ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. (σημ. Το κείμενο που ακολουθεί είναι προιόν φαντασίας και όχι πραγματικό)


ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ -ΤΣΙΜΑΣ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ…

Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον …”αμερόληπτο” δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε μεταξύ άλλων:
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία. Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται ; Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.Και πρέπει να κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής.Δε λέμε: Το καπάκι της κατσαρόλα. Ούτε θα πούμε: Αυθαίρετες οι βίλα των υπουργών Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα: Τη Μαρία Κάλλας. Η Κάλλας, όπως γνωρίζετε, ήταν Ελληνίδα. Ως Ελληνίδα η γενική του ονόματος της είναι: Της Μαρίας Κάλλας. Και όχι της Μαρία Κάλλας. Αντίστοιχα πρέπει να λέμε: Η κατάληψη της βίλας Κάλλας και όχι της βίλα Κάλλας.ΤΣΙΜΑΣ: Μπορεί αυτό να συμβαίνει επειδή γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. Villa Amalias.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι αυτό είναι λάθος. Τι ήταν η Αμαλία ; Βασίλισσα της Αγγλίας;
ΤΣΙΜΑΣ: Βίλα Αμαλίας, λοιπόν.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ : Ακριβώς ! Η βίλα, της βίλας, οι βίλες, των βιλών.ΤΣΙΜΑΣ: Και τι έχετε να πείτε για το χαρακτηρισμό «μαλακισμένα» που ακούστηκε στον αέρα από γνωστό δημοσιογράφο ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Καθόλου δε με ξάφνιασε. Ουδείς φαυλότερος των πολιτικών, αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι. Η έκφραση του κυρίου δεν ήταν μόνο απρεπής, αλλά και σημειολογικά εσφαλμένη. Θα σας εξηγήσω. Το «μαλακισμένος» είναι μετοχή του ρήματος: Μαλακίζομαι. Αυτό προέρχεται από το αρχαίο : Μαλακία, παράγωγο της λέξεως «μαλακός». Καθόλου νεολογισμός δεν είναι αυτές οι λέξεις. Σας θυμίζω το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο: «Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία.» Αλλά η ρίζα της λέξης είναι αρχαιοελληνική. Στην Αρχαία Ελλάδα συνηθιζόταν η έκφραση: «Μαλάκας πολίτης», η οποία ήταν συνώνυμη του «ιδιώτης». Ιδιώτης ήταν ο πολίτης που δεν ασχολείτο με τα πολιτικά. Η ιδιωτεία, για τους αρχαίους ημών προγόνους, ήταν κατάπτυστη. Εξ’ ου και το λατινογενές idiot, το οποίο προέρχεται από τον ιδιώτη και σημαίνει ηλίθιος. Ο ιδιώτης περιφρονητικά αποκαλείτο μαλάκας πολίτης. Και ακόμα πιο πίσω αν κοιτάξουμε, στα ομηρικά έπη θα βρούμε την έκφραση : «Αιδώς, Αργείοι». Αυτή προέρχεται από την Ιλιάδα : «Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος.» Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής : Το να δείχνεσαι ντροπαλός ανάμεσα σε κακούς δεν ωφελεί καθόλου, γιατί η σιωπή η δική σου γίνεται τότε σύμμαχος του κακού, που φλυαρεί. Αν, με λίγα λόγια, εσύ ακούς τους φαύλους και δε μιλάς γίνεσαι σύμμαχος τους. Αρχικά η έκφραση ήταν: «Αιδώς, μαλάκες». Αλλά με τα χρόνια εκφυλίστηκε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ας μου πει, λοιπόν, ο κύριος Καμπουράκης. Ποιοι είναι οι ιδιώτες, ποιοι είναι οι μαλάκες που σιωπούν, ποια είναι τα μαλακισμένα της εποχής μας ; Οι καταληψίες των βιλών ή οι έχοντες το ακατοίκητο τηλεθεατές του Μέγκα και των υπόλοιπων καναλιών ;ΤΣΙΜΑΣ: Το Μέγκα είναι αμερόληπτο, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Φυσικά ! Και ο κώλος της μαϊμούς είναι πράσινος.
ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

ΤΣΙΜΑΣ: Ας πούμε κάτι άλλο. Τι γνώμη έχετε για τη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευθαρσώς είπε ότι είναι αναρχικός, ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος, την ίδια μέρα, δήλωσε ότι είναι νοικοκυραίοι κι αυτοί. Αυτό δεν είναι οξύμωρο ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Καταρχάς κάνατε λάθος χρήση του επιρρήματος ευθαρσώς, το οποίο δηλώνει θάρρος, ενώ εσείς, έτσι πιστεύω, θέλατε να δείξετε το θράσος του. Όσον αφορά το οξύμωρο της δήλωσης. Όχι ! Καθόλου ! Που το βλέπετε το οξύμωρο ;

ΤΣΙΜΑΣ: Μα. Αναρχικός νοικοκυραίος ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Και λοιπόν ; Δε γνωρίζετε το βιβλίο του Πεσόα «Ο αναρχικός τραπεζίτης» ; Αυτό δεν είναι οξύμωρο ;

ΤΣΙΜΑΣ : Δεν το έχω διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να πω.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ : Κακώς ! Θα έπρεπε να διαβάζετε και μερικά βιβλία, εσείς οι δημοσιογράφοι, αντί μόνο να γράφετε. Θα σας εξηγήσω: Ο αναρχικός νοικοκυραίος είναι ένας άμεσα νοικοκυραίος, ο οποίος αντιμάχεται τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος από τον πυρήνα του, την ίδια την οικογένεια.

ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω πολύ αριστεριστή, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Σταματήστε να λέτε, σας βρίσκω, γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι μου παίρνει συνέντευξη η Μενεγάκη. Και ναι ! Είμαι αριστεριστής. Γιατί, καταρχάς, δεν είμαι διορισμένος σε κανένα υπουργείο. Αν με ξανακάνουν υπουργό παιδείας θα ανασκευάσω τις δηλώσεις μου. Και ναι, είμαι αριστεριστής, γιατί. Είμαι ακαδημαϊκός. Οι ακαδημαϊκοί κύκλοι, όπως και οι εκκλησιαστικοί, είναι κύκλοι ομόκεντροι της εξουσίας. Έτσι, αφού αντιλαμβάνομαι μια αλλαγή προς την αριστερά, προετοιμάζομαι να ακολουθήσω το ρεύμα της εποχής μου. Κανένας ακαδημαϊκός ή καταξιωμένος διανοούμενος δεν είναι, ποτέ, ριζοσπαστικός. Δείτε την κυρία Κική Δημουλά. Δέκα μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου υπέγραψε δήλωση νομιμοφροσύνης, μαζί με άλλους τριάντα, εκείνο το περιβόητο : «Τολμήστε !». Τώρα, που βλέπει ότι η παλίρροια αλλάζει, μιλάει στα ξένα περιοδικά για χάος. Προετοιμάζεται κι εκείνη για την αλλαγή εξουσίας και νοοτροπίας. Αν ήταν η Χρυσή Αυγή που διεκδικούσε την εξουσία η κυρία Δημουλά θα γινόταν ένας άλλος Έζρα Πάουντ. Και διαβάστε κάνα βιβλίο για να καταλάβετε τι εννοώ.

ΤΣΙΜΑΣ: Δηλαδή πιστεύετε ότι η διανόηση συμπορεύεται με την εξουσία, ανεξαρτήτως του. χρώματος της ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Πάντα ! Η αποδεχτή διανόηση. Οι λογοτέχνες, οι λόγιοι, οι καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί που προβάλλονται και προοδεύουν, γιατί αλλιώς θα βρισκόντουσαν στα ρείθρα της επικαιρότητας.

ΤΣΙΜΑΣ: Υπάρχει κάποιος λογοτέχνης που πιστεύετε ότι βρίσκεται εκτός νομιμότητας ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Τώρα πια, μόνο οι μπλογοτέχνες.

ΤΣΙΜΑΣ: Ορίστε ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ : Οι μπλόγκερ. Γιατί αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα.

ΤΣΙΜΑΣ: Οι μπλόγκερ. Υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε από αυτούς ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Πολλοί. Ο μόνος που μου έρχεται τώρα στον νου είναι ο Γελωτοποιός, ο οποίος πρέπει να βελτιώσει το συντακτικό του και να μην παρασύρεται από την κυκλοθυμικότητα του, αλλά κατά τα άλλα είναι αξιόλογος.

ΤΣΙΜΑΣ: Γελωτοποιός, λοιπόν.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Το σημειώσατε; Για να το ψάξει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ;

ΤΣΙΜΑΣ: Με προσβάλετε, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ελάτε, κύριε Τσίμα, ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι το ξέρουν ότι είστε ρουφιάνοι.

ΤΣΙΜΑΣ: Διακόπτουμε για διαφημίσεις και θα συνεχίσουμε με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ναι ! Πως θα μάθουν τα παιδιά να ανάβουν φωτιές για να ζεσταίνονται.

Ν.Ν
το αρχικό κείμενο του Γελωτοποιού εδώ

Περὶ τοῦ/τῆς: seekandfound

Clever people talks about ideas. Medium people about facts. And Idiots about people.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

30 ἀπαντήσεις στὸ ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. (σημ. Το κείμενο που ακολουθεί είναι προιόν φαντασίας και όχι πραγματικό)

 1. Ὁ/ἡ filologos10 γράφει:

  518 αναδημοσιεύσεις στο facebook σε 12 και κάτι ώρες… Πρέπει να ‘ναι ρεκόρ ιστολογίου!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Ιωάννης Βασιλείου γράφει:

  ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΕΞΙΛΟΓΕΙΟ ΑΠΩ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ
  ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ .Ο ΠΟΥ ΜΑΧΡΗ ΕΧΘΕΣ ΔΩΝΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ .ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΑΤΟΥΝ .Ο ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑΜΠΛΟ ΓΕΝΙΚΑ .ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΠΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Γιάννης Παπαϊωάννου γράφει:

  ναι είναι “τρολια”

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Λουιζα γράφει:

  Τι κριμα που ο διαλογος αυτος ειναι φανταστικος και οχι πραγματικος

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ Jımmy γράφει:

  Το link;

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ stef γράφει:

  Ποιο σκοπό εξυπηρετεί αυτή η γελοιότητα της παραπληροφόρησης βαφτισμένηςως -must- τρολλιά???

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Αν και η ερώτηση αυτή πρέπει να γίνει στον συντάκτη του άρθρου θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση.

   Ότι και η σάτυρα. Δεν είναι παραπληροφόρηση. Είναι μια φανταστική ιστορία που σε πολλούς θα άρεσε να είναι και αληθινή. Δεν θα άρεσε σίγουρα όμως στους υπερασπιστές των δημοσιογράφων των “γνωστών” καναλιών που τρολάρουν όλη μέρα με τις ψεύτικες ειδήσεις τους σε “καταπατημένες” συχνότητες και κανείς δεν τους κάνει παράπονο.

   Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ Δημήτρης γράφει:

  Αναδημοσιεύετε ένα άρθρο από ένα blog, το οποίο με τη σειρά του το έχει αναδημιοσιεύσει από άλλο blog (δεν μπήκατε καν στη διαδικασία να καταλήξετε στην – ίσως – αρχική πηγή του άρθρου). Ο ανυποψίαστος σέρφερ όπως και να ‘χει (που μπορεί να έφτασε εδώ μέσω οποιασδήποτε σελίδας κοινωνικής δικτύωσης), καταλήγει να διαβάζει έναν υποτιθέμενο διάλογο ανάμεσα σε έναν ακαδημαϊκό και έναν δημοσιογράφο. Δεν αναφέρετε πουθενά, ούτε έστω στο τέλος τους άρθρου και με μικρά γράμματα, ότι ο διάλογος είναι φανταστικός. Αναφέρεται στην περίπτωσή σας μόνο ως απάντηση σε σχόλιο αναγνωστών. Για ποιό λόγο; Αν δεν θέλετε να χαρακτηρίζεστε ώς παραπληροφόρηση, οφείλετε να μην παραλείπετε τέτοιες σημαντικές πληροφορίες από τα “χιουμοριστικά” άρθρα σας. Ντροπή, τουλάχιστον.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Η ντροπή επιστρέφεται.

   1. Γιατί ο blogger δεν παρεμβαίνει στο άρθρο.Το αναδημοσιεύει αυτούσιο και απαράλακτο.
   2. Γιατί δεν είναι υποχρέωση του blogger να βρίσκει την αρχική πηγή. Αυτό σημαίνει αναδημοσίευση και φυσικά το reblog ( που είναι με βάση την πηγή που γίνεται το reblog). Αν θέλει ο αναγνώστης όμως μπορεί να το κάνει γιατί άλλη δουλειά δεν έχουμε από το να βρίσκουμε και την αρχική πηγή κυρίως αν έχει προηγηθεί πριν από 150 blogs σε κάθε είδηση.
   3. Γιατί κάνετε παράπονα εδώ; Επειδή από τα εκατοντάδες blogs που αναδημοσιεύτηκε η είδηση έτυχε να την διαβάσετε εδώ; Σας υποχρέωσε κάποιος ;Αν στην τηλεόραση αναπαραχθεί μια είδηση από την Ιρακινή τηλεόραση για σφαγές στο Θιβέτ κι εσείς την δείτε στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV θα πάρετε τηλέφωνο στα γραφεία τους στην Βέροια να διαμαρτυρηθείτε αν μίλησαν με τους Ιρακινούς;
   4. Αν δεν καταλάβατε από την αρχή ότι το άρθρο είναι φανταστικό χωρίς να χρειάζεται να σας το εξηγήσει κάποιος ( όπως έγινε με άλλους που το κατάλαβαν και δεν χρειάστηκαν βοήθεια) τότε σκεφτείτε την πιθανότητα να είστε ηλίθιος. Και ψάξτε να βρείτε την πηγή…τουλάχιστον.

   Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ Στέλιος γράφει:

  Ξυπνάτε μωρέ. Ψεύτικη είναι η συνέντευξη. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ Nansy Kontogianni γράφει:

  Αυτό που αντιλαμβάνομαι από αυτόν τον διάλογο είναι ότι όποιος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος είναι μαλάκας (Δείτε την ετυμολογία.)
  Αυτό που θα πρέπει να μας διευκρινήσει ο κος Τσίμας είναι κατά πόσον είναι μαλάκας ή όχι.

  Μοῦ ἀρέσει

 10. Ὁ/ἡ Margarita Ktistaki γράφει:

  φυσικά και ήταν πολύ καλό για να είναι πραγματικό .. μεγάλο λάθος που δεν τονίζεται κάπου.. απλώνετε αγκίστρι με τέτοια άρθρα και τραβάτε θύματα παραπληροφόρησης..
  “Αυτό δεν είναι οξύμωρο ;”

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ seekandfound γράφει:

   Θύματα παραπληροφόρησης; Από την αναδημοσίευση ενός φανταστικού άρθρου ενός αρθρογράφου που αν είχατε και μικρή επαφή με τα blogs θα είχατε καταλάβει και ποιος το έγραψε γιατί πολύ απλά το αναφέρει με τρόπο μέσα στο άρθρο;

   Το άρθρο δεν γράφει ότι ήρθαν εξωγήινοι. Σατυρικό είναι. Και οι bloggers εδώ τουλάχιστον είναι άμμισθοι. Για παραπληροφόρηση ενός σατυρικού άρθρου μας κατηγορείτε. Άντε σε κανένα κανάλι τηλεόρασης που σας έχουν τρελάνει στο ψέμα να διαμαρτυρηθείτε και αφήστε τους bloggers ήσυχους γιατί αυτοί ξυπνούν τα πρόβατα.

   Δεν γράφω άλλο. Η υπομονή έχει και όρια.Η βλακεία δεν έχει.

   Μοῦ ἀρέσει

 11. Ὁ/ἡ Καλαϊτζάκης Γιάννης γράφει:

  συγχαρτήρια στον κύριο Μπαμπινιώτη που είχε το σθένος και τα είπε μια χαρά στον υποτιθέμενο δημοσιογράφο Τζίμα … ο τζίμας και το συνάφι του πούλησαν τους Ελληνες με την διαστρεβλωμένη δημοσιογραφία τους … ο κύριος Μπαμπινιώτης έπρεπε να ήταν στο υπουργείο παιδείας και να επαναφέρει την ελληνική γλώσσα και πάλι … δεν δέχομαι η σημερινή νεολαία να μην μπορεί να αρθρώσει μια πρόταση , όταν οι ξένοι μπορούν και διαβάζουν αρχαία ελληνικά και γνωρίζουν τι σημαίνει ” Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι ” … συγχαρτήρια και πάλι στον κύριο Μπαμπινιώτη …

  Μοῦ ἀρέσει

 12. Ὁ/ἡ Constantine Z γράφει:

  Ο Θεός να βάλει όχι μόνο το χέρι Του φίλε μου, μυαλό χρειάζεται αυτός ο λαός… Χώρα ηλιθίων…

  Μοῦ ἀρέσει

 13. Μπαμπινιωτης:Δεν υπαρχει λεξη κυκλοθυμικοτητα (!) αγραμματε.Η λεξη ειναι κυκλοθυμια.
  Κατα τα αλλα,,πολυ ωραια εμπνευση.

  Μοῦ ἀρέσει

 14. Λεφτεριά στη νότια Γαλουβάη (η βόρεια να πάει να γα…..)

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.