Ελ ευθε (ρ) ία – ακτίνα φωτός!


ηλίου –ευθεία g (ρ) = εκφραστικό της κινήσεως, δείχνει τη φορά.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για να μπορούμε να συνεννοούμαστε αλλά και για να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε χρειάζονται, νομίζω, τρία πράγματα, η ετυμολογία, η λογική μέθοδος του Αριστοτέλη και η κριτική σκέψη.

Ανοίγω το αιέν αριστεύειν καθημερινά με μία μονάχα ελπίδα, ΦΩΣ, να μάθω ότι έφθασε η στιγμή να ανασάνουμε ελεύθερα!                                                                                                                                                Τα τέρατα από παιδί δεν μ’ άρεσαν και τώρα για να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου και τον κόσμο μ’ αναγκάζουν να τα βλέπω καθημερινά μπροστά μου και όχι μόνο, ορίζουν τη ζωή μου!                                                                                                                                  Νοιώθω πια αποστροφή βλέποντας φωτογραφίες των «πολιτικών», να πλαταγίζουν τις σιαγόνες, να μου τεντώνουν το δάκτυλο στη μύτη, να διαστρεβλώνουν το λόγο, να ψεύδονται και να βιάζουν κατά συρροή και εξακολούθηση την ανθρώπινη υπόσταση και την αλήθεια! Τα θέματα τα έχουμε εξαντλήσει, καταλάβαμε περί τίνος τυρβάζουν και μάλιστα τώρα πια έχουμε αποδείξεις. Τις λέξεις πρόεδρος, υπόχρεος, επενδυτής, διακυβέρνηση δεν θέλω να τις ξανακούσω. Ούτε μισή στιγμή δεν χαλαλίζω στο τι είπαν ή τι έκαναν τα «τέρατα». Το θράσος ανομολόγητο περισσεύει. Τώρα όλες μας οι δυνάμεις θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένες στην επαναφορά!                                                                 Από τα Χριστούγεννα του 2008 πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια και επιβεβαιώθηκε η απάντηση στο δίλημμα που από χρόνια με βασάνιζε, αν πολεμάς ένα οποιοδήποτε σύστημα καλλίτερα από μέσα ή από έξω. Μόνο απ’ έξω μπορείς να πολεμήσεις τίμια και ειλικρινά χωρίς να παρασυρθείς από ψευδαισθήσεις, αν είσαι μέσα πρέπει να ελιχθείς, συχνά να σιωπήσεις με κίνδυνο να σε ρουφήξει η δίνη… Ελάχιστες εξαιρέσεις μεγάλων πολιτικών επιβεβαιώνουν τον κανόνα.                                                                                             Κι έτσι βρέθηκα εκεί που ήμουν τότε, όταν έλεγα ότι κανέναν δεν πρέπει να ψηφίσουμε, ΚΑΝΕΝΑΝ! Ψηφίσαμε και είδαμε τ’ αποτελέσματα! Τώρα αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι μέσα στη Βουλή των Ελλήνων που ντρέπονται για ό,τι συμβαίνει ας φύγουν αμέσως, είναι το μόνο που έχει απομείνει να κάνουν, αν το μπορούν κι αυτό. Η Βουλή δεν αντιπροσωπεύει πια τους Έλληνες πολίτες, λειτουργεί αντισυνταγματικά! Και αφού είναι αναίσχυντοι κυβερνόντες και παρατρεχάμενοι και δεν καταλαβαίνουν τα λόγια, τα λόγια γίνονται πράξεις, προσωποποιημένες Ερυνίες  από τις οποίες κανένας δεν γλυτώνει!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.