Στουρνάρια είμαστε


Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας μισθωτός που έχει μισθό 700 ευρώ (είναι δηλαδή προνομιούχος) οπότε ετησίως έχει εισόδημα 9800 (με αφεντικό λεβέντη που του δίνει και δώρα). Και ας υποθέσουμε ότι αυτός ο μισθωτός μένει σε ένα σπίτι 60 τμ και δεν έχει αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο τεκμήριο. Δηλαδή θα φορολογηθεί επί των πραγματικών του εσόδων (πράγμα σπάνιο για τους απλούς μισθωτούς, ανέργους και άλλες αναξιοπαθούντες κατηγορίες οι οποίοι θα φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν).

Αυτός λοιπόν ο μισθωτός θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας 2450 ευρώ. Να δούμε λιγάκι επί πραγματικών σεναρίων και όχι σεναρίων τύπου Στουρνάρα όπου τα 700 ευρώ είναι το απογευματινό καφεδάκι.
Έξοδα που εξαιρούνται:

ενοίκιο 12*350 = 4200

ΔΕΗ 180*6 = 1080 (πρόσθεσε εδώ και το χαράτσι)

ΝΕΡΟ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 150

Κοινόχρηστα 40*12 = 480

Πετρέλαιο θέρμανσης 1500 ( ανάβει καλοριφέρ σε γιορτές και επετείους)

Εισιτήρια να πάει στη δουλειά του = 3*25*12=900

Στην καλύτερη περίπτωση αυτός ο μισθωτός θα έχει ξοδέψει 8310 χωρίς αυτά να μπορεί να συμπεριλάβει στις αποδείξεις.

Αν υποθέσουμε ότι ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό πάει σε είδη διατροφής και δεν του ξεφεύγει ούτε ένα ευρώ χωρίς να πάρει απόδειξη τότε θα έχει ένα έλλειμμα 960 ευρώ σε ποσό αποδείξεων. Οπότε πέρα από την φορολόγηση θα πληρώσει και μια ποινή 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων, δηλαδή επιπλέον 211 και κάτι ψιλά ευρώ.

Εννοείται ότι για να μπορέσει να πληρώσει τους φόρους και την ποινή θα πρέπει να κόψει τα λαιμό του να βρει τα λεφτά…

Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί φόνος εκ προμελέτης; Ή καλύτερα γενοκτονία;

ΥΓ Ενδιαφέρον έχει η ερώτηση: αφού γνωρίζουν τι κάνουν γιατί το κάνουν; Έχει σχέση με την αποικία και τις ειδικές οικονομικές ζώνες; Έχει σχέση με το ξεπούλημα; Με τι μπορεί να έχει σχέση;

ΥΓ2 Σύμφωνα με το Σύνταγμα κάθε πολίτης επιβαρύνεται με φόρους ανάλογα με τις δυνατότητες του. Άνεργος άνευ εισοδήματος που δεν μένει σε παγκάκι αλλά σε σπίτι έχει τεκμήριο (ας πούμε 90τμ) 4600 και επιπλέον 3000 τεκμήριο επιβίωσης… μας κάνει 7600. Αν του έχει ξεμείνει και αυτοκίνητο 1200 κυβικά (που πας με τόσα κυβικά) επιπλέον 2800. σύνολο: 10400 ευρώ υποτιθέμενο εισόδημα. αυτός ο άνθρωπος αν και άνευ πραγματικού εισοδήματος θα φορολογηθεί και επιπλέον αν δεν μαζέψει με το ανύπαρκτο εισόδημα του αποδείξεις 2600 ευρώ θα φάει και ένα 22% επιπλέον ποινή επί των αποδείξεων. Και αυτό είναι συνταγματικό ε;

Μικρός Φωκίων

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.