Ιντερμέτζο…


Ιντερμέτζο...

Η στήλη δίνει σήμερα τον λόγο στον πολύ καλό συνάδελφο κ. ΔημήτρηΚανελλόπουλο που επιμελείται τη στήλη «Μέρες Media» στις «6 Μέρες» και το ηλεκτρονικό «e-tetradio».

Με τίτλο «Η αυτοακύρωση του Γιάννη Πρετεντέρη» ο κ. Δ. Κανελλόπουλος γράφει (οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Μια

συνέντευξη έδωσε στο “iefimerida.gr” ο Γιάννης Πρετεντέρης και μάθαμε ένα σωρό αλήθειες. Εστω και μισές. Οχι πως δεν τα υποψιαζόμασταν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά δεν παύει να είναι κάπως σοκαριστικό να ακούς τους πρωταγωνιστές να το παραδέχονται με κυνικό τρόπο. Τι είπε ο καλός δημοσιογράφος του Mega; Δώστε βάση.

“Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό”.

“Για ένα δεκάμηνο υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναιβιώσιμο. Τρίχες: δεν ήταν. Εγώ δεν το έλεγα αυτό, απλώς δεν αντέκρουσαόσους το έλεγαν”.

 

“Μας έλεγαν ότι είναι απαίτηση της τρόικας και στη συνέχεια απεδείχθη ότι δεν είναι. Εκεί, υιοθετήσαμε πολύ εύκολα μια άποψη που δεν ήταναλήθεια”.

 

Τρεις εξωφρενικές απαντήσεις που, εκτός των άλλων, ακυρώνουν και το… λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Επαναλαμβάνω, όμως, ο Γιάννης Πρετεντέρης είπε τις μισές αλήθειες: Θα περιμένουμε την επόμενη συνέντευξη, όταν ξαναβγάλει βιβλίο, μήπως και μας αποκαλύψει ποιοι ήταν αυτοί που τουςέλεγαν “μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό”. Οχι πως δεν γνωρίζουμε, όχι πως δεν υποθέτουμε ποιοι ήταν. Καταλαβαίνουμε. Και πολύ καλά μάλιστα. Οπως καταλαβαίνουμε επίσης και την αυτοακύρωση του κ. Πρετεντέρη ως δημοσιογράφου με αυτήν τη συνέντευξη. Αλλά θα ήταν ωραίο να μας έλεγε όχι μόνον ποιοι ήταν αυτοί που τους έλεγαν κ.τ.λ. κ.τ.λ. αλλά, το βασικότερο, να μας αποκάλυπτε πώς αυτοί (οι οποίοι) έπεισαν τον κ. Πρετεντέρη και τους άλλους δημοσιογράφους να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Με ποιον τρόπο; Διά της πειθούς; Ή μήπως χρησιμοποίησαν κάποια μέσα; Τους πλήρωσαν; Τουςέταξαν κάτι; Ή, απλώς, τους γοήτευσαν με τον λόγο τους; Πάσα απάντηση δεκτή από τον δημοσιογράφο του Mega».

 

Προσωπικώς δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Εκτός από ονόματα που κινούνται στον ίδιο παρονομαστή με τον κ. Πρετεντέρη. Ομως αυτό δεν είναι δικιά μου δουλειά. Είναι δική σας. Να κρίνετε ποιοι σας παραπληροφορούν, ποιοι σας χειραγωγούν και τι σημαίνει αυτό για εσάς, τον διπλανό, τα παιδιάσας, τη δημοκρατία.

Προσωπικώς, τριάντα χρόνια σε αυτήν τη δουλειά με το κεφάλι στονντορβά, έχω βαρεθεί τους φιρφιρίκους που πρέπει να τους αποδεικνύω ότι ητιμιότης δεν είναι ελέφας.

Κι αν συνεχίζω να υπηρετώ (διότι η ταπεινότης μου αυτήν τη δουλειά την αντιλαμβάνεται ως θητεία), τούτο γίνεται χάριν των Λακεδαιμονίων αυτής της κοινωνίας, από ένα πολιτικό πείσμα υπέρ του καλού και τιμής ένεκεν σε όσουςσυνάδελφους δημοσιογράφους τιμούν το καθήκον τους.

Και για την ακρίβεια των λεγομένων η στήλη ξαναδίνει τον λόγο στον κ.Δημήτρη Κανελλόπουλο:

«Δημοσιογραφία στην υπηρεσία της εξουσίας. Μπόμπολας, Θέμος Αναστασιάδης, Ψυχάρης, Εθνος, Νέα, Βήμα, να χαίρονται με την επίταξη,

να πανηγυρίζουν με την ήττα των εργαζομένων στο Μετρό. Δεν αποτελείξεπεσμό, δεν είναι κατάντια, μην επιμένετε».

Κυκλωμένοι από παντού, άδομεν…

ΣΤΑΘΗΣ στο enikos.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.