Υπομονή καρτερικότητα Σαμαράς Μακεδονία. Οργή.


Αν και οι Έλληνες πολιτικοί το έχουν στο αίμα τους να αλλάζουν θέσεις, πάντα προς το χειρότερο βέβαια για τα εθνικά συμφέροντα, το μακεδονικό όμως είναι πολύ βαρύ για τον Σαμαρά.

Είναι σίγουρο ότι οι πιέσεις για μια ήττα “συμβιβασμό θα τον λένε τα τουρκόφωνα τα ΜΜΕ του συστήματος” είναι αφόρητες λόγο και της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και αυτό ίσως να σκέφτεται να επικαλεστεί ο Σαμαράς για να δικαιολογήσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Εύχομαι και ελπίζω ο Σαμαράς να μην θεωρήσει τον εαυτό του τόσο άξιο, ώστε να νομίσει έχει το πολιτικό εκτόπισμα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δεν είναι χειρότερος από τον Παπανδρέου, γιατί ας είμαστε ρεαλιστές, αν Σαμαράς υποχωρήσει στο μακεδονικό, η ταύτιση του  τους με τον Δρούτσα και Παπανδρέου θα είναι  πλέον καθολική.

Ο ελληνικός λαός με καρτερικότητα και περίσσευμα ανεκτικότητας, ανέχεται έναν συνεχή πολυεπίπεδο εθνικό εξευτελισμό τα τελευταία χρόνια και αυτό όπως είναι φυσικό κάποια στιγμή κάπου θα ξεσπάσει.

Η Ελλάδα, δεν είναι η χαμένη από την μέχρι τώρα πορεία στο θέμα της Μακεδονίας, ναι, δεν είμαστε οι χαμένοι, είμαστε οι κερδισμένοι και θα κερδίσομε ακόμη ποιό πολλά αν αντέξουμε άλλα 10 -20-30 χρόνια και δεν αναγνωρίσουμε την ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία.

Μην ξεχνούμε ότι η ΦΥΡΟΜ εκατό χρόνια τώρα το παλεύει, ας κάνουμε λοιπόν και εμείς το ίδιο, να το παλέψουμε για τα επόμενα 100 χρόνια, στο κάτω κάτω, εκατό χρόνια είναι μια μικρή κουκίδα στο βιβλίο της ιστορίας ενός λαού.

Τώρα γιατί είμαστε κερδισμένοι.

Είμαστε κερδισμένοι γιατί ενώ πριν μερικά χρόνια είχαμε απέναντι μας ένα κρατικό μόρφημα που ονομαζόταν Μακεδονία χωρίς κανένας να τους ζητά τον λόγο, σήμερα αυτό έχει αλλάξει και αυτό που για αυτούς ήταν δεδομένο μέχρι το 1992, δηλαδή το όνομα τους, σήμερα πλέον αμφισβητείτε από πολλούς το σπουδαιότερο έχει καταγραφή ως ιστορικό δεδομένο αυτή η αμφισβήτηση.

Το άλλο που έχουμε κερδίσει είναι ότι, ενώ μέχρι χθες η ΦΥΡΟΜ είχε άλλους γείτονες συμμάχους της εναντίων της Ελλάδος, σήμερα πλέον βρίσκεται απομακρυσμένη από αυτούς πολιτικά ιστορικά και πολιτιστικά.

Αλλά και κάτι πολύ σημαντικό: Σήμερα η ΦΥΡΟΜ βρίσκεται ποιό κοντά με την Ελλάδα πολιτιστικά και ιστορικά, σχεδόν έχουμε κοινές ιστορικές ρίζες, σχεδόν!!!

Αυτά δηλαδή που εμείς έπρεπε να προπαγανδίζουμε εντός της ΦΥΡΟΜ όταν ήταν υπό βουλγαρική και γιουγκοσλαβική εξάρτηση, τώρα το κάνουν από μόνοι τους.

Όσο καθυστερούμε να τους αναγνωρίσουμε τόσο αυτοί αποδυναμώνοντε απομονώνονται και μεγαλώνουν τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Δεν χρειάζονται περισσότερο από πέντε δέκα χρόνια και ως ώριμο φρούτο θα προστρέξουν στην δική μας στήριξη, αρκεί εμείς τώρα να μην τους δώσουμε το φιλί της ζωής, δηλαδή το όνομα.

Ας τους αναγνωρίσει όλος ο Κόσμος, εμείς μην τους αναγνωρίσουμε ποτέ-ποτέ  και να είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία θα μας ανταμείψει.

Όσον αφορά τον Σαμαρά, ας μην κάνει το λάθος του Γεωργίου Παπανδρέου, να νομίζει ότι επειδή οι Γερμανοί τον χειροκροτούν θα τον χειροκροτήσει και ο ελληνικός λαός.

Το Βόρεια, το Νέα , το Μισό ήτο  Ολόκληρο Μακεδονία, δεν μπορεί να παρουσιαστή ως μισογεμάτο ποτήρι.

Όλοι μας ξέρουμε  ότι  πολύ εύκολα η καρτερικότητα ενός λαού μεταβάλετε σε οργή κύριε Σαμαρά.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.