Τράπεζες: Παραπληροφόρηση ότι από τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης θα δοθούν δάνεια. Αυτά είναι αποθεματικά


newego_LARGE_t_1101_53835723_type12128Νέες χορηγήσεις δανείων μόνον εάν γυρίσουν οι καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και σε βάθος χρόνου.

Σε σταθεροποίηση και σε ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής του επάρκειας, οι οποίοι επλήγησαν από τη συμμετοχή των τραπεζών στη διαδικασία «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσει το πιστωτικό σύστημα η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ωστόσο, τα κεφάλαια που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση δεν αναμένεται να “μεταφραστούν” σε νέες χορηγήσεις. Η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και η πιστωτική επέκταση που θα την συνοδεύσει θα προέλθει από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία, την σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και την δυνατότητα εξόδου των τραπεζών στην διατραπεζική αγορά.

Το βασικό αυτό συμπέρασμα προέκυψε από την σημερινή συζήτηση που αφορούσε τις τραπεζικές εξελίξεις στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Όπως ανέφερε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχαήλ Μασουράκης,πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση δεν δημιουργούν νέα δάνεια (νέες χορηγήσεις)Μόνον εάν γυρίσουν οι καταθέσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα,γεγονός που θα συμβεί με μαζική μορφή όταν αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, θα υπάρξει δυνατότητα ενίσχυσης την πιστωτικής επέκτασης, πρόσθεσε ο κ.Μασουράκης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων που ξεκίνησε χθες εκτίμησε ότι θα πετύχει, επισημαίνοντας ότι τα hedge funds θα έχουν σημαντικά κέρδη.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς είπε ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που προσεγγίζει το 20%, θα συνεχιστεί τουλάχιστον για 1,5 ακόμη έτος, μέχρι να επέλθει η οικονομική σταθεροποίηση από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management Θεόδωρος Κρίντας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αλλαγές που θα παρουσιαστούν στο τραπεζικό σύστημα δίνοντας έμφαση στην διαχείριση της συνολικής σχέσης του πελάτη, στον επανασχεδιασμό των μοντέλων χορηγήσεων και στην αξιοποίση του ανθρώπινου δυναμικού των τραπεζών.

ethnos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τράπεζες: Παραπληροφόρηση ότι από τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης θα δοθούν δάνεια. Αυτά είναι αποθεματικά

  1. Ὁ/ἡ Zame γράφει:

    Οχι μονον πάλι ΤΖΑΜΠΑ θέλουν να την βγάλουν οι τράπεζες αφού θέτουν όρο πως μόνον αν γυρίσουν οι καταθέσεις μπορούν να κάνουν νέες χορηγήσεις… και όχι από “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ”.. δηλαδή οι νέες χορηγήσεις δανείων αποκλειστικά σε υγιείς και βιώσιμες δουλειές.. (από για πολλά χρόνια & τώρα επιστροφή ) ..των “κλεμμένων” των τραπεζών ..με τις γνωστές μεθόδους τους.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.