Εμβόλιο μηνιγγιτίδας σκοτώνει παιδιά στην Αφρική!


«Στις 20 Δεκεμβρίου 2012, μια τραγωδία εμβολιασμού χτύπησε το μικρό χωριό Γκουρό, που βρίσκεται στο βόρειο Τσαντ, στην Αφρική. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Voix, από πεντακόσια παιδιά που έλαβαν το νέο εμβόλιο MenAfriVac για μηνιγγίτιδα, τουλάχιστον 40 από αυτά μεταξύ των ηλικιών 7 και 18 έχουν μείνει παράλυτα.

Τα παιδιά υπέφεραν επίσης απο παραισθήσεις και σπασμούς.

Από την έκθεση αυτή, η αληθινή έκταση αυτής της τραγωδίας έρχεται στο φως, οι γονείς αυτών των εμβολιασμένων παιδιών έχουν αναφερθεί σε ακόμα περισσότερους τραυματισμούς.

Οι αρχές στην περιοχή έχουν αναστατωθεί, και οι πολίτες έβαλαν φωτιά σε ένα υγειονομικό όχημα σε μια επίδειξη της απογοήτευσης και του θυμού τους απο την κυβερνητική αμέλεια.

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ MENAFRIVAC

Το MenAfriVac είναι ένα νέο εμβόλιο που κατασκευάζεται από την Serum στην Ινδία. Σύμφωνα με το σχέδιο εμβολίων μηνιγγίτιδας (MVP), είναι το πρώτο εμβόλιο που κερδίζει την έγκριση να ταξιδέψει εκτός ψυκτικής αλυσίδας, πράγμα που σημαίνει ότι το εμβόλιο θα μεταφέρεται χωρίς ψύξη ή παγοκύστες για έως και τέσσερις ημέρες.

eleftheriskepsi.blogspot.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.