Τουρκικά δάνεια (!) σε Έλληνες αγρότες


Ζiraat BankΜετά τα τουρκικά σίριαλ, οι γείτονες «λανσάρουν» και τα τουρκικά δάνεια για Έλληνες γεωργούς και επιχειρηματίες, κάνοντας πλάκα στην καθημαγμένη Ελλάδα που δημιούργησε η Μεταπολίτευση. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», τα κεφάλαια από την τουρκική κρατική τράπεζα Ζiraat Bank που θα «πέσουν» στην ελληνική αγορά θα είναι συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ.

«Ειδικό τουρκικό δάνειο στον Γιώργο» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας, η οποία αποκαλύπτει μάλιστα ότι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει δημιουργήσει σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδας.

Γιώργο αποκαλούν οι Τούρκοι όλους τους Έλληνες…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινήσει από τη δυτικήΘράκη, όπου, σύμφωνα με τη «Hurriyet», τα δάνεια θα χορηγηθούν ανεξαρτήτως σε όλους τους επιχειρηματίες, γεωργούς και κτηνοτρόφους, «χωρίς να υπάρχει διάκριση Τούρκων ή Ελλήνων». Η «Ηurriyet» υποστηρίζει ότι το σχέδιο της τουρκικής πρεσβείας παρουσιάστηκε προς εξέταση στις ελληνικές Αρχές και οι πρώτες αντιδράσεις που ελήφθησαν «ήταν θετικές».

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός διευθυντής της τράπεζας μιλώντας στην εφημερίδα για τα δάνεια σημείωσε: «Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να παράσχουμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η τουρκική κυβέρνηση μας πει ότι θα καλύψει τις ζημιές μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε».

Η «Ηurriyet» σημειώνει, επιπλέον, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP).

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα έχει ήδη συζητήσει το θέμα με αξιωματούχους τηςUNDP. Επίσης η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι η Ζiraat Bank δραστηριοποιείται στη χώρα μας με υποκαταστήματαστην Αθήνα, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και τη Ρόδο.

dimokratianews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.