Καμία αναφορά Σαμαρά στους θεσμούς.


Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς εκθείασε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ότι πέτυχε την καλύτερη συμφωνία για την δανειοδότηση της χώρας, εννοώντας προφανώς το τρίτο μνημόνιο και την πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας. Άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι έκανε επαναδιαπραγμάτευση και πέτυχε το καλύτερο, αποκρύπτοντας φυσικά ότι η συμφωνία έγινε μεταξύ Λαγκάρντ – Μέρκελ και απλά ανακοινώθηκε στον κ. Σαμαρά που περίμενε στην Αθήνα.

Εκείνο όμως που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση είναι η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του κ. Σαμαρά σε συγκεκριμένες αλλαγές στους θεσμούς και ειδικά στο Σύνταγμα της χώρας, δεδομένου ότι το 2013 είναι χρονιά όπου μπορεί να τεθεί πλέον το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Καμία αναφορά σε αναγκαίες αλλαγές στο σάπιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Αντιθέτως διαπιστώσαμε μια αγωνία του πρωθυπουργού για διατήρηση της κατεστημένης παλαιοκομματικής πολιτικής κατάστασης και για διατήρηση του υπερσυγκεντρωτικού πρωθυπουργικού μοντέλου.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2011 ο κ. Σαμαράς είχε παρουσιάσει 31 προτάσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας (Νέο πολίτευμα εισάγει η ΝΔ), αλλά τώρα προφανώς τις λησμόνησε. Βέβαια είναι φυσικό. Ποιος εξουσιαστής θέλει άραγε να χάσει τμήματα της αυταρχικής εξουσίας του υπέρ του λαού;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Καμία αναφορά Σαμαρά στους θεσμούς.

  1. Ὁ/ἡ Μινώταυρος γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Μινώταυρος.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.