Ποια Λίστα; Θα τη θάψουν σε «εξεταστικές»


Νικολαϊδης ΘανάσηςΤου Θανάση Νικολαΐδη

ΣΥΝΟΔΕΙΑ υπευθύνων και…αρμοδίων η (νέα) λίστα Λαγκάρντ. Δεν μας τιμά, αλλά «στερνή μου γνώση» και «κάλλιο γαϊδουρόδενε…». Καθυστερεί η αντιπαραβολή της με την παλιά (κι ίσως έτσι πρέπει), αλλά το μυαλό μας πάει στο κακό. Όπως για τόσα σε τόσων χέρια και δεν εννοούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εννοούμε τα λοιπά βέβηλα χέρια με τους ανομολόγητους σκοπούς και τους προφανείς στόχους.

ΚΙ ύστερα; Πού καταλήγει η «Λίστα» για να βγάλουμε άκρη παλεύοντας με θεούς που αγαπούν την Ελλάδα και με δαίμονες που απεργάζονται τις τύχες μας, σημερινών και αυριανών, στην Ελλάδα της κομπίνας; Θα την παραλάβει η Βουλή για να της αλλάξει τα…φώτα;

ΔΕΣ τους πόσο το μάτι τους γυαλίζει. Την είδαν και αναστατώθηκαν. Ξύπνησε η αλληλεγγύη των πολιτικών μας για μερικούς(;), που αρπάζει φωτιά το σπίτι τους. Ωστόσο, είναι τόσο σίγουροι πως θα «μουντζουρωθούν» τα ονόματα των «ενδιαφερομένων», θα απαλειφθούν εκείνα των πολιτικών και, ξερή και αφυδατωμένη θα παραδοθεί στον…όχλο.

ΕΧΟΥΝ δώσει δείγματα κοινοβουλευτικής πρακτικής τα παλικάρι (και οι νιες). Σύστησαν  επιτροπές (αμειβομένων) για Βατοπέδια και χάθηκαν στη ξερολιθιά τα ανιχνευτικά τους εργαλεία. Το ίδιο για “Siemens” και βούλιαξαν με τα υποβρύχια που γέρνουν. Κι ύστερα; Δεν τους βλέπεις πόσο…στοργικά γέρνουν στους «εργαζόμενους» της Βουλής μην έρθει και η σειρά τους; Κι αν τη γλυτώσαμε προσωρινά απ’ την αδηφαγία τους για κρυφά προνόμια, δεν τη γλυτώνουμε από τα…αναδρομικά παλιών για «δεδουλευμένα» τους κι είναι αυτά «δείγμα γραφής», πρακτικής και προθέσεων.

ΜΕ τέτοιο παρελθόν, προοιωνίζεται το μέλλον και έπεται συνέχεια. Κι εμείς, «πολλά ειδόντες, παθόντες και…πληρώσαντες» προειδοποιούμε τους εκλεγμένους και…μη εκλεκτούς μας: Μακράν της Λίστας τα χέρια σας και μόνο οι δικαστικοί έχουν τον λόγο. Κι ας μη φροντίσατε για τη δουλειά και την ασφάλειά τους. Ο δικαστικός με τη στοίβα των υποθέσεων, χωρίς προσωπικό και μέσα, αλλά ο/η βουλευτής με τους γραφιάδες και τη φύλαξή του. Με το…τζάμπα κομπιούτερ και αυτοκίνητο, με τον παιδικό σταθμό έξω απ’ τη Βουλή και τα…τζακούζια και γυμναστήρια σε (προσωρινή) αναστολή λειτουργίας.

ΤΟΥΣ βλέπεις έναν-έναν να δηλώνουν περήφανα πως «δεν έχουν κάτι να φοβηθούν» κι όλους μαζί να το’ χουν αποφασίσει, σιωπηρά και με νοήματα. Θα συμπιέσουν τι Λίστα σε «εξεταστικές», θα τη θάψουν με «ανακριτικές» και το πόρισμα θα βγει νεφελώδες. Είναι στο στην πρακτική των κοκορομάχων, που ξεσκεπάζουν διακομματικούς δεσμούς σκεπάζοντας (ενίοτε) και ενοχές.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.