ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ


του Δημητρίου Πλατή

Αρχηγού και Ιδρυτή του πολιτικού φορέα ΄΄Πρελούδιο Δραχμής – Ελληνική Νομισματική Πίστη΄΄

Από τις παρ. 1, 2 του αρ. 29 του Συντάγματος, προβλέπεται, σε όσα κόμματα έχουν τις προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, κρατική επιχορήγηση για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποδίδεται στο πρώτο κόμμα και που για τη δεκαετία 1998-2007 θα ασκούσε κυβερνητική εξουσία με μονοκομματική σύνθεση. Τα κόμματα για την περίοδο 1998-2007 κατά το οποίο διάστημα σύμφωνα με το σχετικό άρθρο (βλέπε παράρτημα) η Siemens είχε καταβάλλει από 27.000.000 ευρώ ήταν το μεν κόμμα το ΠΑΣΟΚ, το δε άλλο η ΝΔ.

Στο ν. 3023/2002 προβλεπόταν περικοπή της κρατικής επιχορήγησης μέχρι ποσοστού 50%, ανεξάρτητα από το ποσό της παράνομης χρηματοδότησης με δημόσιο χρήμα (είτε 20%, είτε 70%, είτε 200% κτλ.), καθόσον ασκούσαν κυβερνητική εξουσία που αφορούσε δημόσιο χρήμα μέσω συμβάσεων με τη Siemens, διότι εάν η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης ακολουθούσε το ύψος της παράνομης χρηματοδότησης με δημόσιο χρήμα από άσκηση κυβερνητικής εξουσίας, τότε στην περίπτωση αυτή που θα κάλυπτε την κρατική επιχορήγηση, το κόμμα δεν θα πληρούσε – κάλυπτε τις προϋποθέσεις για να λάβει κρατική επιχορήγηση με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές και αυτό διότι από τα άρθρα 49 και 50 της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (ΝΔ 402/74, ΦΕΚ 141Α) το Κράτος αποδεσμεύεται από τους κρατικούς αξιωματούχους που δωροδοκήθηκαν στην έννοια των οποίων περιλαμβάνονται τα κόμματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και χρησιμοποιούν την κυβερνητική εξουσία για να ιδιοποιούνται δημόσιο χρήμα και ως εκ τούτου αποτελούν απειλή για το κράτος και την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα τεθούν εκτός νόμου από το ΄΄Πρελούδιο΄΄ αναλαμβάνοντας την εξουσία. (εάν για παράδειγμα η ΝΔ δικαιούται κρατική επιχορήγηση 13,5 εκ. ευρώ για 4 χρόνια και έχει λάβει 27 εκ. ευρώ από τη Siemens, τότε θα τεθεί εκτός νόμου για 8 χρόνια και ανάλογα κάθε φορά)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1998-2007

του Δημητρίου Πλατή

Πρόσφατα με το αρ. 324 του ν. 4072/2012 έλαβε χώρα η επισημοποίηση της πρώτης φάσης της συμφωνίας της SIEMENS με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την οποία η SIEMENS δέχεται να αναγνωρίσει την ευθύνη της προς καταβολή με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους ποσών ύψους 270.000.000 ευρώ, προφανώς το 10% από τον αντίστοιχο τζίρο ύψους 2.700.000.000 ευρώ την περίοδο 1998-2007, ποσά που σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη το 8% κατέληγε σε φυσικά πρόσωπα και το 2% στα πολιτικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αδιαφανείς διαδικασίες, πράγμα που καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την ως άνω περίοδο έλαβαν μόνο από τη SIEMENS από 27.000.000 ευρώ περίπου, ενώ τα φυσικά πρόσωπα έλαβαν συνολικά 216.000.000 ευρώ περίπου, χωρίς η SIEMENS με τη συμφωνία αυτή να φαίνεται ότι θα καταβάλει τον όποιο ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος με τις όποιες προσαυξήσεις για την παροχή υπηρεσιών από την αδιαφανή χρηματοδότηση και χωρίς βέβαια να είναι γνωστό το όποιο ποσοστό του κέρδους της από τη στιγμή που ήταν σίγουρη για την ανάθεση σ’ αυτήν των όποιων συμβάσεων, ενώ δεν είχε επιβληθεί και το προβλεπόμενο πρόστιμο του 15% στο τζίρο της SIEMENS για νόθευση ανταγωνισμού έτσι ώστε μέσω της αδιαφανούς χρηματοδότησης να ελέγχεται η όποια ανάθεση έργου σ’ αυτήν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.