ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Δεν «έβγαλε είδηση» η συζήτηση του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων και δικαστικών επιτροπών αναφορικά με τη μείωση των αποδοχών του κλάδου και το ζήτημα των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί η χρυσή τομή.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Επικρατείας, Δημ. Σταμάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε το σεβασμό και την εκτίμηση της κυβέρνησης απέναντι στο σώμα των δικαστικών λειτουργών, ενώ από την πλευρά τους οι δικαστές εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο από τις αναβολές εκδικάσεως υποθέσεων.

Εγινε, ακόμη, λόγος για μεγάλο ύψος των εσόδων που δεν εισρέουν στα δημόσια ταμεία, από τη μη εξαγορά των ποινών που επιβάλλουν τα δικαστήρια και τη μη αγορά παραβόλων και ενσήμων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου πρότειναν στον Αντώνη Σαμαρά να ενσωματωθεί ένα από τα επιδόματα που λαμβάνουν στο βασικό τους μισθό, ώστε να υπάρξει μια έμμεση αύξηση των αποδοχών ύψους 200 ευρώ, με τον πρωθυπουργό να απαντάει ότι θα μελετήσει την πρόταση.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι «Συνεχίζεται η προσπάθεια για αναζήτηση λύσης. Προσδοκία και ενδιαφέρον όλων μας είναι να βρεθεί μια λύση».

Πλέον, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι γενικές συνελεύσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ενωσης Εισαγγελέως Ελλάδος που θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο παρουσία τόσο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρένας Ασημακοπούλου, όσο και του Ιωάννη Τεντέ.

iefimerida.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.