Ή η επιτροπή κεφαλαιαγοράς λέει ψέμματα ή το MEGA ομολογεί οικονομικό έγκλημα. Απαιτείται επέμβαση του εισαγγελέα.


20130106-084113.jpg
Δύο ανακοινώσεις που αλληλοδιαψεύδονται εξέδωσε το Mega για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη που απευθύνεται στο επενδυτικό κοινό και εστάλη στη διοίκηση εκδόθηκε την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013, και αναφέρει ρητά πως σύναψε κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ:
“H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας”.
Χθες, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013, ακολούθησε εκείνη που μεταδόθηκε στο ευρύ κοινό του Mega από το δελτίο ειδήσεων του, όπου ρητά αναφέρει πως “η Τηλέτυπος ΑΕ δεν
δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα” :
“Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.Το δάνειο (από 5 τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατ. ευρώ- με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες μάλιστα για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ, απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί πως του δανείου, προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ.”
Τι συμβαίνει, λοιπόν;
(Τυπολογίες/Παρόν)

Η αλήθεια είναι ότι η είδηση αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και μεταδόθηκε από το ΑΠΕ. Συμφωνούμε με το MEGA ότι είναι ψεύτες. Όχι όμως και για την συγκεκριμένη περίπτωση, αφού η σύναψη ομολογιακού δανείου, ακόμα και για αναχρηματοδότηση προγενέστερου με χαμηλότερο επιτόκιο, θεωρείται ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ.
Όπως επίσης, ο άνθρωπος που συνέταξε την ανακοίνωση του Μέγκα, ας αντιληφθεί ότι δεν απευθύνεται πλέον σε έναν λαό ηλιθίων που ψήφισε Γιωργάκη Παπανδρέου υπό της νουθεσίες του “μεγάλου καναλιού”. Το να δώσεις 140 εκ. εξασφαλίσεις για καθαρό δάνειο 8,5 εκατομμυρίων, είναι εξήγηση που απευθύνεται σε ηλιθίους ή είναι αποκάλυψη εγκλήματος. Εάν όντως ισχύει όπως τα γράφει η ανακοίνωση του καναλιού, μιλάμε για καταχρηστική πρακτική εκ μέρους των τραπεζών.

Εάν όμως δεν ισχύει, σημαίνει ότι ο προγενέστερος δανεισμός των 89 εκατομμυρίων περίπου, είχε γίνει ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ και το κανάλι κλήθηκε τώρα να τις προσκομίσει. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί διότι εάν υπήρξαν τράπεζες που είχαν δανείσει τέτοιο ποσό χωρίς εγγυήσεις, οι διοικήσεις τους πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.