Ο σκληρός εργοδότης Άδωνις Γεωργιάδης


Τι καταγγέλλουν υπάλληλοι από τον χώρο του βιβλίου

Ότι εκμεταλλεύεται τις νέες ισοπεδωτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος περισσότερα ως επιχειρηματίας, κατηγορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, ο κ. Γεωργιάδης πήρε την απόφαση να κλείσει το βιβλιοπωλείο του και να απολύσει με το μικρότερο δυνατό κόστος τους υπαλλήλους του, προφασιζόμενος την κρίση, συνεχίζοντας ωστόσο τη διάθεση των βιβλίων του μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του.

Επίσης, όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου, το λουκέτο μπήκε όχι εξαιτίας της αδυναμίας συντήρησής του, αλλά επειδή ο υπάλληλος που το λειτουργούσε δεν δέχτηκε τη μετατροπή του ωραρίου εργασίας από οκτάωρο σε τετράωρο και τη μείωση του μισθού του στο μισό, χωρίς να τροποποιηθεί η σύμβαση εργασίας του.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βιβλιοπωλείου, την τακτική αυτή την εφαρμόζει ο κ. Γεωργιάδης σε 14 συνολικά υπαλλήλους του. Όταν τελικά, σύμφωνα με τους ίδιους η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από το βιβλιοπωλείο να καταθέσει αναλυτικές μηνιαίες εξοφλητικές καταστάσεις μισθοδοσίας και καταστάσεις ωρών εργασίας των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχώρησε αθόρυβα αλλά και μεθοδικά.

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.