Οι ευνοούμενοι του συστήματος συνεχίζουν να ευνοούνται


Του Γιώργου Καισάριου

Θα ήθελα να σχολιάσω ένα πολύ κάλο άρθρο χτες του φίλου μου του Θεόδωρου Σκυλακάκη “Αν είστε ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ (κι όχι μόνο), διαβάστε αυτό” καθώς θίγει ορισμένα νούμερα και νομίζω ότι αξίζει να τα επαναλάβουμε,  για να τα εμπεδώσουμε, με σκοπό να αντιληφθούμε την αδικία του μεγάλου κράτους (και των παρατρεχάμενων αυτού) που συντελείται ενάντια του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Λέει λοιπόν ο Θεόδωρος ότι η επιχορήγηση στο ΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στα πλαίσια της τριμερούς χρηματοδότησης των ταμείων το 2012 έφτασε τα 3,7 δις ευρώ. Ήταν δηλαδή περίπου 3.700 ευρώ ανά συνταξιούχο. Παράλληλα δε, η επιχορήγηση αυτή θα μειωθεί από τα 3,7 στα 2,2 δις ευρώ το χρόνο έως το 2016.

Από την άλλη όμως, το ταμείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ με περίπου 46.000 συνταξιούχους έλαβε το 2012 επιχορήγηση 535 εκατ. ευρώ, η 11.000 ευρώ ανά συνταξιούχο … τριπλάσιο του ΙΚΑ!! Το χειρότερο δε, η επιδότηση αυτή με βάση το μεσοπρόθεσμο θα παραμείνει η ίδια, απείραχτη (535 εκ.) έως το 2016!!

Μια από τα ίδια με το ταμείο της ΔΕΗ, όπου και εκεί η επιχορήγηση θα παραμείνει η ίδια και αντιστοιχεί περίπου σε 16.000 ευρώ για κάθε από τους 35.000 συνταξιούχους της ΔΕΗ!!

Άρα από την μια έχουμε την τεράστια αδικία έναντι αυτών που πραγματικά έχουν πληρώσει εισφορές αλλά θα δουν μεγάλες συνταξιοδοτικές μειώσεις (οι του ΙΚΑ) και από την άλλη, ορισμένοι θα παίρνουν τα πάντα και δεν θα έχουν καμία μείωση, στο όνομα του ότι τα δικαιούνται. Και το κερασάκι είναι ότι, ενώ πολλοί νέοι σήμερα ζουν με 500 ευρώ τον μήνα, εμείς πληρώνουμε 16.000 ευρώ σύνταξη, ανά εργαζόμενο στη ΔΕΗ και θέλουν να ρίξουν και τους διακόπτες.

Ερώτηση: Πόσες είναι οι συνταξιοδοτικές απολαβές που παίρνει κατά μέσο όρο ένας συνταξιούχος στην ΔΕΗ, αν εκ των προτέρων αρχίζουν με 16.000 κατά κεφαλήν; Πόσα παίρνουν δηλαδή συνολικά κατά μέσο όρο;; Έλεος!!

Τις αδικίες αυτές βέβαια δεν τις τονίζει κανένα αριστερό κόμμα, κανένα “δεξιό” κόμμα αλλά και κανένας πολιτικός που είναι σήμερα στην Ελληνική βουλή (θα κάνω μια εξαίρεση για τον επίσης φίλο μου Άδωνι Γεωργιάδη που τα λέει), διότι ακριβώς φοβάται μην του στεναχωρηθεί η εκλογική του πελατεία.

Και από την άλλη, αυτοί που τα λένε αυτά (σαν έμενα και τον Θεόδωρο) και τα φωνάζουν χρόνια, είναι οι κακοί φιλελεύθεροι καπιταλιστές που θέλουν να πιουν το αίμα του λαού και να τα δώσουν όλα στο “κεφάλαιο” και όλες αυτές τις μπαρούφες που διαβάζουμε τόσα χρόνια.

Δεν φτάνει αυτό, το σύστημα έχει πείσει όλη την Ελλάδα ότι για όλα τα κακά της χώρας φταίει η εισφοροδιαφυγή!! Δηλαδή έχουμε και εισφοροδιαφυγή και στη ΔΕΗ; Να δεχτώ ότι αυτό ισχύει στο ΙΚΑ (που δεν ισχύει αλλά λέμε τώρα), στη ΔΕΗ και στα αλλά ταμεία, από που και έως που υπάρχει εισφοροδιαφυγή; Μήπως (λέμε τώρα) οι διοικήσεις που κάνουν κουμάντο στα ταμεία αυτά έχουν πληρώσει πολύ περισσότερα σε συντάξεις από ό,τι θα έπρεπε; Και αν είναι έτσι, για ποιο λόγο θα πρέπει ο Έλληνας φορολογουμένους να επιδοτεί την άρχουσα γραφειοκρατική δημοσιοϋπαλληλική τάξη;

Εδώ και μια δεκαετία φωνάζω ότι θα πρέπει να περικοπούν δραματικά αυτές οι μεγάλες συντάξεις (διαβάστε: Η άρχουσα τάξη και η βόμβα του ασφαλιστικού“). Σε αυτό το άρθρο αλλά και σε δεκάδες άλλα άρθρα από το 2003 έως σήμερα έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η χώρα οδεύει προς πτώχευση, κυρίως από τα τεράστια ποσά που δίνουμε σε συντάξεις.

Δυστυχώς σήμερα που έχουμε πτωχεύσει, εξακολουθούμε και δίνουμε τεράστια ποσά σε συντάξεις, κυρίως σε αυτούς που δεν τις δικαιούνται, και αφήνουμε όλους τους υπολοίπους να ζουν με scrap.

Εύγε λοιπόν στο ελληνικό κοινωνικό κράτος. Κοινωνικό δηλαδή για αυτούς που έχουν ευνοηθεί και εξακολουθούν να ευνοούνται τόσα χρόνια, διότι όλοι οι άλλοι είναι μιας κατωτέρας κοινωνικής κάστας ανθρώπων από ότι φαίνεται …

capital.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Οι ευνοούμενοι του συστήματος συνεχίζουν να ευνοούνται

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta and commented:
    Προσθέστε ἐδῶ τὴν δική σας ἄποψη… (προαιρετικό)

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.