Τι ειπώθηκε στη χτεσινή «πράσινη» γιάφκα…


Γύρω στα 10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, άλλα εκ των οποίων παραμένουν έστω και ανενεργά στο Κίνημα και άλλα έχουν αποστασιοποιηθεί, συμμετείχαν στη χτεσινή «γιάφκα»

H συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και τα εδέσματα άλλωστε…

Το κάλεσμα το είχε απευθύνει στέλεχος που έχει θητεύσει και σε κυβερνητικές θέσεις και τώρα αντιπολιτεύεται με σφοδρότητα τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Βενιζέλος να φτάσει σε συνέδριο, αν και το έχει προαναγγείλει για το διάστημα 28 Φλεβάρη-3 Μάρτη. Κι αυτό επειδή, όπως τόνισε, δεν θα του είναι καθόλου εύκολο να το ελέγξει παρά το γεγονός ότι όσοι είναι τώρα απέναντί του δεν έχουν συγκροτηθεί σε ενιαίο μπλοκ.

Όλοι οι παρευρεθέντες συμφώνησαν πως πάρα πολλά για τον Βενιζέλο θα εξαρτηθούν απ’ την έκβαση της περιπέτειάς του λόγω της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο κάδρο των ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και να ζητήσει προανακριτική και γι’ αυτόν.

Επίσης στη συζήτηση ειπώθηκαν και τα εξής:

Το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά τελειώσει. Απομένει η τυπική πράξη τέλους, αν και ο Βενιζέλος δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί αυτό.

-Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης βρίσκεται σε επαφές με τον Αντ. Σαμαρά, για να συμμετάσχει σε νέο κόμμα υπό τον σημερινό πρωθυπουργό, στο βαθμό που βέβαια αυτός προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σεναρίου.

Μαζί με τον Χρυσοχοϊδη πορεύεται και ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, προκειμένου να διασφαλίσει εκλογή σε υψηλή αυτοδιοικητική θέση (το Newsbomb έχει γράψει σχετικά…).

Το εγχείρημα του Α. Λοβέρδου έχει πιθανότητα να προχωρήσει μόνο αν πετύχει να συμπεριλάβει διάφορες διάσπαρτες ομάδες κινούμενες σε περίπου κοινό μήκος κύματος (π.χ. Ραγκούση, Μόσιαλο, Ξυνίδη).

Έχει ενδιαφέρον, τι θα κάνει το επόμενο διάστημα η Α. Διαμαντοπούλου.

-Η εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση (π.χ. Παπουτσής) αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής.

Και βέβαια όλοι συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα…

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.