Θα δικαστούν είτε θέλουν είτε όχι…


Του Μάκη Βραχιολίδη

Οι αδέκαστοι και ηρωικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης-Μουζακίτης στέλνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Γεωργίου για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος, οι δε οικονομικοί εισαγγελείς, πέραν από την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου, ζητούν την παραπομπή του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Η Δικαιοσύνη λειτουργεί και όπως όλα δείχνουν, με τους έντιμους εισαγγελείς μπροστάρηδες, οι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τις κακουργηματικές πράξεις τους. Και βεβαίως, δεν αναφερόμαστε μόνον στον κ. Γεωργίου αλλά κυρίως στους πολιτικούς προϊσταμένους του Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Στους δύο αρχιτέκτονες της βιαίας ένταξης της Ελλάδος στους κόλπους του ΔΝΤ.

Το σχέδιο θανάτου έχει εξυφανθεί εδώ και καιρό, τόσο με τις καταγγελίες της κ. Ζωής Γεωργαντά, στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο που συνετελέσθη το έγκλημα, όσο και με σωρεία άλλων στοιχείων.

Αρκεί να θυμίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η Ζωή Γεωργαντά ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ όταν στη θέση του επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής είχε τοποθετηθεί ο Α. Γεωργίου, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, κατήγγειλε την αλλοίωση και τεχνητή διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας. Σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Η χώρα μας είχε ένα από τα μικρότερα ελλείμματα στην ΕΕ και αυτό ήταν 3,9%. Η Γαλλία είχε 7,5%, η Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν 5,6%, και η Γερμανία είχε 3,2%». Επίσης η κ. Γεωργαντά είχε επισημάνει ότι «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας». Τότε, προκειμένου να φουσκώσει το έλλειμμα, είχαν χώσει μέσα σε αυτό και τα χρέη των ΔΕΚΟ, γεγονός πρωτοφανές και για τη χώρα μας αλλά και για τις άλλες χώρες της ΕΕ! Έτσι, η Ελλάδα εμφανίστηκε ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης!

Όταν η ίδια η κ. Γεωργαντά, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ επεσήμαινε την προσπάθεια αλλοίωσης του ελλείμματος από τον κ. Γεωργίου ( ο οποίος εκτελούσε εντολές Παπακωνταντίνου), ταυτόχρονα απευθύνθηκε στην Eurostat και τον Γερμανό γενικό διευθυντή της Walter Radermacher. Εκείνος όμως ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στην κ. Γεωργαντά να …κάτσει στ’ αυγά της και να μην μιλάει!!!

Προσυμφωνημένο σχέδιο Παπανδρέου-Ευρώπης για το κρέμασμα της Ελλάδος και του λαού; Για την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα, συνδράμουν τρία στοιχεία:

α) Σε συνέντευξή του στην Realnews, ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Mανώλης Κοντοπυράκης. υποστήριξε ευθέως ότι «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Αναφερόμενος δε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7 Οκτωβρίου του 2009, ο τότε μόλις 2 ημερών υπουργός, είχε δηλώσει μετά στόμφου στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ: «Θα το ανακοινώσω εγώ το έλλειμμα, γιατί πρόκειται να το αλλάξω»

β) Η χώρα δεν θα είχε προσφύγει στο Μνημόνιο 1, το Μάιο του 2010, αν η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αποφάσιζαν να αντλήσουν στις 26/01/2010 το επιπλέον ποσό των 17 δις ευρώ, το οποίο προσέφεραν κατά τη συγκεκριμένη δημοπρασία, οι ανάδοχοι της κοινοπρακτικής έκδοσης. Τα χρήματα αυτά επαρκούσαν για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου, όχι μόνο για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2010, αλλά για όλο το 2010 και μέχρι το Μάιο του 2011. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο οικονομολόγος κ. Τόμπρας.

γ) Ο Ντομινίκ Στρος Κάν (τότε επικεφαλής του ΔΝΤ), αποκάλυψε σε «ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού πως ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε ζητήσει την παρέμβαση του διεθνούς οικονομικού οργανισμού από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, δηλαδή πριν καν περάσουν δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας”.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, δείχνουν ότι για τους Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου υπάρχουν σαφείς αποχρώσες ενδείξεις πως διέπραξαν κακουργηματικές σε βάρος της χώρας και του λαού, πράξεις. Και γι’ αυτές, είτε το θέλουν είτε όχι, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν, παρά τις όποιες προσπάθειες του κ. Σαμαρά να κουκουλώσει την υπόθεση.

Ο Πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες, πρώτον διότι αν και είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση για το πώς οδηγηθήκαμε στις δαγκάνες του ΔΝΤ και των Μνημονίων, το έκανε… γαργάρα και δεύτερον διότι συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική του προκατόχου του Παπανδρέου. Και μάλιστα, στο πολλαπλάσιο!

Με τη στάση του, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δίνει συγχωροχάρτι στον πρώην συμφοιτητή του αλλά ουσιαστικά θεωρεί προαπαιτούμενο τη συνέχιση του ίδιου εγκλήματος προκειμένου να είμαστε, όπως συχνά επαναλαμβάνει, «αξιόπιστοι απέναντι στους εταίρους»!

Απέναντι στους οικονομικούς δολοφόνους της Ελλάδος!

Πηγή

Το φωτομοντάζ είναι από το “Γρέκι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.