Ετοιμάζονται για παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο


Για έναν παγκόσμιο πόλεμο σε επίπεδο νομισμάτων προετοιμάζονται τα μεγάλα dealing rooms των ξένων τραπεζών.

Η προειδοποίηση του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, σχετικά με τηνσταθερότητα του ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, μόνο τυχαία δεν έγινε.

Όπως τυχαίο δεν ήταν και το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, που προειδοποιούσε γι αυτόν τον πόλεμο, προχθές, αλλά και η μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει τελευταία, αναφορικά με την ολική επαναφορά της ιαπωνικής οικονομίας και του γιεν. 

Άγνωστος «Χ» αυτής της ιστορίας είναι το δολάριο. Οι αναλυτές, που ασχολούνται με το αμερικανικό νόμισμα, περίμεναν προχθές το βράδυ με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία ορκωμοσίας του προέδρου Ομπάμα, για να βγάλουν κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τα σχέδια του ως προς την νομισματική του πολιτική. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να “διαβαστούν” μηνύματα πίσω από τις λέξεις.

Οι λέξεις «ισχυρό δολάριο» και «στήριξη του ευρώ», δεν ακούσθηκαν, μολονότι είχαν δημιουργηθεί σχετικές προσδοκίες Αποδείχθηκαν ωστόσο φρούδες στην πορεία…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.