Σόρος: Η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη μπορεί να γίνει χειρότερη


Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη μπορεί να γίνει χειρότερη, προειδοποίησε το γνωστό νεοταξικό “κοράκι” και οικονομικός δολοφόνος Τζορτζ Σόρος, μιλώντας στο CNBC.

«Δεν νομίζω ότι η Ευρώπη μπορεί να ζήσει πολιτικά με μια κατάσταση όπου κάποιες χώρες βρίσκονται στο επίκεντρο, κυρίως η Γερμανία, και χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να είναι καταδικασμένες σε μια αέναη κατωτερότητα» είπε ο κ. Σόρος.

 Υπογράμμισε δε ότι μπορεί να υπάρξει ένας πόλεμος νομισμάτων.
«Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί μια διαφορετική συντάγη από τους Γερμανούς.
Οι Γερμανοί πιστεύουν στη λιτότητα και ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει στην ποσοτική χαλάρωση, ρίχνοντας όλο και περισσότερα λεφτά στην κρίση. Και πραγματικά, αυτό έχει αποτέλεσμα, με την έννοια ότι αποφεύγεται η βαθιά ύφεση».

Προέβλεψε επίσης ότι θα υπάρξει δραματική αύξηση των επιτοκίων μόλις υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει.
Είπε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται να επαναφέρουν την ανάπτυξη ώστε να βοηθήσουν να συρρικνωθεί το χρέος και ότι η πολιτική της Federal Reserve για την αγορά αμερικανικού χρέους, είναι η σωστή, από τη στιγμή που δεν προστίθεται στο καθαρό ποσό του υπάρχοντος χρέους. Αν και, προειδοποίησε ότι υπάρχει ένα ρίσκο, «μόλις η οικονομία πάρει τα πάνω της, τότε τα επιτόκια θα κάνουν άλμα». Και προσθέτει πως «μπορεί ήδη να έχει αρχίσει (η κίνηση των επιτοκίων). Θεωρώ ότι είναι πιο πιθανό να συμβεί φέτος. Μόλις τελειώσει η αβεβαιότητα για τα δημοσιονομικά και αρχίσουν και λαμβάνονται αποφάσεις για επενδύσεις, τότε θα το δείτε».

eglimatikotita.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Σόρος: Η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη μπορεί να γίνει χειρότερη

  1. Ὁ/ἡ NIKOLAOY γράφει:

    AKOMA NA ΨOΦHΣEI TO KOΡAKI

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.