Έλληνες Νεοραγιάδες


Του Κώστα Πικραμένου

Θέλω να ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων ότι η Τουρκία των Νεο-οθωμανών (Ερντογάν – Γκιουλ – Νταβούτογλου – Γκιουλέν) λειτουργεί βάσει μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ο οποίος κωδικοποιείται στο βιβλίο του Τούρκου ΥΠΕΞ «Στρατηγικό Βάθος». Η φιλοδοξία των νεο-οθωμανών είναι διττή: Αναβίωση της πάλαι ποτέ οθωμανικής αίγλης στη παραδοσιακή ζώνη επιρροής (Βαλκάνια – Καύκασος – Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική) αλλά και ανάδειξη της Τουρκίας (από το 2023 και μετά) ως παγκόσμιο παίκτη στη διεθνή σκακιέρα. 

Οι Τούρκοι κατάφεραν μέσα σε 10 χρόνια να διαθέτουν:
 1) μια ισχυρή οικονομία (που την ελέγχουν όμως λίγοι) και 
2) πολιτική σταθερότητα μονοκομματικής de facto δημοκρατίας.
Βασισμένοι σε αυτό το συνδυασμό προσελκύουν ξένες επενδύσεις (FDI) αλλά ανακαλύπτουν και νέες αγορές όπως η τρέχουσα επίσκεψη Ερντογάν σε κράτη της Κεντρικής Αφρικής!!! Μπράβο τους και καμάρι τους.
Στην δύσμοιρη Ελλάδα ( …με το στικάκι της Lagarde) στρατηγικός σχεδιασμός δεν υπήρξε ποτέ και πλέον η χώρα, ως «πρεζάκι της Ευρώπης», περιμένει τις δόσεις για να ξεπληρώσει προηγούμενα δάνεια. Η Γερμανική τουρκομπαρόκ αποικία με γερασμένο πληθυσμό και άνεργη νεολαία προσπαθεί πλέον να μπει στη τροχιά τηςPAX OTTOMANA για να συντηρήσει τον ακριτικό πληθυσμό της. Είναι τέτοια η κατάντια και η μιζέρια των Τοπικών Δημάρχων / Περιφερειαρχών που υποδέχονται τον Τούρκο Πρόξενο (στην Κομοτηνή) με τιμές Υπουργού Ελληνικού Κράτους.
(http://infognomonpolitics.blogspot.fr/2013/01/blog-post_8791.html)
Η εξαγορά 4 τουριστικών μαρίνων σε Αττική και Ιόνιο Πέλαγος από τον Τουρκικό Όμιλο Dogus επιβεβαιώνει – στην πράξη – όλα όσα υποστηρίζαμε χρόνια τώρα. Τη σταδιακή δορυφοροποίηση της Ελλάδος στην Τουρκική οικονομία.
Τα ερωτήματα απλά:
Γιατί επενδύουν οι Τούρκοι στις τουριστικές υποδομές της Ελλάδος; 
Τι σχέδια έχουν για το Αιγαίο του 21ου αιώνα; 
Ποιοι θα μισθώνουν θέσεις στις Ελληνικές μαρίνες στις δεκαετίες που έρχονται;
Θα γίνει το Αιγαίο λίμνη των Τούρκων «σκαφάτων», που με βάση δημοσίευματα έχουν αγοράσει bir para 2500 ελληνικά σκάφη αναψυχής; 
Στα εμπορικά κέντρα που φιλοξενούνται εντός των μαρίνων (πχ Μαρίνα Φλοίσβου) θα δούμε αύριο Τουρκο-καφετέριες και Τουρκο-καταστήματα; 
Τα νέα τουρκο-σιριαλ θα «γυρίζονται» στα Πασαλιμάνια της Ελλάδος; 
Στην οικονομία δεν υπάρχουν όρια καθώς το χρήμα κινεί τα πάντα. Το ζητούμενο είναι σε ποια χώρα θα ζήσουν τα παιδιά μας που εκτός της ανεργίας και της εθνικής κατάθλιψης θα τους «κάτσει» και ο Τούρκος στο σβέρκο.
Έχω αρθρογραφήσει – επανειλλημένως – σχετικά με την εφαρμογή του Νεο-οθωμανισμού στην Ελλάδα (από το 2004 μέχρι σήμερα) παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Καλό είναι να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας:
 1) Η Υπουργική απόφαση Μαριέττας Γιαννάκου (Υπουργού Παιδείας επί κυβέρνησης ΝΔ) για εισαγωγή της Τουρκικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
2) Η Ίδρυση Τμήματος Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η έκδοση στα ελληνικά του ΝUTUK (ομιλία του Μουσταφά Κεμάλ στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση)
 3) Τα Ερευνητικά προγράμματα Οθωμανικών Μελετών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
 4) Οι ημερίδες «κεκλεισμένων των θυρών» του ΕΛΙΑΜΕΠ με τους ιθύνοντες του Νεο-οθωμανισμού στην Τουρκία
 5) Η ταινία του Ηρακλή Μήλλα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011
 6) Η παραγωγή του ΣΚΑΙ για το «1821» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Θάνο Βερέμη του ΕΛΙΑΜΕΠ
 7) Η καταγραφή από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών όλων των Οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα και η πίεση για άμεση αναστύλωση τους
 8) Οι «παιδαγωγικές» εκδόσεις του Κέντρου για την Δημοκρατία στα Βαλκάνια με έδρα την Θεσσαλονίκη
 9) Το αφιέρωμα του περιοδικού Aksiyon (συμφερόντων κοινότητας Φετουλάχ Γκιουλέν) για την Θεσσαλονίκη με τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
10)  Οι Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που τυγχάνουν επιχορήγησης από το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και προβάλλονται στα Ελληνικά ιδιωτικά κανάλια (σχεδόν δωρεάν)
11) Η δραστηριότητα του Δικτύου Ναβαρίνο στη Θεσσαλονίκη και η συνεργασία του με νεο-οθωμανικούς κύκλους του ΑΚΡ.
Τώρα είναι η στιγμή οι «ενεργοί πολίτες» αυτής της χώρας να αναλάβουν δράση προκειμένου να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από Συμβούλια Στρατηγικής Συνεργασίας και δελεαστικές επισκέψεις Τουρκων παραγόντων σε πόλεις και χωριά.
Δυστυχώς -λόγω έλλειψης οργάνωσης και στελεχών- τα Τοπικά Επιμελητήρια (Ξενοδοχειακά, Εμπορικά κλπ) απευθύνονται στην Τουρκική αγορά ως τη μόνη λύση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Το Κράτος ουδέποτε ανέπτυξε οικονομική διπλωματία και δεν στήριξε τις τοπικές οικονομίες να «ανακαλύψουν» ξένες αγορές.
Αντίθετα ο Ερντογάν πήγε στη Γκαμπόν της Αφρικής για να «πάρει δουλειές». Ο Σαμαράς ξέρει που είναι η Γκαμπόν….;

Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του βιβλίου «Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης»

infognomonpolitics

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.