Τέλος η μονιμότητα στο στρατό;


Την άρση της μονιμότητας των στρατιωτικών αλλά και ένα σωρό άλλα καυτά ζητήματα διαμηνύει με έγγραφό του το ΣΥΣΜΕΔ προς τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Δείτε τι αναγράφεται σε αυτό, σύμφωνα με το onalert.gr:

“Κε Αρχηγέ. 

Δια του παρόντος σας μεταφέρουμε την έντονη δυσφορία και απογοήτευση των μελών μας, αλλά και πλήθους συναδέλφων μας, στη διαρροή πληροφοριών που φέρνει το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) να συζήτησε και πολύ σύντομα να εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (δια του ΥΠΕΘΑ) τα κάτωθι:

– Κατάρτιση νέου μισθολογίου των Ελλήνων στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μισθού, και συνεπακόλουθα των όποιων εναπομεινάντων επιδομάτων, στο φέροντα βαθμό και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012 καταργουμένου του επιδόματος εξομάλυνσης.

– Νομοθέτηση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας (χωρίς τον υπολογισμό πλασματικών ετών, ο οποίος καταργείται) για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και αυτών που ήδη θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αιτήθηκαν αποστρατείας σύμφωνα, με τα νόμιμα, αλλά οι αιτήσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμη (κατά το χρόνο δημοσιεύσεως του ως άνω φερόμενου νομοθετήματος) αποδεκτές ή δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

– Αλλαγή του νομικού/θεσμικού πλαισίου εξελίξεως των Υπαξιωματικών εκ παραγωγικών σχολών προς τα χείρω, με κατάργηση της μονιμότητας των Υπαξιωματικών λοιπών θεσμών και την περιοδική κρίση τους (ανά 5ετία) με σύναψη σύμβασης εργασίας..

Κε Αρχηγέ. 

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας και τη διάψευση ή επιβεβαίωση των ανωτέρω πληροφοριών”.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Τέλος η μονιμότητα στο στρατό;

 1. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

  Θα σας απαντήσει αμέσως με το Ipad του .

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Jimmy γράφει:

   Υπάρχει μια κατηγορία στρατιωτικών π.χ. γιατροί, μηχανικοί για τους οποίους το κράτος πληρώνει για τα μεταπτυχιακά τους στις ΗΠΑ, Βρατανία και βέβαια ο μισθός μισθός. Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν νωρίς σε σύνταξη, όπως και οι λοιποί στρατιωτικοί με αποτέλεσμα τις γνώσεις και την εμπειρία τους να τις χρησιμοποιούν προς ιδίων όφελος και όχι προς όφελος της πατρίδας. Βέβαια δεν λέω ότι φταίνε προσωπικά μόνο αυτοί, αλλά κάπως αυτό το κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιείται.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.