Κένεθ Νταρτ: Ο “γύπας” που “έβγαλε” 350 εκατ. από την Ελληνική κρίση!


Το ποσό των 350 εκατ. ευρώ κέρδισε από την Ελλάδα ο Κένεθ Νταρτ, ο άνθρωπος που του αρέσει να επενδύει σε χρεοκοπημένες χώρες, καθώς παρά τον θόρυβο που δημιουργείται τελικά πληρώνουν!

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το «κοράκι» που έβγαλε τεράστια κέρδη θα πληρωθεί ακόμη ένα ποσό μέσα σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2012 η Ελλάδα του πλήρωσε 400 εκατ. ευρώ και στις 23 Δεκεμβρίου θα του πληρώσει ακόμη 250 εκατ. ευρώ. Η συνολική του επένδυση ήταν 300 εκατ. ευρώ και τα κέρδη του 350 εκατ. ευρώ!

«Η Ελλάδα έκοψε τσεκ στο όνομα των αδελφών Νταρτ. Ήταν ένα τυχερό deal. Η δουλειά με το πρώτο ομόλογο κράτησε έξι μήνες και χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια», λένε τραπεζικά στελέχη του Λονδίνου.

Τι έκανε και κέρδισε; Αγόρασε ομόλογα του ΟΣΕ τα οποία είχαν καταρρεύσει πριν ένα χρόνο. Είχαν ρήτρα Αγγλικού δικαίου και δεν μπήκε στο “κούρεμα”.

Το ίδιο ακριβώς έκανε με την Αργεντινή. Αγόρασε με ένα fund ομόλογα 1 δισ. δολαρίων με μόλις 300 εκατ. δολάρια πριν η χώρα καταρρεύσει. Η Αργεντινή αρνήθηκε να πληρώσει και τότε δέσμευσε ένα εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο της χώρας!

Ο ίδιος ζει στα νησιά Κέιμαν σε ένα πολυτελές σκάφος και είναι ίσως ο μεγαλύτερος τζογαδόρος του κόσμου.

ΠΗΓΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.