Ακροδεξιά διολίσθηση της ΝΔ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οταν αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «πέμπτη φάλαγγα» και τους βουλευτές του «κουκουλοφόρους», οι αριστεροί και δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους γιατί το παρακράτος της Δεξιάς θα αναλάβει δράση

Βαρύτατες πολιτικές συνέ-πειες ενδέχεται να έχει η ακροδεξιάς και εμφυλιο-πολεμικής ιδεολογίας και γλώσσας ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν το κυβερνών κόμμα του 30% αποκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολί-τευσης του 27%… «πέμπτη φάλαγγα» και «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» που «εξοπλίζονται με μολότοφ για να κάψουν μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών (!)», το δημοκρατικό πολίτευμα δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά. Οταν η ΝΔ αποκαλεί τους βουλευτές (!) του ΣΥΡΙΖΑ «δωσίλογους κουκουλοφόρους της Κατοχής», η πείρα του λαού υποδεικνύει στους αριστε-ρούς και δημοκρατικούς πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους γιατί το κυβερνητικό παρακράτος της Δεξιάς θα αναλάβει δράση στο πλαίσιο αποσταθεροποιητικών σχεδίων της νέας εποχής.

Υπουργικά κοστούμια αρέσκονται να προ-βάρουν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά θα κάνουν να αναβάλουν αυτή τη δραστηριότητα για αργότερα, αφού κερδίσουν τις εκλογές. Αν δεν συνειδητοποίησαν ότι η ανακοίνωση της ΝΔ υποδηλώνει την άρνηση της Δεξιάς να παραδώσει ομαλά την εξουσία, είναι βαθιά νυχτωμένοι στην Κουμουνδούρου. Δεν είναι μόνο παιχνίδι αντιπερισπασμού αυτό που έκα-νε η ΝΔ. Φυσικά και επιθυμεί να περισπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τη νέα εξουθενωτική φορολογική επιβάρυνσή του. Βεβαίως και επιδιώκει να προσελκύσει εκ νέου στη βάση εμφυλιοπολεμικών διχαστικών γραμμών εκατοντάδες χιλιάδες δεξιούς ψηφοφόρους που την έχουν εγκαταλείψει εξαιτίας της εξοντωτικής για τον πληθυσμό μνημονιακής πολιτικής που ασκεί. Είναι ηλίου φαεινότερον πως ο πρωθυπουργός αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ότι εμφορείται από ιδεολογία συναφή προς τη δική τους. Πλανάται πλάνην οικτράν όμως όποιος νομίζει ότι μόνο σε αυτά απέβλεπε η ΝΔ με την ανακοίνωσή της.

Η εξάρτηση του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρ-νηση με τη ΝΔ σε υπαρξιακό βαθμό, αποθρα-σύνει πολιτικά τη Δεξιά. Σωστά θεωρεί το ΠΑΣΟΚ «αγκιστρωμένο ψάρι που δεν χρειάζε-ται δόλωμα», αφού όντως αν πέσει η κυβέρνη-ση Σαμαρά και γίνουν εκλογές, το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό ψήφων και θα βγει από… έβδομο έως τέταρτο στην καλύτερη περίπτωση! Εχοντας μάλιστα για την ώρα και τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ως «αριστερούτσικο» άλλοθι, η ΝΔ αισθάνεται πολιτικά καλυμμένη για κάθε είδους κινήσεις εκτός πλαισίου.

Η σκλήρυνση της ΝΔ συνοδεύει την όλο και πιο αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης που διαρκώς κλιμακώνεται θίγοντας ολοένα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες. Μέχρι πού θα φτάσει αυτό το φορομπηχτικό αμόκ; Ολοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν την Εφορία, αλλά είναι δυνατόν το επίσημο κράτος να λέει με το νέο νομοσχέδιο στον κάθε ελεύθερο επαγγελματία που δηλώνει π.χ. ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, ούτε 420 ευρώ τον μήνα, ότι η κυβέρνηση θα του παίρνει ως φόρο… 1.950 (!) ευρώ – δηλαδή το δηλωθέν εισόδημα… πέντε μηνών; Μα αυτό σημαίνει πως όποιος επαγγελματίας δεν κλέβει την Εφορία θα πρέπει να πεθάνει από την πείνα! Ετσι θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή;

Η ανεργία καλπάζει ασταμάτητα, βυθί-ζοντας ολοένα και βαθύτερα στην απελπισία τους Ελληνες. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο έφτασε στο 26%, ξεπερνώντας έτσι και την Ισπανία και οδηγώντας την Ελλάδα σε μια θλιβερή και ανεπιθύμητη πανευρωπαϊκή πρωτιά. Στα 1.295.203 άτομα ανήλθε ο αριθ-μός των ανέργων – 356.495 άνθρωποι περισ-σότεροι από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Δραματική η κατάσταση. Οι απασχολού-μενοι έχουν πέσει στα 3.695.053 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, αυτοί δηλαδή που ούτε εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία (παιδιά, νοικοκυρές, γέροι, φοιτητές, συνταξιούχοι κ.λπ.) ανήλθε στα 3.373.692 άτομα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καταντή-σαμε στο σημείο όπου 3,7 εκατ. εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν 4,7 εκατ. άτομα που είτε είναι άνεργοι είτε ανήκουν στον μη ενεργό πληθυ-σμό. Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια τέτοια κατάσταση χωρίς να φέρει μαζική δυστυχία;

Η οργή της κοινωνίας συγκρατείται δύσκο-λα σε τέτοιες συνθήκες, αν εκραγεί. Η εκτόνω-ση μιας κοινωνικής έκρηξης δεν είναι καθό-λου βέβαιο ότι μπορεί να επιτευχθεί με απλή προκήρυξη εκλογών – εξ ου και η διολίσθηση της ΝΔ προς την πολιτική προετοιμασία και άλλων ατραπών, αν χρειαστούν.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.