Πάνω από 140 offshore εταιρείες υπό τον έλεγχο του Καρούζου


Έναν τεράστιο αριθμό υπεράκτιων εταιρειών, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τις 140, με ακίνητα στη Μύκονο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, την Πάτρα, την Αθήνα, αλλά και την Ιταλία αποκάλυψαν οι έως τώρα έρευνες των φορολογικών αρχών για το «σύμπλεγμα» Καρούζου. Κύκλοι προσκείμενοι στον επιχειρηματία, που κρυβόταν σε νησί τις ημέρες της «έκρηξης» της δημοσιότητας για το θέμα του και στη συνέχεια κατέλυσε σε ξενοδοχείο της παραλιακής στη Γλυφάδα, ανέφεραν ότι «μόνο το 10% των ακινήτων αυτών ανήκουν στον ίδιο, ενώ το υπόλοιπο ανήκει σε αφανείς μετόχους», όπως γράφει στην “Καθημερινή” ο Τάσος Τέλλογλου.

Οι δικαστικές αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονταν στα ίχνη του Καρούζου επί εβδομάδες. Κατέγραφαν επισκέψεις από συγγενικά του πρόσωπα και απορούσαν με την απροθυμία άλλων αρχών να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων του Πειραιά, σύμφωνα με τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε καταδικασθεί για χρέη προς το Δημόσιο σε ποινές συνολικής φυλάκισης 19 ετών. Η υπόθεση έφθασε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου για να δοθεί η εντολή να εφαρμοσθεί -επιτέλους- ο νόμος.

Η μέχρι σήμερα δουλειά των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών δείχνει ότι «η νήσος της Γλυφάδας» αποτελεί απλά ένα μικρό κομμάτι της πολυσχιδούς δραστηριότητας του επιχειρηματία, που φέρεται να χρησιμοποιεί τουλάχιστο έναν κοινό εκπρόσωπο με δύο σημαντικές προσωπικότητες του εφοπλιστικού κόσμου. Και οι δύο ελέγχονται φορολογικά σε άλλες υποθέσεις, που έχουν σχέση με μεταβιβάσεις και διαχείριση ακινήτων στην περιοχή της νότιας Αθήνας. Ενας άλλος επιχειρηματίας, που φέρεται να έχει αγοράσει, μέσω εταιρείας στην Κύπρο, δύο ακίνητα στη Γλυφάδα, θα πρέπει, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής διαφορών (του άρθρου 70Α) του υπουργείου Οικονομικών, να καταβάλει 31 εκατ. επειδή εμφάνισε διαφορετικές τιμές αγοράς σε συμβόλαια σε σχέση με δάνεια που άντλησε από τράπεζα για τον ίδιο λόγο.

peramatozoa

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.