Τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος πάνω από την Κύπρο. Περίεργη κινητικότητα.


20121226-074008.jpgΜετά από τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τώρα οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρακολοθούν με κατασκοπευτικό δορυφόρο θέσεις της ΕΦ.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σίγμα ο δορυφόρος Göktürk-2 που εκτοξεύθηκε πριν κάποιες μέρες μπορεί να βγάλει φωτογραφίες τόσο υψηλής ευκρίνειας που καταγράφει και τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι θα ήταν απλά δορυφόρος παρατήρησης αλλά όλα αυτά φαίνονται να διαψεύδονται.

Οι φορές που ο Göktürk-2 σαρώνει την Κύπρο ανέρχονται στις 7 και οι πληροφορίες που λαμβάνει στέλνονται με ειδικό τρόπο στο κέντρο πληροφοριών στην Άγκυρα. Αυτό ενισχύει και την θέση ότι παρατηρούνται θέσεις της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα πάντα με το Σίγμα η Τουρκία αναμένεται να στείλει και άλλο δορυφόρο ο οποίος θα είναι καθαρά κατασκοπευτικός και θα μπορεί να καταγράψει μέχρι και την κίνηση γάτας.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.