12 ΜΗΝΕΣ 12 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ


Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος του 2012 και τα ΜΜΕ είπαν να μην ξεφύγουν από την συνήθεια μιας εν τάχει επανάληψης στιγμών της χρονιάς που πέρασαν. Έτσι ρίχνω στο μπλέντερ ατάκες, φράσεις, απόψεις και εικόνες από την περασμένη χρονιά, βάζω μια διακοσμητική κόκκινη κορδέλα και σας παρουσιάζω το ισοδύναμο αποτέλεσμα μιας απαγκίστρωσης από υποσχέσεις. Παράλληλα θα διαπιστώσετε για άλλη μια φορά ότι τελικώς τα πράγματα δεν έρχονται τόσο ξαφνικά αλλά έχουν μια συνέχεια και μια λογική σειρά. Για παράδειγμα την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γενάρη την είπαμε… δεν περιμέναμε τις επαναληπτικές εκλογές για να το επισημάνουμε…

Και για να έχουμε καλή χρονιά ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας… αρκετά σωθήκαμε δεν νομίζετε;

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Βρισκόμαστε εν επιτροπεία έμμεσα και όταν χρειαστεί θα γίνει και άμεσα. Αλλά εκεί θα βάλουμε κόκκινη γραμμή. Δεν θέλουμε κρυόκωλο Γερμανό, θέλουμε δοσίλογο Ελληναρά.

Να καλύψουμε και την υπεύθυνη αριστερά που θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά κάνει πως ντρέπεται να μας το πει

Πλέον μας το λένε κατάμουτρα, αλλά πάλι κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Θέλουν να υπάρχει ένας επίτροπος ο οποίος θα παίρνει όλα τα έσοδα του κράτους και με αυτά θα πληρώνει τους τόκους και τα δάνεια.

Και αν περισσέψει κάτι θα μας το δίνει να πληρώσουμε τα όπλα που θα αγοράζουμε από αυτούς.

Πως λέγετε όλο αυτό το σκηνικό;
Δεν το περίμενα από εσάς να μην ξέρετε. Σωτηρία της χώρας λέγετε

Κάτι μου λέει ότι ο Τσίπρας κάνει βήματα προς τον Κουβέλη. Το πολύ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ κάνει την αριστερά ΠΑΣΟΚ.

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε «ας μην μιλάμε για κατώτερους μισθούς αφού οι άνεργοι δεν έχουν καθόλου μισθό». Και επειδή το σύνταγμα της Ελλάδας λέει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα θα καταργηθούν τελείως οι μισθοί.

Είναι άδικο κάποιοι να μην έχουν μισθό και κάποιοι να έχουν…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Όταν οι πολιτικοί, όπως

ο Αντώνης ο σφουγγαράκης ή ο Καμμένος ζητούν την βοήθεια από τον Θεό ή την Παναγιά τότε, επί της ουσίας, παραδέχονται ότι είναι αδύναμοι και ανίκανοι να φέρουν εις πέρας το έργο που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει

Μέχρι τώρα οι φόροι ήταν μικρότεροι από το εισόδημα των μισθωτών. Από τώρα και στο εξής αυτή η αναχρονιστική συνήθεια μεταρρυθμίζεται. Πλέον ο μισθός θα είναι μικρότερος των φόρων.

25% επί των φόρων θα υπολογίζεται πλέον ο μισθός

Ο Σκάι (γάιδαρο) καθαρίζει την Ελλάδα. Είναι ντροπή να παραδώσουμε την χώρα βρώμικη στους Γερμανούς.

Τι θα πει η γειτονιά;

Κανείς δεν μπορεί αν ζήσει με 300 και 400 και 500 ευρώ το μήνα, διαπίστωσε ο Μπένι ο μισθοφάγος.

Οπότε, αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν ζει με έναν τέτοιο μισθό ή μια τέτοια σύνταξη, θα καταργηθούν. Θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε να μην επιβαρύνουμε τσάμπα και βερεσέ το κράτος και τους εργοδότες μας

Παπανδρεοσαμαράς. Είναι ένα μίγμα αντιεξουσιαστικού σφουγγαριού με άπειρη μπουρδολογία και ωμούς εκβιασμούς

Τον είχα παρεξηγήσει τον Λυκουρέντζο. Μπορεί να τον βλέπεις και να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, ειδικά αν ανοίγει και το στόμα του, αλλά τελικά είναι ένας πολιτικός με απίστευτο χιούμορ.

Τι είπε; Είπε, ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ γιατί η ΝΔ είναι φιλελεύθερο κόμμα ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι…. Σοσιαλιστικό!!!

ΜΑΡΤΙΟΣ

Με την Μέρκελ συναντήθηκε ο Παναγόπουλος, ο πασοκοσυνδικαλιστής. Η Μέρκελ μετά από αυτήν την συνάντηση κατανόησε περισσότερο το δράμα που περνάνε οι έλληνες εργαζόμενοι. Που έχουν για εκπρόσωπο τους τον Παναγόπουλο

Το δίλλημα αυτών των εκλογών είναι εντός του ευρώ ή εκτός; Αν θέλουμε την ασφάλεια της συνεχόμενης υποβάθμισης της ζωής μας, την ασφάλεια της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας, την ασφάλεια της μείωσης μέχρι μηδενισμού της αγοραστικής μας δύναμης, την ασφάλεια του ξεπουλήματος της χώρας, αν θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρώπη των τραπεζών τότε θα επιλέξουμε το μόνο νόμισμα που μπορεί να μας εγγυηθεί την καταστροφή χωρίς τέλος. Το ευρώ

Βαγγέλης Σαμαράς και Αντώνης Βενιζέλος… δύο άνθρωποι, δύο κόμματα, μια πολιτική. Βγαλμένη από την μεγάλη του Γιωργάκη σχολή, την γνωστή ως Μπένικο σφουγγαράκι.

Έρχεται και ο Καμμένος να δώσει στέγη στους απογοητευμένους νεοδημοκράτες. Τρέχουν βουλευτές της ΝΔ να πιάσουν θέση.

Όλοι αυτοί πόσα μνημονιακά νομοσχέδια έχουν ψηφίσει υπό την σκεπή του Αντωνάκη του σφουγγαράκη; Το 60%; Περισσότερα;

Δηλαδή αυτά τα πρόσωπα θα δώσουν την ελπίδα στην χώρα;

Όλος ο λαός ετοιμάζεται για τις 25 Μαρτίου. Έχουμε κλείσει ραντεβού με την εξέγερση. Ελπίζω να είναι μετά τις 11 το πρωί γιατί νωρίτερα θα κοιμάμαι.

Αυτό το ραντεβού με την εξέγερση μου θυμίζει το ραντεβού του ΠΑΣΟΚ με την ιστορία.
Όπως το ΠΑΣΟΚ πήδηξε την ιστορία θα πηδήξουμε και εμείς την εξέγερση

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Πριν από ένα χρόνο η συντεταγμένη χρεοκοπία ήταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους – παπαγαλάκια, μια καταστροφική επιλογή.
Τώρα είναι επιτυχία.

Μήπως θα έπρεπε η, εκτός ΚΚΕ, αριστερά (όπως αυτοπροσδιορίζεται) να κάνει μια ανάλυση για να δει κατά πόσο είναι ωφέλιμο για τους πολίτες η παραμονή στο Ευρώ; Ή φοβούνται ότι θα τους κατηγορήσει ο Πρετεντέρης;

Το ΠΑΣΟΚ έγινε ΝΔ. Η ΝΔ έγινε ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ έγινε ΠΑΣΟΚ με ρητορική Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΔΗΜΑΡ με ρητορική ΔΗΜΑΡ. Ο Καρατζαφέρης έγινε Καρατζαφέρης (μετά από μία κωλοτούμπα 360 μοιρών). Άντε να γίνει και το ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρωθεί η πολιτική παρτούζα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Θέλεις να απεγκλωβιστείς από την παγίδα της χρηματικής ανταμοιβής για την εργασία. Ψήφισε μνημονιακά κόμματα. Εργασία χωρίς μισθό γιατί η μισθωτή εργασία είναι σκλαβιά. Δεν είναι υπόσχεση. Είναι δέσμευση

Παρακαλούνται οι θρησκευόμενοι πολίτες της χώρας να μην εκφράσουν πέρα του δέοντος την χαρά τους για την ανάσταση του Κυρίου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι αγορές να δείξουν νευρικότητα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το ευρώ

Κατηγορούν το ΚΚΕ επειδή δεν θέλει να κυβερνήσει. Μικρόψυχοι, τι να πεις. Το κόμμα δεν έχει το ψώνιο της ανταγωνιστικότητας. Ούτε θέλει εφήμερες πρωτιές. Και μάλιστα υπό καθεστώς καπιταλισμού.

Το θέμα είναι απλό: Το ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές και στο πολιτικό σύστημα για την χαρά της συμμετοχής

ΜΑΙΟΣ

Θα καταγγείλει το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι ακριβώς με καταγγελία… θα πάρει όλο το χαρτομάνι των μνημονιακών νόμων, θα τα βάλει πάνω σε ένα τραπέζι και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ψιθυρίζουν από πάνω: «Άει χάσου μνημονιάκι»!

Και μετά θα γίνουν Πασοκοφώτης…

Ο Πάγκαλος είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 20%-24% θα αρχίσουν εκτελέσεις. Προφανώς έχει μπερδέψει την τρόικα με τον Τσίπρα…

Έγινε τόσο μικρό το ΠΑΣΟΚ που ο Μπένι με δυσκολία χωράει μέσα…

Η Αλέκα ζητάει από τον λαό να διορθώσει την ψήφο του. Να είναι σίγουρη ότι θα γίνει. Οι μισοί ψηφοφόροι της θα την παρατήσουν στον Περισσό αγκαλιά με την απόλυτη αλήθεια.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Ο Φωτοπασόκος είχε παρεξηγηθεί επειδή τον είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Αριστερό Καρατζαφέρη».

Δίκιο είχε, από πού ως που αριστερός;

Τελικά σχηματίστηκε μια κυβέρνηση από το μεταμφιεσμένο σε ΝΔ ΠΑΣΟΚ, από το απόκομμα του Μπένι και τον υπεύθυνο Φώτη. Είναι ακριβώς η δυνατότητα που υπήρχε και στις προηγούμενες εκλογές.

Με μία και μοναδική διαφορά. Ότι στις τωρινές εκλογές πήρε βουλευτική έδρα και η κόρη του επίτιμου

Δηλαδή φάγαμε ένα μήνα, τόσο φόβο, αφήσαμε χωρίς φάρμακα τους αρρώστους μόνο και μόνο για να μην μείνει εκτός η Ντόρα.

Έζησε ο επίτιμος να το δει και αυτό… τον Αντωνάκη πρωθυπουργό. Το επόμενο βήμα είναι να αποστατήσει η κόρη του επίτιμου ρίχνοντας την παρωδία κυβέρνησης του Σαμαρά. Για να σκάσει στα γέλια και η ιστορία…

ΙΟΥΛΙΟΣ

Εκατομμύρια Έλληνες πιάστηκαν ντοπαρισμένοι. Έπαιρναν την απαγορευμένη ουσία τροϊκανίνη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες την εισαγωγή της παράνομης ουσίας την έκαναν πολιτικοί της διπλανής πόρτας.

Οι εγκέφαλοι ήταν τρεις, ο Μισθοφάγος με το χαράτσι, ο Σφουγγαράκης ο ισοδύναμος και ο υπεύθυνος αριστερός.

Σε μυστική κρύπτη βρέθηκαν πέντε κόκκινες γραμμές, τρία ισοδύναμα μέτρα, δέκα σωτηρίες της χώρας, μια στραπατσαρισμένη διαπραγμάτευση και άλλα φονικά όπλα.

Η ΔΗΜΑΡ είναι η αντιμνημονιακή συνιστώσα της κυβέρνησης, είπε ο Μαργαρίτης. Και μετά πνίγηκε από τα γέλια. Τέτοιο ανέκδοτο έχει να ακουστεί από την εποχή της σύγκρουσης με τους νταβατζήδες

Κυβέρνηση εθνικής Σωτηρίας ονόμασαν το έκτρωμα που παριστάνει την κυβέρνηση. Εγώ αυτήν την Σωτηρία πρέπει να την είχα γνωρίσει στο παρελθόν. Καλή κοπέλα, από σπίτι, με τα γαλλικά της, τα γερμανικά της και τις πάντα θεσπέσιες επικύψεις…

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης το μόνο που ζητάει από την τρόικα είναι λίγο αέρα. Μπορώ να πω ότι είναι ένα πολύ καλό αντάλλαγμα για αυτά που δίνει.

ΟΠΑΠ, τρία κιλά αέρα, συσκευασμένο παρακαλώ. ΔΕΗ δύο κιλά αέρα κοπανισμένο τρεις φορές. ΕΥΔΑΠ αέρα σε φακελάκια.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Τα 11,5 δις μέτρων έγιναν 13,5. Από Σεπτέμβρη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Όταν τα μέτρα φτάσουν στα 15 δις τότε θα πάρουμε δώρο άλλα 5 δις μέτρα.

Ένας συνταξιούχος στον οποίο καθυστερεί η σύνταξη είπε ότι δεν έχει χρήματα για να ζήσει. Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού ήταν ότι πρόκειται για μια μικρή ταλαιπωρία.

Μια μικρή, ελάχιστη, ασήμαντη ταλαιπωρία είναι η αδυναμία να ζήσει κανείς. Και κάποιοι ευαίσθητοι μάλιστα αυτοκτονούν για μια τόσο δα μικρούλα ταλαιπωρία.

Έχουμε γίνει πολύ κακομαθημένοι. Δεν αντέχουμε να ζήσουμε χωρίς φαί ούτε δέκα χρόνια

Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις. Θα ξεπουλήσουν και τον ΟΠΑΠ. Επιβαρύνει με έσοδα τον κρατικό προϋπολογισμό

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Νέο φορολογικό νόμο θα περάσει η κυβέρνηση. Στην αρχή σκέφτηκαν να μας φορολογήσουν με το σύστημα έσοδα μείον έξοδα και ότι μείνει στον Στουρνάρα. Αλλά κάποιος τους είπε την πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν έσοδα.

Οπότε θα μας φορολογούν με βάση τα υποτιθέμενα έξοδα. Και επιπλέον θα μπει και ο φόρος αναπνοής… δέκα ανάσες ένα λεπτό του ευρώ, κάνε την σούμα να δεις τι θέλουν να μας παίρνουν

Εργασία και χαρά είναι το νέο σλόγκαν της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που έχουν μια δουλειά και να μένουν με την χαρά στο χέρι. Είναι πλεονασμός να θέλεις και δουλειά και λεφτά.

Στοιχειώδης δικαιοσύνη είναι να μοιράζονται τα βάρη. Την δουλειά ο εργαζόμενος και τα λεφτά ο εργοδότης

Το μόνο δίκαιο τέλος θα ήταν αυτό του ηλίθιου ψηφοφόρου. Που με το χέρι του ψήφισε την απόλυτη καταστροφή.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Μπένι ο λαοφάγος. Από την βουλιμία του έφαγε και το ΠΑΣΟΚ

Γιατί χάρηκε η Μέρκελ μόλις είδε τον Αντωνάκη στην Σύνοδο Κορυφής;
Έμαθε ότι ο Σφουγγαράκης θα της έκανε δώρο δύο κόκκινες πουά γραμμές που βρέθηκαν τυχαίως κάπου ανάμεσα στο στικάκι του Μπένι και την υπεύθυνη αριστερά του πασοκοφώτη

Τόσους μήνες μας λένε για τα νέα μέτρα. Κάθε μέρα. Τα έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που πλέον θεωρούμαι ότι ήδη εφαρμόζονται. Έτσι δεν θα αντιδράσουμε και κατά την ψήφιση τους από τους κομπάρσους που παριστάνουν τους βουλευτές.

Άσε που δεν θα το πάρει και κανείς χαμπάρι. Η συζήτηση θα διαρκέσει πέντε λεπτά και όλα τα μέτρα θα περάσουν ως τροπολογία σε νομοσχέδιο για την διάσωση της γλώσσας του Μεϊμαράκη.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ένα νερό ρε παιδιά! Δυσφόρησε ο Σαμαράς μόλις έμαθε ότι δεν πήραμε την δόση.
Μετά πήγε στας Ευρώπας να του έφυγε το άγχος. Πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην γη που βλέπει έστω εξ αποστάσεως την Μέρκελ και ξεαγχώνεται

Μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα. Προβοκάτορες ανθέλληνες που δεν θέλουν να πάρουμε την δόση ή ανυπόμονοι νέοι που δεν κάνουν υπομονή μέχρι την ανάπτυξη του Αντωνάκη;

Το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο για να κάνουν πολιτική καριέρα βάζοντας το χεράκι τους στην καταστροφή της χώρας δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Και τα τανκς δεν είχαν κατέβει για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ξεχάστηκαν στους δρόμους.

Και για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα. Ο μοναδικός λαός που υπήρξε ποτέ στην γη είναι οι Έλληνες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απόγονοι των νεφελίμ. Ο πιο σπουδαίος Έλληνας ήταν ο Χίτλερ.

Οι πρόγονοι των αληθινών Ελλήνων ποτέ δεν ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με ανθρώπους από άλλους λαούς τουλάχιστον στα τελευταία 3000 χρόνια. Ούτε καν οι απόγονοι του Χίτλερ.
Και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο δεν είχαμε εβραίους νεκρούς. Άντε να μάθουμε λιγάκι ιστορία…

Πάντως είναι λάθος αυτό που λένε ότι μετά την χούντα ήρθε η δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία ήρθε. Και μετά η Πασοκοκρατία

Η τρόικα υπερισχύει του συντάγματος. Διότι το σύνταγμα είναι ένα και η τρόικα τρεις. Άσε που την τρόικα την στηρίζει η κυβέρνηση ενώ το σύνταγμα είναι μια απλή πλατεία…

Όταν ο Γιωργάκης έλεγε ότι σώζει την χώρα καταστρέφοντας την κάποιοι έλεγαν ότι είναι χαζό το παιδί και δεν ήξερε τι κάνει. Τώρα που λέει ο Αντωνάκης ότι σώζει την χώρα καταστρέφοντας την γιατί δεν λέμε ότι είναι ηλίθιος;

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η καταστροφή της χώρας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η δολοφονία των πολιτών αυτής της χώρας δεν γίνεται λόγω βλακείας. Αλλά λόγω σχεδίου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Κινέζος 7 χρόνια. Κουρασμένος 5,5 χρόνια. Αντιεξουσιαστής 2 χρόνια. Σφουγγαράκης 10 μήνες. Τσε Τσιπράκος ντε λα πασόκα 3 μήνες. Και μετά ήρθαν οι σφήκες

Ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι μετατράπηκε σε κόμμα. Σε ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε αλλά μην το κάνουμε θέμα.

Ευτυχώς που ο Μπένι κάνει για τρεις ώστε στο τέλος να δικαιολογείται η φράση: στο ΠΑΣΟΚ έμειναν οι τρεις και ο κούκος

Την ρίκκσυ έφτιαξε ο κλαψιάρης Ανδρέας για να την κάνει από το απόκομμα του Μπένι.

Γιατί η κυβέρνηση θα δεχθεί μια αύξηση 35% στα τιμολόγια της ΔΕΗ;
Γιατί όταν ο Στουρνάρας είπε ότι κανείς δεν ζει με 500 ευρώ ο Κουβέλης ρώτησε: Και αν κάποιος παρόλα αυτά τα καταφέρει; Έτσι μας προέκυψε η αύξηση. Για να δικαιωθεί ο Στουρνάρας

Με τον Στουρνάρα τα βάζω, με τον Στουρνάρα τα βγάζω… τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.