Κομματική πειθαρχία για τη λίστα Λαγκάρντ


Το γεγονός ότι ανάμεσα στα προτεινόμενα πολιτικά πρόσωπα για τη σύσταση προκαταρκτικής για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής κυρίως του πρώην Πρωθυπουργού.

Γι’ αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή από το Μαξίμου στον Γραμματέα της Κ.Ο Θανάση Μπούρα να διαμηνύσει στους βουλευτές της ΝΔ ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν την κυβερνητική «γραμμή» διότι σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Το «πρέσινγκ» προς τους βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθεί λίγο πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Ωστόσο το έργο θα είναι δύσκολο, καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική και κανείς δεν θα γνωρίζει τι ψήφισαν οι βουλευτές. Για αυτό γίνεται προσπάθεια να στηθούν τρεις και όχι τέσσερις κάλπες (όσες και οι προτάσεις των κομμάτων) στην ψηφοφορία της Πέμπτης προκειμένου να διασφαλιστούν οι όποιες διαρροές. Στο ενδεχόμενο αυτό αντιδρούν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κατηγορούν την κυβέρνηση για ξεκάθαρη παραβίαση του Συντάγματος.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης δεν θα πρέπει να επηρεάσει την πορεία του κυβερνητικού έργου το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Σημειώνουν επίσης πως δεν θα πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκαρντ όπως ακόμη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Άλλωστε αυτή είναι και η εντολή που έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος για την οποία ανησυχεί το Μαξίμου είναι η κοινωνική συνοχή, η οποία δεν αποκλείεται να κλονιστεί μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Προβληματισμός για τα κρούσματα βίας

Οι εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια δημοσιογράφων προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου που φοβούνται κλιμάκωση της βίας το επόμενο διάστημα. Ο Πρωθυπουργός από την Κύπρο όπου βρισκόταν για τη σύνοδο του ΕΛΚ επικοινώνησε με τους δημοσιογράφους και ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωνε για όλες τις εξελίξεις. Στην Κατεχάκη έχει σημάνει συναγερμός και ήδη αποφασίσθηκε να αυξηθούν οι περιπολίες σε συγκεκριμένες περιοχές. Ενώ επί ποδός βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=201940&catID=11

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.