Να φορολογηθούν αυτοί που δεν έχουν παιδιά και όχι τα παιδιά


Μια ποιό δίκαιη και κοινωνικά αποδεικτή φορολόγηση θα ήταν ενδεχομένως, αντί να φορολογούνται τα παιδιά, να φορολογούνται αυτοί που δεν έχουν παιδιά. Πχ ένας εργαζόμενος 45 ετών ή ένας εργαζόμενος 30 ετών άντρας η γυναίκα, ο οποίος δεν έχει παιδιά, θα πρέπει να φορολογείτε περισσότερο από έναν άλλον εργαζόμενο ίδιου επιπέδου που έχει παιδιά.

Όπως επίσης, ίσως θα πρέπει να μπει ένα πλαφόν σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους και τα χρήματα που θα εξοικονομούνται να πηγαίνουν ως επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι κοινωνικά ορθό ένας συνταξιούχος 75 ετών, να έχει σύνταξη 2000 Ευρώ ενώ ένας νέος 25 χρονών να έχει βασικό μισθό 500 ευρώ.

Δεν λέω να μην παίρνει κάποιος σύνταξη, λέω ότι ο νέος των 25 ετών πρέπει να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα το οποίο θα τον βοηθήσει να στήσει οικογένεια και σπίτι.

 Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Να φορολογηθούν αυτοί που δεν έχουν παιδιά και όχι τα παιδιά

  1. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    ………..και καποιος αν εχει την καλοσυνη παρακαλω να μου εξηγησει το υφος του κτηνοτροφου απο την Κρητη γιατι μαλλον εχει καψει πολλα κυτταρα απο τους μπαφους………..

    Υ.Γ.: θελω να πιστευω πως ειναι ειρωνικο το υφος που γραφει……

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Κτηνοτρόφε αυτά που προτείνεις είναι καθαρά αποτέλεσμα του ότι έχεις αποδεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση ως δεδομένη και μη δυνάμενη προς αλλαγή.
    Όσο αποδέχεσαι την παρούσα κατάσταση τέτοια θα γράφεις.

    Εγώ στη θέση σου θα πρότεινα τα ίδια αλλά με μια προυπόθεση. Να σταματήσει η καταστροφή της χώρας , να σταματήσουν να υπάρχουν άνεργοι , να πληρώνονται όλοι αξιοπρεπώς και μετά να γίνουν αυτά που γράφεις. Γιατί όσο και να γίνουν αυτά τώρα το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Μηδέν στο πηλίκο.
    Πρώτα σταματάμε Κτηνοτρόφε την καταστροφή και μετά μοιράζουμε τα φορολογικά βάρη. Όχι ανάποδα….

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.