Βρε τους συνομωσιολόγους! Ορυκτός πλούτος 20 δις και στη Β. Ελλάδα


Μετά την έκθεση της Deutsche Bank για το υπέδαφος της Ν. Κρήτης που «κρύβει» φυσικό αέριο αξίας άνω των 400 δις ευρώ, έρχεται τώρα και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος να δημιουργήσει νέα γενιά ..συνομωσιολόγων!

Ο κ . Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η μεταλλική αξία στην Βόρειο Ελλάδα ανέρχεται σε 20 δις ευρώ. Πρέπει να αξιοποιηθούν. Ο ορυκτός πλούτος είναι ενταγμένος στην στρατηγική της κυβέρνησης ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Ανάπτυξη που θα γίνει με σεβασμό προς το περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Σήμερα το έργο μεταλλείων Κασσάνδρας μετά από 8 χρόνια έχει περάσει όλη την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και πλέον βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Πιο αναλυτικά η εταιρία ελληνικός χρυσός βρίσκεται σε διαδικασία εκμετάλλευσης 220 τόνων χρυσού… θα πραγματοποιήσει επενδύσεις αξίας 103 εκατ. ευρώ ετησίως, θα έχει συνολικό λειτουργικό κόστος 3,3 δισ. ευρω και έσοδα 5,9 δις ευρώ».

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι «Η Ελλάδα είναι απο τις λίγες χώρες που διαθέτουν ορυκτό πλούτο σε ποσότητα και ποιότητα. Αναλογικά είμαστε στην κορυφή των πιο προικισμένων χωρών σε ορυκτό πλούτο.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.