1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.


Νεο Οθωμανισμός

netakias

Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν χειρότερη.

Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).

Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.

Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία,  Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.

Τελικά ήταν καλύτερα που δεν έγινε Πρωθυπουργός το Ακης, για λίγες μόνο ψήφους; Ο Σημίτης σαν βουλευτής, για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως, δεν είχε ψηφίσει ΠΟΤΕ αμυντικό προϋπολογισμό με την ανοχή του Ανδρέα. Επι Σημίτη λοιπόν έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ στις Αμυντικές Δαπάνες (Υποβρύχια, HMMWV, αοπλα LEO-2HEL, C4I κτλ.).

Η Γερμανία κρατούσε, με το αζημείωτο,  Ελληνες Πολιτικούς που πέρασαν από τις κρίσιμες θέσεις την προηγούμενη δεκαετία. Στην ατζέντα του Χριστοφοράκου φιγουράρουν πλείστα ονόματα, άλλα για βαλίτσες  άλλα απλώς φιλικά, αλλά που ποτέ δεν θα μάθουμε όσο κυκλοφορεί ελεύθερος. Οσο κυκλοφορεί ελεύθερος εμείς θα υποθέτουμε κι οι Γερμανοί με τους Τούρκους θα εκβιάζουν τους λεκέδες τους κάτω από το τραπέζι.

Οι σχέσεις κρατών δεν είναι “φιλικές” είναι σχέσεις συμφέροντος, η Γερμανία κι η κάθε Υπερδύναμη δεν σέβεται την καλοσύνη ή το δίκαιο ενός κράτους, αλλά, αυτό που θα λέγαμε για κάποιον άνθρωπο, τον αυτο-σεβασμό του.

Η Τουρκία θέλει κι επιβάλει τη θέση του ισότιμου συνομιλητή, η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς από θέση αδυναμίας.

O Σαμαράς προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens, κωλυσιεργεί στην είσπραξη των χρεών τη Hochtief, κατάπιε το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, “ξέχασε” το c4i, εδωσε το σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας στον Σάλλα, έβαλε στο σφυρί τα λιμάνια (ήδη μαρίνα Φλοίσβου, μαρίνα Μανδράκι, λιμάνι Λέσβου είναι Τουρκικά) και τώρα υπογράφει την χάραξη της ΑΟΖ, με γκρίζες ζώνες, εντός Μνημονίου και σε Αγγλικό δίκαιο και μούγκα για το όνομα της Μακεδονίας !

Εχτιζε το προφίλ του “πατριώτη” δέκα χρόνια, απλώς για να κυβερνήσει με το σύστημα του Σημίτη και των Εργολάβων.  H “πανστρατιά” ήταν απλώς μια πιο ευηχη λέξη από την κωλοτούμπα του, για να επιστρέψουν στη ΝΔ τα αποτυχημένα ρετάλια του παρελθόντος.

Που μπαίνει τώρα η Τουρκία; Η σύζυγος του Χριστοφοράκου, είναι κόρη του Νο.2 της Siemens στον κόσμο, η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου (πλέον διαζευγμένη).

Δηλαδή ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε γνώση, παρά του ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας κι εμφανίζεται σε όλα τα ΕλληνοΤουρκικά φόρουμ, ο πάτερας όλο και κάτι θα είχε πάρει το αυτί του για τις βαλίτσες.

Ειναι δυνατόν η ΜΙΤ (τουρκική ΕΥΠ) να μην είδε ή άκουσε κάτι; Κι αν άκουσε, δεν νομίζω οι Τούρκοι να πηγαίνουν  “με το σταυρό στο χέρι” γιατί είναι…μουσουλμάνοι.

Οπότε το “ονειρο” του οικονομικής ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, που θα “αγόραζε” την Τουρκία στα  χρόνια τις αποχαύνωσης, απλώς όπως φάνηκε, εκ  του αποτελέσματος ήταν χρηματοδότηση της Τουρκικής Οικονομιας, όπως η “εξαγορα” της Finans Bank από την ΕτΕ.

Ενώ η Ιστορική συμφωνία της Μαδρίτης, για την οποία υπερηφανεύεται ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος, έδωσε στην Τουρκία λαβές ωστε να επιχειρηματολογεί για

 • * Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
 • * Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και
 • * δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας. (παράγραφος 3 της Συμφωνίας)

Τελευταία η τουρκική τράπεζα ΖIRAAT μετά τα υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα ανοίγει και στην Ρόδο ενώ μάλιστα έκανε πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκ.€ Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες που προφανώς θα παίρνουν σαν υποθήκη Ελληνική Γη !

Την ίδια ώρα λοιπόν που βρέθηκαν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας, στα κατάλληλα πόστα, ακόμη κι ως Δήμαρχοι που θέλουν να στήσουν αγάλματα του Κεμάλ, την ίδια ώρα που οι Ελληνες τρώνε Τουρκικά σήριαλ και εξοικειώνονται με την Τουρκική κουλτούρα,

αυτή την ώρα λοιπόν η Τροϊκα αποψιλώνει οικονομικά τον Ελληνικό Στρατό, ζητάει κατάργηση της θητείας κι οι Τούρκοι εκβιάζουν με απειλές “φιλίας” μέσω του Νταβούτογλου, σε πολιτικούς ανεπαρκείς όπως ο Μειμαράκης  που του είπε ότι : «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Ο κύκλος και των τετελεσμένων της Επανάστασης του 1821 κλείνει το 2021 με το χειρότερο τρόπο για τους Ιθαγενείς Ελληνες.

Τα 400 χρόνια σκλαβιάς αμφισβητούνται Ιστορικά από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν υπάρχει η ορθόδοξη Εκκλησία που κράτησε την Ελληνικότητα όλους τους αιώνες, απλώς καρικατούρες με ράσα, ο νόμος Ιθαγένεια θα δίνει σε ανελλήνιστους a-la-carte ιθαγένεια, η επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια εκμηδένισε τις γεννήσεις ώστε η ΕλΣτατ εκτιμά ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ.  με δεδομένα του 2010 !

Οσοι Ελληνες θα υπάρχουν ακόμη, όπως οι Ινδιάνοι του Νέου Κόσμου, το 2021 θα χρωστάνε 500+ δις, θα ζουν με 300 € σε Οικονομικές Ζώνες ή θα έχουν μεταναστεύσει, όπως έγινε στη Λετονία όπου μετά το ΔΝΤ, ερημώθηκαν ολόκληρες πόλεις, ενώ το Νερό, ΔΕΗ, Αεριο, Χρυσός, ΟΠΑΠ, Γη, Σκουπίδια, λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι “ιδιωτικά”.

Και φυσικά θα μιλάνε Τούρκικα, Γερμανικά και ως ξένη γλώσσα Ελληνικά.

netakias  στο Αιεν Αριστεύειν

follow netakias on twitter @netakias
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ 1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.

 1. Ὁ/ἡ Demetris γράφει:

  Αγαπητέ φίλε Νετάκια,
  Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό τα άρθρα σου και πρέπει να ομολογίσω ότι σχεδόν σε όλα διαπιστώνω τεκμηριομένες αναφορές αφ΄ενός και αφ΄ετέρου, ακολουθεία ιστορικής, πολιτικής, γεωστρατηγικής κλπ, ανάλυσις.
  Στο παραπάνω άρθρο όμως έχω κάποιες ενστάσεις στην επιχειρηματολογία, αφού μετα βεβαιώτητος αναφέρω ότι η Ελλάδα ούτε είχε, αλλά ούτε και θα έχει τέλος.
  Αν η Χώρα μας τελειώσει, τελειώνουν σχεδόν τα πάντα όχι μόνο στη περιοχή αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.
  Ξέρεις πολύ καλά ότι η επανάσταση του 1821 δεν έχει τελειώσει ακόμη.
  Ξέρεις πολύ καλά ότι η καρδιά του Συμπαντος χτυπά στην Ελλάδα.
  Για την Ελλάδα ξεκιναει μία μεγάλη αλλαγή που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.
  Είναι η αλλαγή που θα συμπαρασύρει και άλλα κράτη, που βρήσκονται στην Ζώνη Καρδιάς και θα ξεκινήσει απο εδώ.
  Η Ελλάδα θα γίνει εστία φωτός πάλι. Αυτό το γνωρίζουν οι σκοτινοί γι΄αυτό κατευθύνουν τους ηγέτες τους να προσπαθήσουν να σβήσουν αυτό το Ελληνικό Φως.
  Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Ελλάδα της οποίας η καρδιά κτυπά δυνατά αυτή τη στιγμή γιατί ξέρει και περιμένει.
  Δείτε πέρα από το πέπλο της ψευτιάς και της απάτης που προσπαθεί να μας πνίξει.
  Οι πραγματικοί Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι.
  Μπορεί να έχουμε μείνει ελάχιστοι από τη Ρωμιοσύνη του ποιητή, αλλά να είστε σίγουροι ότι από εμάς θα το βρούν ακόμη κι αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα Ιερά και Οσια του από το 1821 μαχόμενου Ελληνικού Έθνους – όχι του δήθεν έθνους των κάλπικων και ξεπουλημένων ¨ελληναράδων”, αλλά του Έθνους που ήξερε να τα βάζει με κατακτητές και τυράννους για επιβίωση – πάνω στα βουνά όπως οι παππούδες μας.
  Ετούτη η γη ανήκει στο γένος μας, στο λαό μας και εκτός από τα δάνεια και τα ομόλογα που έχουν υπογράψει οι μέχρι σήμερα εγκάθετοι κυβερνήτες για να μας έχουν αλυσοδεμένους οι ντόποι και ξένοι ληστοσυμμορίτες, υπάρχει και ένα ομόλογο που από την εποχή του Κολοκοτρώνη έχει μείνει ανεκπλήρωτο:
  είναι το ομόλογο της Ελευθερίας της Ελλάδος και αυτό ήρθε η ώρα να πληρωθεί στο ακέραιο και με όλους τους τόκους υπερημερίας.
  ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ.-

  ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.-

  Σας ευχαριστώ για την υπομονή και το χρόνο σας.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ GERMA γράφει:

  Προφανώς και πονάμε για την κατρακύλα του Ελληνισμού. Ωστόσο ας μη ξεχνάμε ότι η προσάρτηση του ελληνικού γεωγραφικού χώρου πραγματοποιήθηκε από τους Ρωμαίους περίπου το 140 π.Χ.με στρατηγό τον Μόμιο. Δηλαδή για 1900 περίπου χρόνια ο χώρος αυτός ήταν υπόδουλος. Για σκεφθείτε πως η Αγγλία υποστήριξε την δημιουργία επανάστασης μόνον για να τοποθετήσει ως “σφήνα” στην παρηκμασμένη Οθωμανική αυτοκρατορία μια νέα κατάσταση.Ποιος τα υπέθαλπτε ,υποστήριζε προωθούσε συμφέροντα; Οι τραπεζικοί κύκλοι της Αγγλίας (διάβαζε Ρότσλντ). Το καθήκον ,η συνταγματική επιταγή θα έπρεπε να είναι ενεργή αντίσταση στους δωσίλογους προσκυνημένους. Αυτό είναι πλέον το πατριωτικό μας καθήκον .Όλα τα άλλα στην άκρη.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Δημήτριος Π. γράφει:

  Πραγματική υποδούλωση, με μακρόχρονες συνέπειες, θεωρώ ότι υπήρξε μόνον κατά την τουρκοκρατία. Όλα τα άλλα ήσαν μικρής διάρκειας και σοβαρότητας (π.χ. σλάβοι, φράγκοι, αιγύπτιοι, αρβανίτες, κλπ.), ή εξελίχθηκαν σε πολιτιστική κατάκτηση των κατακτητών από τους κατακτημένους, όπως με τους ρωμαίους. Η τουρκοκρατία μας άφησε όντως πληγές τις οποίες δυστυχώς επουλώνουμε μέχρι σήμερα διότι ποτέ δεν καταφέραμε να αντισταθούμε στις εξωτερικές επεμβάσεις και να ασκήσουμε μία αυθεντική και ανεξάρτητη ελληνική εξωτερική (και εσωτερική) πολιτική.

  Υπό τις παρούσες συνθήκες ο λαός έπρεπε να είναι στους δρόμους, να έχουν στηθεί κρεμάλες στην κεντρική πλατεία κάθε πόλης και χωριού, να υπάρχει επαναστατική κυβέρνηση και οι δωσίλογοι πολιτικάντηδες της μεταπολιτευτικής περιόδου, άσχετα με το ποσοστό ευθύνης που έφεραν να κρέμονται κρεμασμένοι επί 3 μέρες σε δημόσια θέα για παραδειγματισμό. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει μας έκαναν πόλεμο, τον χάσαμε και βρισκόμαστε υπό στυγνή κατοχή.

  Δεν υπάρχει ελληνικό κράτος, έχει καταλυθεί και φυσικά μην ακούω ούτε μισή κουβέντα περι “δημοκρατίας” και άλλες τέτοιες χαζομάρες. Δημοκρατία σημαίνει ο Λαός να έχει την δύναμη να αποφασίσει για το μέλλον του. Δεν ισχύει αυτό πλέον στην Ελλάδα, για την ακρίβεια είχε πάψει να ισχύει εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν το μνημόνιο και τις υπόλοιπες άλλες βλακείες. Η μόνοη λύση ήταν μια επανάσταση, με στόχο να χυθεί πολύ αίμα, το οποίο -παρεμπιπτόντως- είναι το μόνο που μπορεί να καθαρίσει την χώρα από την σαπίλα. Βέβαια μην περιμένετε να ξεσηκωθεί ο μέσος ελληνάρας-ελληνάκος κατά του …Πάγκαλου, αφού “όλοι μαζί τα φάγανε”.

  Μην ξεχνάτε ότι κανένα σκυλί δεν δαγκώνει το χέρι εκείνου που το ταΐζει…

  Η Ελλάδα όπως την ξέραμε μας τελείωσε. Πολλοί, συζητούν ήδη για την αναμενόμενη-αναπόφευκτη δορυφοροποίηση από την τουρκία, δίνουν μάλιστα και χρονοδιάγραμμα, ότι το “σενάριο” αυτό θα έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2021. Δηλ. (αν δεν το καταλάβατε) 1821 – 2021, διακόσια χρόνια “ελεύθερου και ανεξάρτητου” ελληνικού κράτους και τι καταφέραμε;

  Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ …

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.