Οι “χαλασμένοι”, εμείς.


γραφει ο αρισταρχος

santoriniΌταν στις 28 Μαΐου του 1979 ο Καραμανλής υπέγραφε την συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα κάποιος από εμάς που παρακολουθούσαμε ζωντανά από την τηλεόραση όλη την τελετή από το Ζάππειο πέταξε μια κακόηχη παρόλα “Τώρα θα τους χαλάσουμε κι αυτούς”.

Έτσι ήμασταν πάντα, “χαλασμένοι”. Τώρα το διαπιστώνουμε εξ αιτίας όλων αυτών των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς που γαλουχήθηκαν μεν με τα Ελληνικά ιδεώδη αλλά με νοοτροπίες εκτός Ελλάδας. Φέρνουν έναν νέο αέρα πολύ πιο τεχνοκρατικό απ’ ότι οι γηγενείς εντός των συνόρων μας. Προσπαθούν να εφαρμόσουν κάποιους κανόνες ορθολογιστικούς. Πάνω σε μια ασφυκτικά δεμένη με το παρελθόν Ελληνική κοινωνία και άρα σκληρή χωρίς επιτρεπτές αποκλίσεις σ’ αυτό που ήταν και σ’ αυτό που είναι. Σ’ αυτό που θέλουμε να είναι. Χωρίς τα ξενόφερτα πασπαλίσματα αυτά που εύλογα δημιουργούν στο Έλληνα τα ρήματα “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”. Όταν θέλουμε να χωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι ξέρουμε να εφευρίσκουμε Καιάδες. Όταν πηγαίνουμε εκτός της πατρίδας ξέρουμε να σεβόμαστε νόμους και κανόνες. Κάτι που δεν κάνουμε μόλις πατήσουμε τα πάτρια. Γιατί; Τυχαίο;

Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω πως είμαστε κατά βάση ένας λαός αρχηγικός. Όλοι θέλουμε –και το χειρότερο νομίζουμε πως τόχουμε- νάμαστε όλα μαζί σε ένα. Αρχηγοί, τραγουδιστές, αθλητές, ιδιοφυείς, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μπλα μπλα μπλα… ξερόλες! Ένα μεγάλο, υπερτροφικό ΕΓΩ να σέρνει πίσω του καμιά εικοσιπενταριά παράγωγα και ένα άτεγκτο Υπερεγώ που σέρνει πίσω του Ερινύες. Με βάση αυτό το ιδίωμα, προτέρημα, μειονέκτημα ποτέ δεν δεχτήκαμε αρχηγό αν δεν μας καθήλωνε. Η αναγνώριση πρώτα και ύστερα η νομοτελειακή αποδοχή. Πόσες φορές την ημέρα δεν λέμε αποτεινόμενοι σε δουλειές που δεν τις ξέρουμε “άσε, πες μου που έμαθες τα οικονομικά να πάω να μάθω πως να βάφω τα παπούτσια μου”

Αυτή η ιδιότητα που έχουμε σαν φάρα, σαν λαός μας οδήγησε μέχρι σήμερα ίσαμε εδώ. Εννοώ για την  επιβίωση. Αυτή η καθόλου εύκολη και μηδέποτε ολοκληρωτική υποταγή, και η εξουσία με όρους και χρονικό ορίζοντα. Γι αυτό ίσως γεννήθηκε εδώ η δημοκρατία. Για αυτό στον αγώνα για ανταγωνισμό επιδιώκουμε να ψοφήσει του γείτονα το γαϊδούρι Η περίεργη αντίδραση σε όλα. Κάθε ένας από μας θεωρεί τον εαυτό του πρώτα από όλα ανεξάρτητη μονάδα και ύστερα η ένταξή του σε ομάδα υπό όρους κάτω από τον αποδεκτά ικανότερο, τον αρχηγό. Και πάντα κάτω από το αυστηρό μας βλέμμα και χωρίς παρεκκλίσεις από τους όρους της αποδοχής. Ίσως εκεί να οφείλεται όταν αργότερα και αφού σβήσουν οι προβολείς… δρυός πεσούσης.

Και μέσα σ’ όλα αυτά μπαίνει η ανθρωπιά. Μια μοναδικότητα σε μια μοναδική ανθρώπινη φυλή. Δίνει και παίρνει χωρίς ποτέ να ζυγίζει τίποτα, χωρίς παλάτζο. Αυτό ούτε που τον ενδιαφέρει. Έλληνας ποτέ δεν θα χτυπήσει τον αντίπαλο μόλις τον φέρει στο σημείο παράδοσης ή πισώπλατα. Και αν κάποιος νομίζει αλλιώς, τότε φοβάμαι πως δεν φρονεί Ελληνικά και άρα εκτός κυρίου σώματος πάνω στις παρυφές της προδοσίας με παρέα Σούλιδες και Εφιάλτες με χρυσά γραμμένα γράμματα . Θα δώσει τα πάντα κι αυτή την ζωή του αρκεί να υπερτονιστεί το Εγώ του, η προσφορά του. Όσο εύκολα καταδικάζουμε τόσο δύσκολα επιβραβεύουμε. Όσο εύκολα πιάνουμε φίλους τόσο εύκολα τους απορρίπτουμε. Έχουμε φοβερή δεκτικότητα και προαγωγή αυτού που δεχόμαστε. Δεν θεωρούμε πως κάνουμε κακό με το να στήσουμε κάποιον στο ραντεβού ’καλά μωρέ, τι έγινε;’

Αν καθόμασταν να απαριθμήσουμε τα υπέρ και τα κατά του Έλληνα και όχι τα ευφυολογήματα-παράγωγα η ζυγαριά θα έγερνε στα κατά. Οπότε σαν ευφυής λαός που είμαστε πετάμε απ’ την μεριά των υπέρ την λέξη Έλληνας και ισοπεδώνονται όλα.

Για να το πω με σημερινούς ηλεκτρονικούς όρους.  Ο Έλληνας ποτέ δεν θα γινόταν ένα κάποιο bit! Πάντα θάπαιζε τον ρόλο αρχηγικού προγράμματος όσο ήσσονος σημασίας κι αν ήταν. Εδώ το δόγμα του Σοκ κάπου θα σηκώσει ψηλά τα χέρια. Και όλα του θα παραμείνουν στις προσπάθειες αρχηγίσκων και κλεφτοκοτάδων με μόνο προσόν το χρήμα που αυτοί οι ίδιοι… τύπωσαν! Αλλά να μην ξεχνούν πως το τάβλι Έλληνας το εφεύρε και Έλληνας θα το πετάξει στην θάλασσα, αν ποτέ χάσει.             

Φάρα ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Για την τελειότητα αλλά και την χοντράδα. Αυτοί είμαστε και γι αυτό επιβιώσαμε και για αυτό παρακαλάμε να μην αλλάξουμε ποτέ, να παραμείνουμε όπως έχουμε να ζούμε στην Ελλάδα, ν’ αναπνέουμε Ελλάδα, να μιλάμε Ελληνικά, να ερωτευόμαστε Ελληνικά, να γλεντάμε Ελληνικά, να πεθαίνουμε Έλληνες. Να είμαστε Έλληνες με όλα τα κουσούρια της φυλής μας καλά ή κακά. Στον δικό μας “ντορβά” όλα είναι.

Και… σ’ όσους αρέσουμε.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

5 ἀπαντήσεις στὸ Οι “χαλασμένοι”, εμείς.

 1. Ὁ/ἡ Απο Πλατεια Βαθης γράφει:

  Απο τον Αρισταρχο περιμενα κατι πιο “προσεκτικο” :

  1) “Έτσι ήμασταν πάντα, “χαλασμένοι”. Τώρα το διαπιστώνουμε εξ αιτίας όλων αυτών των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς που γαλουχήθηκαν μεν με τα Ελληνικά ιδεώδη αλλά με νοοτροπίες εκτός Ελλάδας.”
  Απο ποιο ετος μετρας, Αρισταρχε, την 2η και 3η γενια (υποθετω δε εννοεις “εντος Ελλαδος”)
  Απο τα συμφραζομενα συμπεραινω : “απο μεταπολιτευσεως”… σωστα λεγω?
  Με ποια “Ελληνικα ιδεώδη” γαλουχηθηκαν οι γεννηθεντες απο 1974 και εντευθεν;
  Με ποια ” Ελληνικη Ιστορια” ;; …που δυκολευοντο ήδη απο το ’80 να ξεχωρησουν Μαραθωνα και Κολοκοτρωνη;
  Με ποια “Ελληνικη Γραμματικη” που ενθερμα δεχτηκανε το μονοτονικο;; (ημων των “παλαιων” ανεχομενων.. διοτι περναγαμε καλα). Και εκτοτε ζησαμε 10αδες (!!!!) “εκπαιδευτικες μεταρυθμισεις” … μεχρι την τελευταια “δια βιου …. αγνοια”.
  Πως οι δασκαλοι (ΔΥ … !!) τους “ερμηνευσαν” το κορυφαια Σωκρατική εκφραση σεμνοτητας, “εν οιδα οτι ουδεν οιδα” ;; Ειναι ο ιδιος που επεσημανε, οταν τον ρώτησαν τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου.
  Δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς… Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
  1. Πρώτα απ’ όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές…
  2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική…
  3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές…
  4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα…
  5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους…
  6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους…
  7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»
  Σωκράτης (469-399 π.Χ.)

  Δεν ειμαι ο καλυτερος, γαι να αναπτυξω τα επιχειρηματα μου ουτε σφετεριστης της επιστημης αλλων.Γι’ αυτο σας παραπεμπω :

  α) Aποδομηστε τους αποδομητες!
  8 December 2012 Ελληνική πολιτική, Κωνσταντίνος Χολέβας

  Μετά τη Μεταπολίτευση του 1974, περισσότερο δε κατά την τελευταία δεκαετία έχει εμφανισθεί μία πολύχρωμη και θορυβώδης ομάδα ιστορικών αποδομητών. Προσπαθούν να αλλάξουν ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τον Ελληνισμό, να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα, να γκρεμίσουν ήρωες και μάρτυρες, να αθωώσουν τις ξένες κατακτήσεις και τους εθνικισμούς των γειτόνων. Άλλοι δίνουν έμφαση στην προπαγάνδα κατά του εθνικού και εκπαιδευτικού ρόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού. Και μία άλλη ομάδα άρχισε μετά το 2000 να υλοποιεί τη συμφωνία Γ. Παπανδρέου-Ισμαήλ Τζεμ. Θέλει να εξωραΐσει την οθωμανική καταπίεση και να γράψει σχολικά βιβλία αρεστά στους Τούρκους. Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/article/6760, Ἀντίβαρο

  β) Ανθολόγια ή πανέρια με οχιές;
  21 November 2012 Δημήτρης Νατσιός, Σχολικά εγχειρίδια
  «Ένα βράδυ η γιαγιά μου κάπνιζε το μαύρο της πούρο, ενώ εγώ μισοκοιμόμουν μακάρια στη ζεστή αγκαλιά της». (Ανθολόγιο Ε’-Στ’ Δημοτικού, σελ. 85). Βεβαίως, όσοι τουλάχιστον είμαστε πάνω από τα σαράντα και «προλάβαμε» εκείνες τις ολοζωής μαυροντυμένες γριούλες, τις μανάδες ή τις κυρούλες των περισσοτέρων από μας, που ανάβανε-ακούραστες-τα καντήλια στα ταπεινά ξωκλήσια και στα ερημομονάστηρα της Ελλάδας,
  Περισσότερα: http://www.antibaro.gr/category/δημήτρης-νατσιός, Ἀντίβαρο
  (σσ και πολλα αλλα του ιδιου, με θρησκευτικο προσανατολισμο, οπως το )

  γ) Ἡ ἑλληνική γραμματική στό… ἀπόσπασμα!
  Σαραντος Καργακος – Ημερομηνία: 10/07/2012 –
  http://www.sarantoskargakos.gr/content/%E1%BC%A1-%E1%BC%91%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CF%8C-%E1%BC%80%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1

  Στό βιβλίο μου “Ἀλαλία, ἤτοι τό σύγχρονο γλωσσικό μας πανόραμα”, εἶχα καταγράψει τήν ἕως τότε ἄγνωστη φράση τοῦ Λένιν: “Ἄν θέλεις νά ἐξαφανίσεις ἕνα λαό, ἐξαφάνισε τή γλῶσσα του”. Ἀπό τό 1976 (“μεταρρύθμιση” Ράλλη) ἕως σήμερα ἡ ἑλληνική γλῶσσα τελεῖ ὑπό ἐξάτμιση. Μέ τή νέα ἀγραμμάτιστη γραματική τῆς Ε’ καί ΣΤ’ Δημοτικοῦ, πού ἔθεσε σε κυκλοφορία τό ὑπουργεῖο πνευματικῆς ἡμιπληγίας, ἡ ἑλληνική γλῶσσα ὁδηγεῖται στό ἀπόσπασμα.

  δ) Η Παιδεία ως εθνική άμυνα.
  Γ. Μπαμπινιωτης (σσ !!! )
  ( http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=7&catid=A&apprec=34 )
  Η έννοια τής «εθνικής άμυνας» είναι μια σύνθετη έννοια που περιλαμβάνει κάθε μορφή υπεράσπισης ενός έθνους έναντι επιβουλών και διεκδικήσεων που –άμεσα ή έμμεσα– απειλούν την ύπαρξη, την επιβίωση και την ακεραιότητά του. Κάθε αντίσταση και αγώνας, ένοπλος ή ηθικός, εναντίον έμπρακτης ή επαπειλούμενης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τής ελευθερίας και τής αξιοπρέπειας ενός έθνους συνιστά ό,τι ονομάζουμε εθνική άμυνα….

  2) Αντιπαρερχομαι της ψυχαναλυτικης παραγραφου περι “Εγω” και “Υπερεγω”. δεν εχω εμβαθυνει και αρνουμαι να το πραξω. Παντως την διαισθανομαι “αιωλη”.

  3) Τελειωνω με το …
  “Αν καθόμασταν να απαριθμήσουμε τα υπέρ και τα κατά του Έλληνα και όχι τα ευφυολογήματα-παράγωγα η ζυγαριά θα έγερνε στα κατά. Οπότε σαν ευφυής λαός που είμαστε πετάμε απ’ την μεριά των υπέρ την λέξη Έλληνας και ισοπεδώνονται όλα.”
  Διαβαζοντας “γραφικους τυπους” σαν τους παραπανω, και αντιμετωπιζοντας την συζητηση με νεους, συνεπερανα τα εξης :
  α) Η Παιδεια ειναι εργο “σιδηρουργου” : Αν ειναι “ξιφος” θα προαγει την “πολεμικη”. Αν ειναι “αλετρι” θα προαγει την “γεωργικη”. Αν ειναι “νομισμα” θα προαγει το “εμποριο” (παντος τυπου). Γεγονος ειναι οτι το “εργο του σιδηρουργου” δινει ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΖΩΗΣ ΑΝΕΞΗΤΗΛΟ !!
  β) μεσω της Παιδειας, επομενως, μπορουμε να επιδιωξουμε τα εξης :
  ι) Την δημιουργεια Εθνικης Συνειδησης (οπως επιδιωκεται σε καθε ΑΛΛΟ λαο…)
  ιι) Την οξυνση των προτερηματων και την, παραλληλη, αμβλυνση των μειονεκτιματων.
  (Σαφως μπορει να επιτευχθει και το ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ … πλην καταστροφικο… οπως βλεπουμε!)

  Επιλογος:
  Πραγματι, ολα “τα κακα του κοσμου” να μας καταμαρτυρησουν… μενει ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ το γεγονος οτι πολλες χιλιαδες χρονια
  “ειμαστε εμεις και ειμαστε εδω” …. βεβαιως ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ, κατα Μπαμπινιωτη και οχι μονον !!
  Καλη Χρονια Αναγεννησης !!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Αν ακολουθούσα την λογική αυτή που περιγράφεις θα αδικούσαμε την Αρχιεπισκοπή και την δουλειά που κάνει το τμήμα Ελληνικής επιμόρφωσης στην Αμερική. Έτυχε ο διευθυντής του το 2001 να είναι στενός μου φίλος, ο αείμνηστος Γεώργιος Πηλίτσης. Έτσι είχα μια πιό καλή εικόνα. Αλλά αυτό δεν ήταν το θέμα μου. Απλά αυτές οι γενιές ανακατεύτηκαν με τα πολιτικά μας και στην προσπάθειά τους να δουν μια Αμερικανο/Αυστραλο/Καναδο/μπλα μπλα/ποιημένη Ελλάδα σε συνδυασμό με το βάρος μιας ιστορικής ανάδελφης χώρας στάθηκε λίγο έως τελείως αδύνατο.
  Αντιπαρέρχομαι τα δεικτικά για να τονίσω πως η Ελλάδα δεν είναι το σπίτι κανενός. Είναι όλων των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένου και του γηγενούς Έλληνα των περίπου τριάντα ετών που σ’ ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο Καραϊσκάκης απάντησε. Το γήπεδο που παίζει η ομαδάρα μου. Μην βιαστείς, δεν είναι μεμονωμένο. Εργάτης, το τονίζω εργάτης, Έλληνας δεύτερης γενιάς από Ουγγαρία σε συζήτηση υψηλού επιπέδου, ναι υψηλού επιπέδου, σε κάποια στιγμή λέει “είμαι ουμανιστής” Δικός μας “μορφωμένος” ωτακουστής λέει “τι είσαι, Οθωμανιστής;” για να θυμηθώ τον Γιώργο Πιπερόπουλο που λέει πως μόνο στην Ελλάδα θεωρείται μορφωμένος αυτός που έχει πτυχίο.
  Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις το ίδιο λάθος με την χούντα περί φοινίκων και αναγέννησης. Αυτά που βλέπεις είναι τα υλικά που διαθέτει η Ελλάδα. Καλά ή κακά αυτά είναι, αυτά ήταν πάντα.και μην περιμένεις στάχτες και αναγεννήσεις. Απλά κάποια στιγμή θα κουνηθεί όπως κάνουν τ’ άλογα και οι αλογόμυγες θα πετάξουν τρομαγμένες. Μόνο που πρέπει να γίνει από όλους μας χωρίς διαχωριστικά διχοτόμησης που απάδουν του Ελληνισμού.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Απο Πλατεια Βαθης γράφει:

   Αρισταρχε, συγνωμην που δεν διευκρινησα σαφεστερα…
   Μιλησα για τους νεολαιους ΕΝΤΟΣ Ελλάδος και μετα-ΜΕΤΑΠΟΛΗΤΕΥΣΕΩΣ.
   Δεν εχω αποψη για την ομογενεια. Οσα λες με ενθαρρυνουν. Φαντάσου…!!!

   Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Απο Πλατεια Βαθης γράφει:

  …συνεχιζω απο πληκτρολογιου κανονικου…
  Ελλαδα… σπιτι των Ελληνων !! …σαφως των Απανταχου Ελληνων!!! Χωρις να θελω να σου φερω αντιλογο στα των “Αποδημων Νεολαιων”, καθ’ οτι εσυ αντιλαμβανομαι οτι τους ζεις / εζησες, αναρωτιεμαι :
  Αν ειμουν στην θεση τους, και μου παρηχετο μια “θεση εξουσιας” στην Ελλαδα, αραγε θα αρχιζα αμεσως δουλεια και θα εφαρμοζα ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ “πολιτικες αμερικανιστι”;;
  Το αντιλαμβανομαι παραλογο.
  Ας ειναι ομως… σε οτι ΜΕ ΑΦΟΡΑ θελω να διευκρινισω κατι σημαντικο για τις “εικονες” μου.
  Η “Αναγεννηση” δεν συναρτα τον “φοινικα” !!
  Ο ΌΠΟΙΟΣ “φοινικας” δεν συναρτα την “χουντα”
  Θελεις “αλογομυγες” που πετανε τρομαγμενες;; .. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !! …ΔΕΚΤΟ !!
  Επειδη ομως “πιανω το υπονοουμενο” θα σου αποτεινω μια ερωτηση, μαζι με της συνθηκες υπο τις οποιες αναζητα απαντηση :
  Συνθηκες :
  1) Υπο μια “ΕΞΟΥΣΙΑ” νουθετημενη στην διαφθορα επι 10ετιες, υπο την ΔΙΑΦΘΟΡΑ της οποιας η χωρα βυθιστηκε, περαν των ΧΡΕΩΝ, στη ΑΝ-ΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, Α-ΜΟΡΦΩΣΙΑ και ΑΝ-ΩΦΕΛΙΑ, και τωρα την ΠΑΡΑΔΙΔΩΣΕ /ΔΗΔΕΙ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.
  2) Υπο εναν “ΝΟΜΟΘΕΤΗ” που νυχτα-μερα πασκιζει να ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τις ελιτ, απο την μια και απο την αλλη να ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ρευστα και ακινητα του κοσμακη !!
  3) Με μια “ΝΕΟΛΑΙΑ”, εν πολλοις ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ, ΑΝΕΡΓΗ και ΑΔΑΗ, ετοιμη να “συνωστισθει” και να κραυγασει υπερ Παναθηναϊκου, υπερ Ανθρωπινων Δικαιωματων ή υπερ Τατσοπουλου (μικρη η διαφορα τους… ο,τι τους πουν !! …αρκει να εχει “συναισθημα” )
  4) Υπο μια “Εκκλησια” ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ” διατυμπανιζουσα την Ανθρωπιστικη της Δραση ( προς ΟΛΟΥΣ μεσω αποκλειστικα δικων μας προσφορων… αν κρινω απο τις εκκλησεις μεσω ΣΚΑΙ ραντιο), ήτοι διαχεουσα (προπαγανδιζοντας) την ΕΜΠΑΙΔΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ (τυπου “αλληλοβοηθηθητε και σκαστε”).
  5) Υπο την παρουσια 1,2 (επισημα…!!! 😉 ) εκατ. (λαθρο-) μεταναστων, στην πλειοψηφια τους ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ και ετοιμοι να ΔΟΥΛ-ΕΨΟΥΝ για ενα πιατο φαΪ, χωρις ασφαλιση κλπ. εκτοπιζοντας τους Ελληνες “ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ” !!!!! (ερευνητεο ειναι ποιοι ανηκουν σε εξτρεμ ομαδες)
  6) Υπο τα γνωστα “ΜΜΕ” που διαγνωνιζονται ποιο θα προκαλεσει μεγαλυτερο ΤΡΟΜΟ και αρα την οικειοθελη ΠΑΡΑΔΟΣΗ στη “αγελη των αμνο-εριφιων”… εξασφαλιζοντας χρονο επιβιωσης (χρημα) απο την ελιτ.
  … και αλλα που ισως μου διαφευγουν….
  Ερωτω σε :
  Πες μου με ποια ΕΦΙΚΤΗ -εστω θεωρητικη- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μπορει ενας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ να -αφεθη να- παλινορθωση την Πατριδα.
  Θα σου ειμαι βαθυτατα ευγνωμων και θα με γεμισεις αισιοδοξια !!

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Απο Πλατεια Βαθης γράφει:

  συμπληρωματικα…
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ.Δείτε τι μας στοιχίζουν (συντηρητικά) οι “λάθρο”
  http://www.ethnosnews.com/t/%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83/

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.