Έφοδος από το ΣΔΟΕ στο Υποθηκοφυλάκειο – “Τσέπωναν” τα τέλη από τις υποθήκες!


YPOTHIKOFYLAKIOΣε…μαύρη τρύπα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έχουν πέσει οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Κρήτης που κάνουν αυτές τις μέρες φύλλο και φτερό τα αρχεία μεγάλου Υποθηκοφυλακείου του νησιού μετά από εισαγγελική εντολή. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την έρευνα μετά από καταγγελία ότι σε συγκεκριμένο Υποθηκοφυλακείο τα τελευταία χρόνια γινόταν…πάρτι κυρίως με τα τέλη που εισπράττονταν πχ από τις υποθήκες και με διάφορα κόλπα δεν αποδίδονταν στο Δημόσιο.

Οι τρεις ελεγκτές που πήγαν στο υποθηκοφυλακείο (στη δυτική Κρήτη) με το που άρχισαν να ψάχνουν τα συμβόλαια και τις υποθήκες βρέθηκαν μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη. Μόνο στα δύο τελευταία χρόνια υπολογίζουν ότι το Δημόσιο έχασε…200.000 ευρώ που ‘κάποιοι’ τσέπωσαν. Όλα δείχνουν ότι η τρύπα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά χρειάζεται περαιτέρω έρευνα .Το έργο των ελεγκτών είναι πολύ δύσκολο πάντως γιατί εάν θέλουν να βρουν σε βάθος…χρόνου τι ακριβώς συνέβη πρέπει να ψάχνουν μήνες, όπως έχουν αναφέρει στην υπηρεσία τους.

Ωστόσο, συμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να πάνω ακόμη πιο πίσω-από το 2006- ξεκινώντας με δειγματοληπτικούς ελέγχους που εάν δείξουν…λαδιές τότε να γίνει κανονική καταγραφή αφού έτσι κι αλλιώς απαιτείται ακρίβεια για το ποσό ώστε να απαγγελθούν και κατηγορίες.

Έτσι κι αλλιώς η καταγγελία αποδείχθηκε ακριβής -και φαίνεται πως προήλθε από μέσα- ενώ το θέμα είναι τώρα ποιοι υπάλληλοι εμπλέκονται (εάν υπηρετούν εκεί πλέον…) και εάν πρέπει η έρευνα να επεκταθεί σε άλλα Υποθηκοφυλάκεια…

cretalive.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.