Πολλοί θα αναζητήσουν τη ρώσικη υπηκοότητα


Του Γιώργου Καισάριου

Ως γνωστόν, ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ ζήτησε και πήρε δια χειρός του Ρώσου πρόεδρου ένα ρώσικο διαβατήριο.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα μετακομίσει στο Βέλγιο όπου θα επιδιώξει να πάρει και την βελγική υπηκοότητα, αλλά φορολογικά θα υπόκειται στη Ρωσία. Δεν ξέρω πόσος είναι ο φόρος στο Βέλγιο, αλλά υποθέτω θα χρειαστεί να ζει τουλάχιστον 155 μέρες το χρόνο στην Ρωσία για να απολαμβάνει το ανώτατο φορολογικό συντελεστή της Ρωσίας που είναι 13%.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα ότι ο φόρος στη Ρωσία είναι τόσο χαμηλός. Σαν πρώτη παρατήρηση λοιπόν, τι έχει να πει για αυτό –για αυτή την απαράδεκτη “νέο-φιλελεύθερη” πολιτική της μάνας Ρωσίας που επιχορηγεί το κακό κεφάλαιο εις βάρος των λαϊκών μαζών– το ΚΚΕ και όλα τα αριστερίζοντα ελληνικά κόμματα;

Την απάντηση μάλλον την ξέρουμε. Θα μας πουν ότι η Ρωσία πλέον δεν είναι κομμουνιστικό καθεστώς για αυτό η φορολογία του “κεφαλαίου” είναι τόσο χαμηλή.

Ναι πράγματι η Ρωσία δεν είναι πλέον κομουνιστική χώρα (ευτυχώς για τους Ρώσους), δεν θα έλεγα όμως ότι είναι δημοκρατία και σίγουρα δεν είναι μια δυτικού τύπου χώρα όπου πρεσβεύει η ελεύθερη οικονομία, η ελεύθερη σκέψη και τα ατομικά δικαιώματα, όπως εμείς τα κατανοούμε.

Αλλά η ιδέα να δίνει κανείς υπηκοότητα σε όσους έχουν ένα σεβαστό εισόδημα ή περιουσιακά στοιχεία που παράγουν ένα σεβαστό εισόδημα, είναι πράγματι καινοτόμα (μου έχουν πει ότι και στον Καναδά γίνεται η ίδια δουλειά –δεν ξέρω αν το καθεστώς αυτό ισχύ και σε άλλες χώρες).

Και είναι καινοτόμα, διότι δίνει ένα αδιέξοδο και μια λύση, σε όλους αυτούς που έχουν βαρεθεί να πληρώνουν την πανάκριβη φορολογία της Ευρώπης. Και δεν μιλάω μόνο για τις υπερβολικές φορολογικές πολιτικές τύπου Γαλλίας, αλλά γενικότερα.

Εγώ προσωπικά δεν κατανοώ για ποιο λόγο η βενζίνα στην Ευρώπη πρέπει να είναι η ακριβότερη στον κόσμο, για ποιο λόγο πρέπει το φυσικό αέριο να είναι 3 φορές ακριβότερο από τις ΗΠΑ, να πληρώνουμε 23% ΦΠΑ στα πάντα και γενικά να μας πιάνουν κότσο με το που βγαίνουμε από την εξώπορτα του σπιτιού μας.

Για ποιο λόγο λοιπόν να μην εκμεταλλευτούν και άλλοι Ευρωπαίοι την γενναιόδωρη πολιτική της Ρωσίας και να μην κάνουν το ίδιο που έκανε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ;

Σκεφτείτε μερικές εκατοντάδες Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι (και όχι μόνο) να αποφασίσουν να πάρουν ρωσική υπηκοότητα και να μετακομίσουν στην Ρωσία.

Όσο το σκέφτομαι, τόσο μου αρέσει αγαπητέ αναγνώστη. Όσο και αν αντιπαθώ τον Ρώσο πρωθυπουργό (απόλυτο άρχοντα να πω καλύτερα), νομίζω ότι κάνει μια μεγάλη χάρη στην Ευρώπη με αυτό το διαβατήριο που έδωσε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Και η χάρη που μας κάνει, είναι ότι αν αποφασίσουν και άλλοι Ευρωπαίοι να κάνουν το ίδιο (μερικές χιλιάδες Ευρωπαίοι που δεν τους ξέρει κανείς, αλλά τα δισεκατομμύρια που θα βγουν από την Ευρώπη θα τα νιώσουμε), ίσως κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες ότι δεν μπορείς να φορολογήσεις και τον αέρα που αναπνέουμε στο όνομα του ότι τόσα τους λείπουν διότι έτσι έχουν συνηθίσει.

Δεν θέλουμε άλλο κοινωνικό κράτος!! Θέλω λίγο καθαρόαιμο καπιταλισμό και να νιώσω ελεύθερος χωρίς να πρέπει να πληρώσω ό,τι έχω και δεν έχω, σε ένα κράτος που, όσα και να πάρει, δεν θα είναι αρκετά.

Και πολύ καλά κάνει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτή την κίνηση, διότι αν νομίζουν οι Γάλλοι ότι μπορούν να επιβάλουν φορολογία 75% σε εισοδήματα, είναι γελασμένοι. Όπως γελασμένοι είναι και οι δικοί μας γραφειοκράτες, που νομίζουν ότι μπορούν να τα “οικονομήσουν”, επιβάλλοντας την μεγαλύτερη φορολογία καυσίμων στον κόσμο, σε ένα κράτος όπου οι κάτοικοι αυτής έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη.

Και τώρα που έγινε η πρώτη κίνηση, εκτιμώ ότι θα δούμε και πολλούς άλλους να φεύγουν και να πηγαίνουν προς… ανατολάς, αν δεν αλλάξει μυαλά η Ευρώπη. Και δεν θα με εκπλήξει καθόλου, αν ξαφνικά μάθουμε και για ορισμένους δικούς μας.

Τυχερή η Ρωσία, διότι πέραν από τα λεφτά που θα εισρεύσουν στη χώρα, θα εισρεύσει και νέο αίμα, όπως το νέο αίμα που εισέρρευσε στη Δύση μετά την Άλωση της Πόλης και βοήθησε τα μέγιστα στον τρόπο αλλαγής σκέψης που σήμερα ονομάζουμε Αναγέννηση.

capital

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πολλοί θα αναζητήσουν τη ρώσικη υπηκοότητα

  1. Ὁ/ἡ Fenrir γράφει:

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ mySatellite καὶ σχολίασε:
    ????????? ??? ??? ???? ??? ?????… (???????????)

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.