Η… Παπακωνσταντινιάδα και οι άλλοι λογαριασμοί


Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης 

Κοντεύουν τρία χρόνια από την ώρα που η λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Από τότε έχουν συμβεί διάφορα. Ή τουλάχιστον είχα φανταστεί ότι μπορεί να συνέβαιναν διάφορα. Μέχρι που αποδείχτηκε ότι όλο το κόλπο ήταν οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου. Κι όμως! Δεν έκανα λάθος. Κάτι πολύ μεγάλο κρύβει η λίστα Λαγκάρντ. Δεν θα μας τυφλώσει η τέχνη της παραπλάνησης… 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι δευτερεύον ως τριτεύον θέμα. Σαν να βρισκόμαστε σε μία.. μεγάλη έκθεση ζωγραφικής και το κοινό να ασχολείται με έναν καυγά στην είσοδο και όχι με τα έργα των καλλιτεχνών. Αδιανόητο! Όχι ότι δεν υφίσταται θέμα, αλλά αυτό είναι μικρής σημασίας σε σχέση με το βασικό θέμα: Τόσο καιρό που το ελληνικό κράτος έχει στα χέρια του την λίστα Λαγκάρντ, πως την έχει αξιοποιήσει;

Το αν είναι παράνομη ή όχι η λίστα είναι κάτι που δεν εμπόδισε τις αρχές άλλων κρατών να εισπράξουν μερικά ευρώ από όσους δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους. Μόνο στην Ελλάδα έσπευσαν όλοι να αποφανθούν για την νομιμότητά της. Μεγάλη υποκρισία! Εδώ το καράβι έχει ήδη κτυπήσει στο παγόβουνο και ο αξιωματικός του πλοίου δεν αφήνει τους ναυαγούς να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους επειδή δεν είναι σίγουρος αν έχουν επιθεωρηθεί από την αρμόδια κρατική υπηρεσία!

Αλλού είναι το κόλπο! Δεν ήθελαν να ψάξουν την λίστα Λαγκάρντ! Δεν θέλησαν να ενοχλήσουν με ελέγχους τους καταθέτες της Ελβετίας. Ο έλεγχος του πόθεν έσχες θα μπορούσε να βγάλει λαβράκια! Όχι μόνο για ποσά που δεν δικαιολογούνται και δεν έχουν φορολογηθεί, αλλά και για μεγάλες … δουλειές που έχουν γίνει στο σκοτάδι της παρανομίας. Δεν ήθελαν να κάνουν τον έλεγχο. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Στην λίστα Λαγκάρντ δεν είναι μόνο τα ξαδέλφια τους. Είναι πιθανότατα και οι χρηματοδότες τους. Αυτοί που επί σειρά ετών χρηματοδοτούν κόμματα και βουλευτές με το αζημίωτο. Βρίσκονται όλοι μαζί στα κοσμικά πάρτι. Πως μπορούν να τους στεναχωρήσουν; Πως μπορούν να τους πιέσουν δίχως να τους πάρουν κι αυτούς μαζί τους;

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι όσοι αναφέρονται στην λίστα Λαγκάρντ δεν είναι αυτόματα ένοχοι. Ούτε και ήταν ανάγκη να μάθουμε τα ονόματά τους. Σε άλλες χώρες τους έκαναν έλεγχο δίχως να γίνουν όσα κωμικοτραγικά έγιναν στην Ελλάδα. Αν ήθελαν θα αντέγραφαν την πρακτική τους. Αλλά δεν ήθελαν.

Και δεν θέλουν. Είναι θέμα πρόθεσης και όχι κάτι άλλο και γι’ αυτό επιμένουμε. Γι’ αυτό κι εκείνοι μας παρουσιάζουν την Παπακωνσταντινιάδα για λαϊκή κατανάλωση. Μπορεί οι ξαδέλφες να κρύβουν θησαυρό, μπορεί και όχι. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου. Όχι μόνο αυτός. Τα χρήματα είναι περισσότερα σε άλλους λογαριασμούς. Λεφτά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με καμία… κυβέρνηση!

Αν ξεκινήσουν οι έρευνες ίσως μάθουμε περισσότερα. Θα ξεκινήσουν;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.