Και αλλοίωση και κλωνοποίηση!


Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ έγινε στα χέρια του Παπακωνσταντίνου

Στη μετεγγραφή του αρχικού CD που έγινε επί υπουργίας του κ. Γιώργου Παπακωνταντίνου εστιάζεται, πλέον, η συνεχιζόμενη δικαστική έρευνα για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, το στικάκι που κατασκεύασαν οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών «κλωνοποιήθηκε», αλλά όλοι οι «κλώνοι»-αντίγραφα ήταν «πειραγμένα» και περιείχαν 2059 ονόματα καταθετών, αντί για 2062 που περιλάμβανε η αυθεντική λίστα.

Το στικάκι που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, όπως προέκυψε από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων κυρίων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, «δημιουργήθηκε» το διάστημα μεταξύ 8 και 11 Ιουλίου 2011, κατά το οποίο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν ο πρώην εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης, ο οποίος είχε παραλάβει αντίγραφο από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, η ημερομηνία «γέννησης» του συγκεκριμένου αντιγράφου, προέκυψε από την εκτύπωση των στοιχείων της «ταυτότητας» του, γεγονός που, κατά τους οικονομικούς εισαγγελείς, καθιστά χωρίς λόγο την διενέργεια ειδικής πραγματογνωμοσύνης από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας

Η εξέλιξη αυτή περιορίζει σημαντικά το χρόνο κατά τον οποίο αφαιρέθηκαν από τη λίστα των καταθετών της τράπεζας HSBC Γενεύης τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών, και η εκτίμηση δικαστικών πηγών είναι πως η αφαίρεση έγινε κατά την αρχική μετεγγραφή της λίστας από το CD που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στο «στικάκι» που έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Διώτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Μαΐου 2011, παρέδωσε το επίμαχο αντίγραφο στον διάδοχο του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αύγουστο του 2011, γεγονός που, όπως επισημαίνεται από την Ιπποκράτους, «αποδεικνύει περίτρανα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ενεπλάκη σε αυτή την υπόθεση».

Ανεπισήμως, μάλιστα, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απόλυτη δικαίωση του κ. Βενιζέλου» και συνεργάτες του σχολίαζαν δεικτικά την εξέλιξη, λέγοντας: «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη».

Σχόλιο που στρέφεται τόσο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε προσπαθήσει να αφήσει υπονοούμενα κατά του κ. Βενιζέλου, όσο και κατά του κ. Διώτη, τον οποίο στελέχη του ΠΑΣΟΚ «φωτογράφιζαν» ως υπεύθυνο για τη διαρροή της λίστας στο περιοδικό “HOT DOC” «με τη μεσολάβηση, μάλιστα πολιτικού χώρου», όπως έλεγαν ορισμένοι.

Η υπόθεση, πάντως, περιπλέκεται, καθώς «στικάκι» -διαφορετικό από εκείνο που είχε στο γραφείο του ο κ. Βενιζέλος και μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου διαβιβάστηκε στις ελεγκτικές αρχές και βρίσκεται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων- δηλώνει ότι παρέλαβε και ο εκδότης του “HOT DOC” κ. Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος προαναγγέλλει ότι έστειλε το δικό του αντίγραφο για πραγματογνωμοσύνη και θα αποκαλύψει σύντομα το πότε αυτό δημιουργήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι και η δημοσιευμένη από τον κ. Βαξεβάνη λίστα περιείχε 2059 ονόματα και όχι τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, γεγονός από το οποίο πιθανολογείται ότι η προέλευση είναι αντίστοιχη με εκείνο που είχε και ο κ. Βενιζέλος και άρα η «αλλοίωση» έγινε κατά την αρχική μετεγγραφή του CD που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

protothema.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.