κολοβελόνηδες…


ΑιγινήτηςΓράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Τους καλικαντζαραίους  σίγουρα θα τους γνωρίζετε από τα παιδικά σας χρόνια. Πρέπει να ξέρετε επίσης πως τους λέγανε και κολοβελόνηδες λόγω της μυτερής μακριάς ουράς τους.

Να σας θυμίσω πως οι καλικάντζαροι ήταν πολύ πονηρά δαιμόνια που ερχόντουσαν στη γη θεονήστικοι λιχουδιάρηδες που τρώγανε ότι βρίσκανε μπροστά τους  ενοχλώντας  τους ανθρώπους με τα καμώματά τους μες τ’ άγρια χαράματα.

Μερικά απ’ αυτά τα δαιμόνια ο λαός τα έχει κρατήσει καλά μες τη μνήμη του, όπως έναν που καθώς λένε έβγαινε απ’ το σπίτι ενός παπά που ήταν πολύ λιγούρης και έτσι τον είπαν Παπαλιγούρα.

Οι ποιό επικίνδυνοι καλικαντζαραίοι όμως αποδειχτήκανε πως είναι αυτοί που  κρατάει η σκούφια από κάποιο παπά.

Μερικά από αυτά τα επικίνδυνα ξωτικά που θυμάμαι τα ονόματά τους είναι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαντωνίου, Παπαθανασίου, Παπακώστα, Παπαρήγα και ο Θεός να μας φυλάει από δαύτους.

Εξ’ ίσου επικίνδυνοι είναι και κάτι μαύροι καλικαντζαραίοι που τα ονόματά τους αρχίζουν από  Καρα…

Τώρα αν υπάρχουν κι’ άλλοι δε θυμάμαι.

Αυτοί οι καλικάντζαροι δεν έχουν μακριά μυτερή ουρά, αλλά μακριά χέρια με γαμψά νύχια για να αρπάζουν όσα γίνεται περισσότερα και μάλιστα απ’ το Δημόσιο.

Όλοι αυτοί έχουν βάλει αμέτι μουχαμέτι να καταστρέψουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Ο αρχικαλικάτζαρος λ.χ γυρνάει τον κόσμο και τον τρομάζει πως ο καημένος ζει σε μια διεφθαρμένη χώρα και να μην πατήσει κανείς το πόδι του κατά δω γιατί θα του συμβούν όλα τα κακά του κόσμου, μέχρι αναφυλαξία θα πάθει .

Ο άλλος, ο κηπουρός του αρχικαλικάντζαρου φωνάζει απελπισμένος πως η Ελλάδα είναι σαν τον Τιτανικό που βουλιάζει και δεν υπάρχει σωτηρία.

Η άλλη έχει πάρει όσες ντουντούκες βρήκε πρόχειρες και κλείνει τα λιμάνια να μην πατήσει άνθρωπος και όπως καταλαβαίνετε κανένας δεν ερχόταν για κάποια χρόνια κατά δώθε και μείναμε μόνοι μας να τα βγάλουμε πέρα μ’ αυτά τα παμπόνηρα αδηφάγα δαιμόνια.

Για να καταλάβετε πόσο πονηροί είναι, ένας χοντροκαλικάντζαρος  μπέρδεψε εξ επί τούτου τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών με τους αριθμούς του τηλεφωνικού καταλόγου για να μας μπερδέψει.

Έχουν μεγάλη αδυναμία να πειράζουν τις γριές, τους γέρους, τους ανάπηρους, τους πολύτεκνους αλλά και κάθε άλλο πολίτη κλέβοντας το κομπόδεμά του, τη σύνταξή του ή το μισθό του.

Τους μόνους που δεν κλέβουνε είναι τους συγγενείς τους και τους συναδέλφους τους.

Επειδή δε είναι και πολύ καβγατζήδες,  μαζεύονται σε ένα μεγάλο κτίριο που παλιά ήτανε παλάτι και κάνουνε καβγάδες για το ποιός έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στην Ελλάδα.

Οι περιοχές που έχουν αδυναμία να κρύβονται είναι η Εκάλη, ο Κοκκιναράς, το Ψυχικό και τα κοσμοπολίτικα νησιά και εκεί έχουν φτιάξει τεράστιες βίλλες με πολλά δωμάτια, που σε ώρα κινδύνου όσο και να ψάχνουνε να μη μπορούν να τους βρούνε.

Για να ξορκίσω που λέτε εγώ όλους αυτούς τους καλικαντζαραίους, έχω βάλει  μπροστά στο τζάκι μου ξερά κουκιά, τσόφλια από αυγά και μια τρύπια κάλτσα γεμάτη απήγανο .

Λένε πως μετά τον αγιασμό των υδάτων όλοι αυτοί εξαφανίζονται και κατά τα σημεία που παρουσιάζει ένας γέροντας, δεν τους βλέπω να ξεκουμπίζονται με αγιασμούς και με λιβάνια.

Ο μόνος τρόπος για να εξαφανιστούν  είναι να τους ξεκουμπήσουμε εμείς με την ψήφο μας.

* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης   είναι Ζωγράφος-Συγγραφέας 

tonoikaipnevmata

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.