«Τιτανικός» η λίστα Λαγκάρντ!


Η λίστα Λαγκάρντ, οι χειρισμοί και η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή προκάλεσαν πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις. Φαίνεται, όμως, ότι προκάλεσαν και σοβαρά τραύματα στην εικόνα των πολιτικών. Γενικώς, οι πολίτες δείχνουν αρκετά ενημερωμένοι για την υπόθεση, σε ποσοστό 75,3%, έναντι 24,1% που δηλώνει ότι δεν παρακολούθησε τις διαδικασίες στο Κοινοβούλιο αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε ποσοστό 74,4% οι πολίτες θεωρούν ότι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή ήταν χαμηλό (έναντι 8,9%), ενώ ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (77,5%) θεωρεί ότι το Κοινοβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Μετρώντας «κέρδη και ζημίες» των κομμάτων, στο σύνολο των ερωτηθέντων εμφανίζεται «κερδισμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ (22,1%) και ακολουθούν Ν.Δ. (18,8%) και ΠΑΣΟΚ (15,9%) κ.λπ.

Ως «χαμένοι» από τη συζήτηση αναδεικνύονται το ΠΑΣΟΚ (48%), η ΔΗΜΑΡ (35,9%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (35,2%) κ.λπ.

Κόντρα Τσίπρα – Βενιζέλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες στην «κόντρα» Τσίπρα – Βενιζέλου γύρω από το θέμα. Το βασικό εύρημα είναι ότι σε ποσοστό 56,4% (έναντι 28,5%) οι πολίτες θεωρούν ότι οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σκοπό να στοχοποιηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχετικά μοιρασμένοι είναι οι πολίτες σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρα, καθώς το 44,4% τους κρίνει θετικά, ενώ το 42,5% αρνητικά. Αντιθέτως, οι χειρισμοί του Ευ. Βενιζέλου αξιολογούνται αρνητικά από το 57,9% των ερωτηθέντων, έναντι 29,2% που βάζει θετικό πρόσημο.

Τα έσοδα

Φεύγοντας από το πεδίο των εντυπώσεων και πηγαίνοντας στην ουσία του ζητήματος «λίστα Λαγκάρντ», σε πολύ μεγάλο ποσοστό (57,8%) οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να εισπράξει φορολογικά έσοδα από τη λίστα. Αντιθέτως, το 32,9% δηλώνει αισιόδοξο ότι η λίστα θα αξιοποιηθεί.

Πάντως, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έπεισε τους πολίτες ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη λίστα Λαγκάρντ αν ήταν κυβέρνηση. Το 47,4% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερα οφέλη, εν αντιθέσει με το 40,8% που εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξο και εκτιμά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα στην είσπραξη των εσόδων.

real.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.