Η Ιστορία δίνει μόνο μία ευκαιρία!


Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα δεσμευθήκαμε ότι θα παρουσιάσουμε την θέση μας για την πιθανότητα της εμφάνισης ενός νέου και ελπιδοφόρου αντιμνημονιακού ορίζοντα που σιγά-σιγά ξεπροβάλει μέσα στο μαύρο μνημονιακό σκοτάδι.
Είναι γνωστή η θέση μας για την πολιτική γραμμή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Την είχαμε χαρακτηρίσει από την επαύριο των εκλογών, ούτε λίγο ούτε πολύ ως τυχοδιωκτική. Δυστυχώς πάλι η ίδια η ζωή μας δικαίωσε. Απόδειξη η δημοσκοπική πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία δεν είναι η αναμενόμενη παρά την μνημονιακή θύελλα που πλήττει με πρωτοφανή μανία το επίπεδο διαβίωσης της μεσαίας τάξης. Όμως ο χρόνος αλλάζει τα πάντα. 
Ακόμα και η πανσπερμία της κάθε σέχτας και συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α φαίνεται ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι με ακραίες θέσεις που εκπροσωπούν μόνο τα μέλη της συνιστώσας δεν κερδίζονται οι πολιτικές μάχες. Σιγά-σιγά η πολιτική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ωριμάζει και φαίνεται ότι επικεντρώνεται στον ορθό τακτικό στόχο που είναι οι ψήφοι της μεσαίας τάξης. Απομένει στον Αλέξη Τσίπρα να αποκρυσταλλώσει αυτήν την ποιοτική μετάλλαξη σε σαφή πολιτική θέση. Εάν η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πετύχει να περάσει ομαλά σ’ αυτό το νέο ποιοτικό πολιτικό στάδιο τότε όντως θα είναι ορατός ο σχηματισμός μίας αντιμνημονιακής συμμαχικής κυβέρνησης.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμένου. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η θέση μας αφού σε πολλά σημεία οι πολιτικές θέσεις του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ταυτίζονταν επί της ουσίας με τις θέσεις της στήλης. Όμως, η τελευταία θέση του Πάνου Καμένου -με αφορμή το Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων-, με περιεχόμενο την δημιουργία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να μας αφήσει ασυγκίνητους.
Όντως σ’ αυτή την πολιτική θέση έγκειται και η ουσία του Ελληνικού Οικονομικού-Δημοσιονομικού Προβλήματος.
Αμφιβάλει κανείς ότι το Ελληνικό Πρόβλημα είναι επί της ουσίας πολιτικό και όχι οικονομικό;
Αμφιβάλει κανείς ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από απάτριδες και προδοτικές πολιτικές ηγεσίες; Μάλλον ΟΧΙ. Όλοι συμφωνούμε ότι το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για το σημερινό πρόβλημα. Άρα και η λύση είναι μονόδρομος.
Όμως, Πατριωτική Πολιτική Ηγεσία μπορεί να εκλεγεί μόνο μέσα από μία ευρύτερη συνεργασία όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων και κινήσεων που προτάσσουν τον πατριωτισμό ως κοινή πολιτική συνισταμένη. Άρα η ανάπτυξη ενόςΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ανάδειξη μίας Πατριωτικής Πολιτικής Ηγεσίας, που θα εμπνεύσει τον λαό και θα τραβήξει τη χώρα από τον μνημονιακό κατήφορο. Συμφωνούμε λοιπόν και επικροτούμε την θέση του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Απομένει στον Πάνο Καμένο να κάνει πράξη την διακήρυξη του και να ηγηθεί του αντιμνημονιακού κινήματος που θα σαρώσει τα μνημονιακά σκέλεθρα και φαντάσματα.
Θα παρακολουθούμε την πορεία και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων θα σταθούν με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στην θέση που τους έταξε η Ιστορία.
Πρέπει και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμένος να αντιληφθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα ότι η Ιστορία δίνει μόνο μία ευκαιρία!

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.