Οι Ράμπο του Ράϊχενμπαχ θα πατάξουν την φοροδιαφυγή


Από όλες τις ευρωπαϊκές φυλές θα είναι οι νέοι ευρω-φοροκυνηγοί, που φαίνεται οτι θα “στρατοπεύσουν” στην Ελλάδα, δίνοντας τα φώτα τους, για τη πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι Ράμπο” του Χόρστ Ράϊχενμπαχ θα είναι απο το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη  Σουηδία και θα έχει εξειδικευμένες γνώσεις για να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή απο συγκεκριμένα πόστα.

Για παράδειγμα:

– Βέλγοι και Ολλανδοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να στηρίξουν τη δημιουργία ενός τηλεφωνικού κέντρου είσπραξης οφειλών και ενός αυτόματου συστήματος υπενθύμισης των οφειλών στους υπόχρεους. Επισημαίνεται ότι από τα βεβαιωθέντα χρέη προς το Δημόσιο στα ταμεία μπαίνουν τα μισά, με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα να ξεπερνούν κατα πολύ τα 52 δις ευρώ και αντί να μειώνονται να αυξάνονται.

-Γάλλοι ειδικοί θα συμβάλουν στην κατάρτιση των Ελλήνων συναδέλφων τους σχετικά με τις μεθόδους έμμεσου ελέγχου των πολύ εύπορων ιδιωτών. Στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοσθεί νέο μοντέλο ελέγχου των εισοδημάτων κυρίως των κοινωνικών στρωμάτων που βρίσκονται στη κόκκινη ζώνη της φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων είναι οι πάσης φύσεως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο προσδιορισμός του εισοδήματός τους θα γίνεται με τη χρήση νέου τύπου αντικειμενικών κριτηρίων, στα οποία περιλαμβάνονται ο χρόνος, το είδος και ο τόπος άσκησης του επαγγέλματος καθώς και το φορολογικό τους ιστορικό. Επίσης στη μάχη θα μπούν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και οι έμμεσες τεχνικές υπολογισμού της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων με σύγκριση οικονομικών στοιχείων που αφορούν κλαδικά έσοδα και περιθώριο κέρδους καθώς και ύψος λειτουργικών και άλλων δαπανών της επιχείρησης ή του επαγγελματικού γραφείου.

-Σουηδοί ειδικοί θα συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό των τεχνικών ηλεκτρονικού ελέγχου για φορολογουμένους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Οι έλεγχοι θα γίνουν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και δείκτες και κατά προτεραιότητα στο στόχαστρο θα μπουν «επώνυμοι» και ισχυροί παράγοντες της οικονομικής ζωής.

-Αυστριακοί, θα συμβάλουν  ώστε να υπάρξει πρόσθετη τεχνική υποστήριξη για τη βελτίωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και με στόχο τον περιορισμό των παρατυπιών και των ατασθαλιών στην κοστολόγηση και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

-Ισπανοί θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ελέγχου μεγάλων φορολογούμενων στον κατασκευαστικό τομέα και τα ακίνητα με στοχευμένους ελέγχους σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και περιοχές. Η συγκεκριμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων θα «ξεσκονίσει» τα στοιχεία των τραπεζών για τα στεγαστικά καθώς και τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών τους για το οικονομικό προφίλ και την πραγματική δαπάνη των δανειοληπτών-αγοραστών και σύγκρισή τους με την εικόνα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις. Επίσης θα ελεγχθούν και τα κέρδη των πωλητών σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη χαρτογράφηση των ακινήτων που βρίσκονται σε offshore.

Πηγή: έθνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Οι Ράμπο του Ράϊχενμπαχ θα πατάξουν την φοροδιαφυγή

  1. Ὁ/ἡ GEO γράφει:

    Θα ελεγα στον herr Raichenbach να στειλει τους ραμπο πρωτα στην πατριδα του να παταξουν πρωτα την φοροδοαφυγη και το ξέπλυμα που γινεται στην Deutche Bank και μετα να τολμησει να σηκωσει τα ματια στην υπεροχη πατριδα μας.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.