Βενιζέλος προς διαγραμμένους: «Αθωώστε» με κι επιστρέφετε!


Οι 164 βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το φορολογικό (162 συν τους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι απουσίασαν παίζοντάς το… αρχηγοί) είναι η βάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας όπου θα στηριχτεί η τρικομματική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τη γραμμή της κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, μια γραμμή που συνοψίζεται στο: Παραπέμπουμε τον Παπακωνσταντίνου και «καθαρίζουμε» για όλους τους άλλους εμπλεκόμενους!

Ωστόσο η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και για τους Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο θολώνει το κλίμα κι έχει δημιουργήσει μέγα άγχος στους τρεις συνεταίρους.

Και μπορεί μεν το Μαξίμου, όπως έχει αποκαλύψει τοNewsbomb, να έχει επιδοθεί σε μάχη για να πείσει τους «ύποπτους» γαλάζιους βουλευτές «να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη, γιατί έτσι βοηθιέται και η κυβέρνηση», μπορεί να έχουν επιστρατευτεί ακόμα και εκβιασμοί του επιπέδου«αν παραπεμφθεί ο Βαγγέλης πέφτει η κυβέρνηση» (αλήθεια, γιατί;) , ωστόσο το άγχος παραμένει.

Φοβούνται δηλαδή διαρροές –κυρίως απ’ το γαλάζιο στρατόπεδο- κι επίσης φοβούνται ακόμα κι αποκαλύψειςτης τελευταίας στιγμής που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το κλίμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κι επειδή… ο φόβος φυλάει τα έρμα, επιστρατεύουν κάθε όπλο που διαθέτουν, ώστε να σχηματιστεί η αναγκαία πλειοψηφία προς αποφυγή παραπομπών Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι (όπως αποκαλύψαμε) πάνε… χέρι-χέρι τουλάχιστον για το θέμα αυτό.

Έτσι τις τελευταίες μέρες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει το δέλεαρ της επιστροφής στην Κ.Ο. κάποιων βουλευτών τους οποίους έχει διαγράψει επειδή δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο.

Τους έχει δηλαδή διαμηνύσει μέσω συνεργατών του ή και σε απευθείας συζητήσεις μαζί τους, ότι αν ψηφίσουν κατά της δικιάς του παραπομπής, τότε θα τους δεχτεί ξανά πίσω στην πράσινη Κ.Ο.!

Αποδέκτες αυτού του μηνύματος έχουν γίνει οι Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Κουτσούκος (οι οποίοι έχουν συμφωνήσει, όπως όλα δείχνουν), Μ. Κασής, Α. Γκερέκου.

Άλλωστε οι Σκανδαλίδης και Κουτσούκος ψήφισαν και το φορολογικό κι έτσι «διευκολύνουν» τον Βενιζέλο προκειμένου να τους επαναφέρει στην Κ.Ο….

Ενώ με την Α. Γκερέκου προτίθεται να κάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες…

Πιο δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Μ. Μπόλαρη, ο οποίος φαίνεται ότι βαδίζει προς την πολιτική πρωτοβουλία του Α. Λοβέρδου κι επίσης έχει κάνει δήλωση με σαφέστατες αιχμές κατά Βενιζέλου, για τους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ…

Βέβαια ήρθε κι η δημοσκόπηση της V-PRC (στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο») να κάνει το τοπίο ακόμα πιο θολό, αφού δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ποινικές ευθύνες έχουν και οιΒενιζέλος και ΓΑΠ (για το κλίμα που διαμορφώνεται δημοσκοπικά για το θέμα αυτό σας είχε ενημερώσει το Newsbomb) αλλά αυτό που προέχει τώρα για τους εταίρους της συγκυβέρνησης είναι η πολιτική τους διάσωση, μέσω της… διάσωσης του Βενιζέλου (και συνακόλουθα και του ΓΑΠ)

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.