Ο κούκος και οι σφήκες


Γράφει ο Μικρός Φωκίων

Την ρίκκσυ έφτιαξε ο κλαψιάρης Ανδρέας για να την κάνει από το απόκομμα του Μπένι.

Ευτυχώς που ο Μπένι κάνει για τρεις ώστε στο τέλος να δικαιολογείται η φράση: στο ΠΑΣΟΚ έμειναν οι τρεις και ο κούκος.

Δεν θα σχολιάσω την ρικκσυ έχουν ήδη όλα ειπωθεί. Αλλά προσπαθώ να καταλάβω με ποιες προσδοκίες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να συνυπογράψουν το ……..κείμενο του φαν του μνημονίου…

Ο Μπένι όμως θα αντιδράσει. Μετά την Χρυσή Αυγή θα ζητήσει να βγει εκτός νόμου και ο Λοβέρδος, Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ο πασοκοφώτης… και στο τέλος θα πάρει την ντουντούκα και θα φωνάζει: νόμος είναι το δίκιο του Μπένιτο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι μετατράπηκε σε κόμμα. Σε ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε αλλά μην το κάνουμε θέμα.

Κινέζος 7 χρόνια. Κουρασμένος 5,5 χρόνια. Αντιεξουσιαστής 2 χρόνια. Σφουγγαράκης 10 μήνες. Τσε Τσιπράκος ντε λα πασόκα 3 μήνες. Και μετά ήρθαν οι σφήκες.

Ο φασισμός δεν πολεμιέται με νομοκατασκευάσματα τύπου Μπένυ. Ούτε ξάφνου τόσοι Έλληνες αγάπησαν τον Χίτλερ. Η Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα στήριγμα του συστήματος παίζει τον ρόλο μιας αντισυστημικής δύναμης.

Η απόγνωση, η πείνα, το πολιτικό αδιέξοδο, η αγανάκτηση, η ανύπαρκτη πολιτική παιδεία… οδηγούν στον φασισμό.

Και εκεί είναι το παιχνίδι που έχασε η αριστερά. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε. Η άνοδος του φασισμού έρχεται μέσω της αποτυχίας της αριστεράς.

Και βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Που ψηφίστηκε από το 16% για να φύγουμε από τα μνημόνια. Και από το 26% για να φύγουμε από τα μνημόνια. Με όλη την τρομοκρατία.

Δεν μάσησε αυτός ο κόσμος. Ακόμα και η έξοδος από το ευρώ δεν τον τρόμαξε. Άσε που αυτή η ιδέα γίνεται πιο ελκυστική όσο περνάει ο καιρός.

Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αντί να μείνει στην άποψη του που επικροτήθηκε από το 26% και να προσπαθήσει να πείσει και άλλους για το δίκιο του κάνει μια αριστοτεχνική κωλοτούμπα και μαζεύοντας πασόκους πάει να γίνει ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ο στόχος πια είναι η επαναδιαπραγμάτευση. Γιατί όχι και η σταδιακή απαγκίστρωση.

Τρία κόμματα σε ένα… ΝΕΑ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡΙΑ.

Αλέξη μου αν θέλαμε ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ. Που είναι και αυθεντικό. Που κάτι Ραφτόπουλοι, Μαριλίζες, Κατσέληδες και δεν συμμαζεύεται θα έρθουν να συνεχίσουν το πετυχημένο πασοκικό έργο με την ψήφο του Παπαδημούλη.

Κατά τα άλλα αφού σωθήκαμε ας απολαύσουμε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο… όσο έχουμε καιρό γιατί σε λίγο θα κληθούμε για άλλη μια φορά να προσφερθούμε για μια νέα σωτηρία.

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.