Η πολιτική της κυβέρνησης ταλαιπωρεί και τελειώνει τη μεσαία τάξη


apelpisiaτου Κώστα Βουκελάτου

Εδώ και 4 χρόνια η οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά τελειώνουν την μεσαία τάξη, ισοπεδώνουν και εξαφανίζουν επαγγελματίες και εισοδήματα.

Η κυβέρνηση του Παπανδρέου λειτούργησε αντιδημοκρατικά, ανήθικα και αντιπαραγωγικά όχι μόνο λόγο της ανικανότητας του ίδιου του Παπανδρέου να κυβερνήσει αλλά και της πλειοψηφίας των στελεχών που την αποτελούσαν οι οποίοι είχαν μπόλικη ανικανότητα και ανεπάρκεια σε ότι αποφάσιζαν σε βάρος τους ελληνικού λαού.

Δεν ξεχνιέται ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με υπογραφή του τότε Υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου διέλυσε μέχρι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μειώνοντας και υπεξαιρώντας σε πολλές περιπτώσεις τα δίμηνα επιδόματα τους, προς όφελος των επιταγών της ΤΡΟΙΚΑ κάτι που ακόμα δεν έχει διορθώσει ο κ. Σαμαράς αν και ενήμερος.

Η κυβέρνηση Σαμαρά άλλα υποσχέθηκε στα Ζάππειο 1,2 & 3 φωνάζοντας δήθεν στην ΤΡΟΙΚΑ έρχεται η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, και άλλα κάνει. Θα έπρεπε λογικά να διορθώνει λάθη και αδικίες των προηγούμενων δουλεύοντας αξιοκρατικά στα νέα μέτρα και διαπραγματευόμενη με σοβαρότητα υπέρ των Ελλήνων πολιτών. Αντίθετα βλέπουμε ότι την χαρακτηρίζει επίσης υπέρμετρη αλαζονεία και με τις αποφάσεις της κάνει τους Έλληνες να υποφέρουν ακόμα περισσότερο χωρίς αποτέλεσμα.

Φυσικά και ο Σαμαράς είναι πιο σοβαρός από τον Παπανδρέου και τα στελέχη της κυβέρνησης του φαίνεται να είναι ικανότερα από τους προηγούμενους, αλλά δυστυχώς έχουν την ίδια βιασύνη και προχειρότητα στις αποφάσεις τους.

Παράδειγμα μιας καραμπινάτης αποτυχίας που την χαρακτηρίζει η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η κοινωνική αδικία και η αλαζονεία είναι : Η «Μαύρη τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πετρελαίου, κυρίως όμως τα σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διαβίωση και την υγεία εκατομμυρίων νοικοκυριών από την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, με το να αυξήσει 5,5 φορές πάνω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, από τα 0,06 στα 0,33 ευρώ το λίτρο, ώστε να εξισωθεί με το φόρο του πετρελαίου κίνησης, από τη χειμερινή περίοδο 2012-2013. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από το 1 ευρώ στο 1,25-1,35 ευρώ το λίτρο, την οποία … πέτυχε το υπουργείο Οικονομικών, έχει προκαλέσει ήδη τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 60%-70%, καθώς έχει αποστερήσει από εκατομμύρια Έλληνες πολίτες την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το καύσιμο αυτό για τη θέρμανση των σπιτιών τους και τους έχει εξωθήσει σε άλλες μεθόδους θέρμανσης, που δεν επαρκούν ή, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, τους έχει αφήσει ακόμη και χωρίς θέρμανση!

Το να γονατίζεις τους Έλληνες και να βγαίνεις μετά στο euro group να μοιράζεις φιλιά στους εταίρους κ. Υπουργέ των Οικονομικών αυτό δεν είναι σοβαρή στάση εκπρόσωπου μιας χώρας που την έχεις διαλύσει με τις αποφάσεις σου και που έχεις φέρει προς ψήφιση ένα άδικο και αντισυνταγματικό φορολογικό νομοσχέδιο για να την αποτελειώσεις.

Η παθητική στάση γενικά που έδειξαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά προς την ΤΡΟΙΚΑ, η μηδαμινή αντίσταση των Υπουργών στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, έδωσαν το θάρρος στους λογιστές για να επιβληθούν εύκολα και να εκμεταλλευτούν την Ελλάδα και τους Έλληνες με μόνο σκοπό το κέρδος για τους προϊσταμένους τους.

Ο Σαμαράς πίστευαν οι περισσότεροι ανεξάρτητα εάν τον ψήφισαν η όχι ότι θα είχε την απαιτούμενη υπευθυνότητα για να μοιράσει αξιοκρατικά τα βάρη ,κάτι που ίσως πίστευε και ο ίδιος ο Σαμαράς ότι μπορεί και είναι εύκολο να το κάνει αλλά όλα άλλαξαν από την ημέρα που μίλησε με τον θεό όπως μας ανακοίνωσε ο ίδιος έξω από το Μαξίμου.

Τα παρακάτω νούμερα δείχνουν που έχει φτάσει η πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά τους πολίτες, τι έχει μείνει από την πάλαι ποτέ μεσαία τάξη :

1.500.000 άνεργοι,

4.000.000 ανασφάλιστοι από τα οποία

1.000.000 παιδιά και από αυτά τα

440.000 παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

250.000 συνάνθρωποι μας σιτίζονται σε συσσίτια,

25.000 άστεγοι μόνο στην Αθήνα και αυτό δείχνει ότι η μεσαία τάξη τελειώνει και βρίσκεται πλέον σε ανθρωπιστική κρίση.

Η επιδρομή του κράτους στους μισθούς, στα κοινωνικά επιδόματα και στις συντάξεις των πολιτών υπεξαιρώντας ακόμα και το 50% αυτών, οδηγεί στην κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και φυσικά πιο βαθιά στην ύφεση.

Η ανεπάρκεια του κρατικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού να εισπράξει ποσά από τους έχοντες και κατέχοντες ισοπεδώνει φορολογικά τον εύκολο στόχο δηλαδή τον επαγγελματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, φορολογεί τα ανήλικα παιδιά τους τα εγγόνια τους, το αυτοκίνητο τους και το αγορασμένο με δάνειο σπίτι τους και τα φορολογεί ασύστολα και άδικα. Αλλά δεν φορολογεί φυσικά το σκάφος το κάνει δώρο στους έχοντες και κατέχοντες και αυτό εξοργίζει περισσότερο τους πολίτες.

Στο νέο φορολογικό καλύτερα να δηλώσεις σκάφος παρά ανήλικα παιδιά όσα περισσότερα παιδιά έχεις τόσα περισσότερα θα πληρώσεις, θα φορολογεί και τα παιδιά που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια και δεν συμπεριλαμβάνονται στην φορολογική δήλωση των γονέων τους σαν προστατευόμενα μέλη, για 3.000 ευρώ το κεφάλι, θα κυνηγάει δηλαδή το κράτος τα παιδιά από την πρώτη ημέρα της γέννησης τους . Στο ίδιο φορολογικό θα φορολογείτε και ο άνεργος χωρίς εισοδήματα δηλαδή τρελά πράγματα χωρίς λογική και εάν κάποιοι νομίζουν ότι με αυτά τα άδικα μέτρα θα εισπράξουν χρήματα για το κράτος είναι γελασμένοι.

Η μεσαία τάξη δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την Ελληνική οικονομία και περιθωριοποιείται οικονομικά και κοινωνικά μαζί με τους ολοένα αυξανόμενους ανέργους.

Το 30% των οικογενειών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας μην μπορώντας να πληρώσει φόρους και υποχρεώσεις, τα χρέη στα νοικοκυριά συσσωρεύονται και το κράτος αντί να παίρνει μέτρα ανακούφισης απειλεί με φυλάκιση και κατάσχεσης περιουσιών τους νεόπτωχους που το ίδιο από ανικανότητα και ανεπάρκεια δίκαιης κοινωνικής αντίληψης δημιούργησε, θεωρώντας τους όλους φοροδιαφεύγοντες από δόλο.
Η ανεπαρκής φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θεωρείται από τον Υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα σαν φοροδιαφυγή την οποία πρέπει να πατάξει, όπως επίσης και η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και δεν καταλαβαίνει απλά ότι ο ίδιος με τις άδικες πράξεις του έχει ανατρέψει όλη την αίσθηση κοινωνικού δικαίου που θεωρούσε ο πολίτης ότι υπάρχει.

Αυτή η συνεχιζόμενη φόρο καταιγίδα, αυτή η συνεχιζόμενη αναλγησία του κράτους ζητώντας ολοένα και περισσότερα από όσα έχουν μείνει σε κάθε οικογένεια συντελούν στην πλήρη εξαφάνιση πολύ σύντομα της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, της μεσαίας τάξης και όταν γίνει αυτό το μόνο που δεν θα υπάρξει σίγουρα είναι η αναστήλωση ενός διαλυμένου από κακές αποφάσεις ανίκανων πολιτικών και κυβερνήσεων κράτους.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.