε και ο πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατα την διάρκεια συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και να προετοιμαζόμαστε για αυτόν»

Kαι μετά απορούμε γιατί αποθρασύνονται οι γείτονες.

Εν Κρυπτώ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.