Κοινωνικός αυτοματισμός ή κοινωνική συνοχή;


20130124-213753.jpgΠαρά το γεγονός ότι τα μέτρα των μνημονίων οδήγησαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην ανέχεια και την ανεργία έκπληκτοι στην κυβέρνηση παρατηρούν να μην επαληθεύονται οι πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού κάτι που θα έλυνε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με προνομιούχες κατά πολλούς ομάδες εργαζομένων.

Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απορρίπτει τις μεθόδους αυτές και τα δεινά τους, καθώς στέκεται με προβληματισμό αλλά όχι με αφοριστική διάθεση ανάμεσα στους απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την Κυβέρνηση.

Παρά την έντεχνη προσπάθεια των καναλιών ο κόσμος αποστασιοποιείται και ζητά
εναλλακτικές οδούς. Εναλλακτικούς τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κάθε ομάδας ώστε να μην την πληρώνουν οι αδύναμοι πολίτες.

Ας αναζητήσουν όμως και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες νέους δρόμους. Η κοινωνική συνοχή που επιμελώς διέλυσαν τα προηγούμενα χρόνια με τη δημιουργία προνομιούχων στρατών ψηφοφόρων ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που οδηγηθήκαμε εδώ.

Η κοινωνία των πολιτών καλείται είτε να αναπαράγει τις λογικές αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων είτε να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής συνοχής. Στις στιγμές που βιώνουμε ας αναλάβει ο καθ’ ένας τις ευθύνες του.

Γιάννης Μ.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.