Άλλοι για το ελικόπτερο κι άλλοι για την Ιθάκη


Του Ευάγγελου Σταυριανάκη

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος …έτσι πρέπει να αισθανθεί ο Έλληνας για την ψεύτικη Αλεξάνδρεια. Μια Αλεξάνδρεια που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ζούσαμε με κόστη δίχως να τα σκεφτόμαστε. Άλλος πλήρωνε τις κάρτες, τα δάνεια. Τα ψεύτικα που έγιναν αληθινά χρέη. Κάποια όμως παραμένουν ψεύτικα και επαχθή, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το ότι ζούσαμε σε ψεύτικους ρυθμούς δεν αναιρεί και την ευθύνη αυτών που μας τους παρείχαν. Στα χέρια μας είναι να μάθουμε. Στα χέρια μας είναι να τους μάθουμε τι σημαίνει για τον Έλληνα ελευθερία. Όση ελευθερία έχεις όταν οδηγάς το πορσικό, τόση ελευθερία και ακόμα περισσότερη έχεις όταν οδηγάς ένα ντεσεβό. Την ελευθερία δεν την κάνουν τα πράματα. την ορίζεις εσύ. Ο έλληνας ξέρει να ορίζει και να καθορίζει αλήθεια, ψέματα, καταστάσεις θετικές ή αρνητικές.

Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι θα φεύγουν με τα ελικόπτερα κάποιοι. Ενώ εμείς θα ταξιδεύουμε για άλλη μια ακόμα φορά προς μια Ιθάκη. Πολυμήχανοι είμαστε, θαρραλέοι είμαστε, απλώς χρειάζεται να ξυπνήσουμε.

Νομίζω το νέο φορολογικό θα είναι το ξυπνητήρι. Μέχρι τότε καλό μας ύπνο.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.