Ο Νταβούτογλου κατήγγειλλε όσους ενοχλήθηκαν από την κορβέτα!


Του Σ. Καλεντερίδη

Σύμφωνα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατήγγειλλε του “κύκλους” που ενοχλούνται από την πορεία βελτίωσης των Ε-Τ σχέσεων και προβαίνουν σε ενέργειες του τύπου της παρουσίασης του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν.

Το γεγονός δε της ανοιχτής καταδίκης της εκδήλωσης από τον κ. Αβραμόπολο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός στην ουσία συναίνεσε με τη στοχοποίηση του εκδοτικού οίκου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ και του γράφοντός από τον Τούρκο ομόλογό του, μας δίνει το δικαίωμα ότι ο επόμενος που θα στοχοποιηθεί θα είναι ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος με την ανακοίνωση που ακολουθεί -σύμφωνα πάντα με την τουρκο-λογική- εξάπτει τα πνεύματα των “κύκλων” που ενοχλούνται από την πορεία βελτίωσης των Ε-Τ σχέσεων, που, εν προκειμένω, περνάει ΣΥΡΙΖΑ από το Σούνιο.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα, επέκρινε τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν ειδήσεις και ανακοινώσεις του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, επίκριση στην οποία εναντιώθηκε ο διευθυντής του ΄’Εθνους Γιώργος Χαρδαλιάς σώζοντας την τιμή των δημοσιογράφων. Τώρα πώς και γιατί μετά από ένα μήνα ο Χαρδαλιάς απολύθηκε, αυτό είναι …άλλο ζήτημα.

Άντε και στο Φάληρο, κοντά στη μαρίνα που πήρε τουρκική εταιρεία, καρντάσια.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ:
ΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΡΒΕΤΑΣ
Η τουρκική κορβέτα “BΕΥΚΟΖ”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 08 Δεκεμβρίου (16:10) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 08 Δεκεμβρίου (19:32) ΝΔ Κύθνου. Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, Βόρεια Κρήτης και την 09 Δεκεμβρίου με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε Ανατολικά Κρήτης. Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.