Τσίπρας: «Ο Σαμαράς δεν είναι Άγιος Βασίλης αλλά Ηρώδης»


Δριμεία κριτική και επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του που την χαρακτήρισε «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση» λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο ‘Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του πολιτικού φορέα σε ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα της Αριστεράς.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ επίσης μίλησε για «αποτυχία» της επαναγοράς
ομολόγων.

«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει Πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Θέτοντας το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

Τα ΝΕΑ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.